Skip to main content

woensdag 17 april-2013
Voordat er binnenkort weer een of andere lone nut in een Bostonse kruipruimte wordt geduwd wegens het tot ontploffing brengen van twee snelkookpannen met ongebruikelijke inhoud, nog even iets over de mogelijke betrokkenheid van een regeringsinstantie. Zoals wij al eerder omhoogtrokken was er ten tijde van het marathonvuurwerk een oefening aan de gang van een lokale bombsquad. Compleet met een stel speciaal opgeleide natte neuzen en een bommetje voor de bieb (1).
Op 9/11 was er eveneens sprake van een oefening. Door de Amerikaanse luchtmacht. De details kent u. Bij de oefening ging men ervan uit, dat er een paar vliegtuigen waren overgenomen door een stel baarden, die vervolgens van plan waren de kisten wat slordig op Manhattan te parkeren.
In Madrid hield een roedel NATO-militairen op 4 maart 2004 een oefening, waarbij sprake was van een terroristische aanval op de Spaanse hoofdstad. Een paar uur daarna ontploften in een paar druk bezette treinen explosieven die afkomstig bleken te zijn uit een opslag van het Spaanse leger.
Op 22 juni 2011 pleegde lone nut Anders Breivik eerst in Oslo een bomaanslag voordat hij op Utoya zijn walgelijke klus afmaakte. Ten tijde van zijn show in de regeringswijk van de Noorse hoofdstad was de anti-terreur sectie van de plaatselijke smurfemarij lekker bezig met een oefening waarbij een paar leuke bommetjes het luchtruim kozen.
En dan nog de aanslagen op de Londense metro en het verkreukelen van een dubbeldekker op 7 juli 2005. Op het moment dat de echte bommen in beweging kwamen hield de veiligheidsfirma Visor Consultants net met een mannetje of duizend ter plekke een anti-terreuroefening. Peter Power (zoiets verzin je niet), het baasje van Visor, over die lawaaierige gebeurtenissen:

"Ons scenario leek erg veel op wat er in werkelijkheid gebeurde. Het ging uit van het ontploffen van bommen op dezelfde tijd en op dezelfde plekken etcetera in de metro. Plus een op een bus. Om onze mogelijkheden tot het uiterste te testen. Een paar seconden wisten de omstanders niet of het nou om een oefening ging of om de realiteit.“

O.k. In Boston was het misschien niet zo grootschalig en ging het om een paar vliegende pannen. Maar twee jaar geleden stond in Inspire Magazine van Al CIAda al precies beschreven hoe dat kunstje in elkaar stak. In wezen kon moeders de was doen. Dus wie weet vinden de Bostonse smurfen straks een lone mumma die ze voor de zaak laten opdraaien. Met ondermeer als resultaat dat de drones je daar in de nabije toekomst om de oren vliegen als je het lef hebt om bij een Amerikaans equivalent van Blokker een snelkookpan te kopen. Laat staan als je hem op gas zet voor een maaltje spinazie. De strategie van de spanning nadert weer eens het kookpunt. Zucht.

(1) Vgl. het artikeltje “Gisteren” van gisteren

 • Datum: .

donderdag 18 april-2013
Groot nieuws. Een van de vliegende bommen in Boston komt uit Spanje. Het gaat om een zes liter exemplaar van de fabrikant Fagor. Een woordvoerster vertelde desgevraagd met omfloerste stem dat haar onderneming zo'n 50.000 van die pannen jaarlijks in de USSA wegzet. Het wordt een hele hijs maar theoretisch is het mogelijk om uit te vlooien waar die pan is verkocht en dat brengt de Feds weer iets dichter bij de dader, die volgens een jachtige insider een man van rond de twintig zal zijn met een stoot wapens in huis en kruit dat wordt gebruikt voor het herladen van ouwe guns.
Volgens een andere insider gaat het bij dat kruit om BP, dat inderdaad wordt gebruikt voor het herladen van ouwe guns en makkelijk tot ontploffing is te bewegen. Al met al een bizar wapen, maar wel een die in baardgebieden al vrij vaak is uitgeprobeerd. Moet een beetje Fed uit kunnen komen. Stay tuned.

 • Datum: .

donderdag 23 mei-2013
Hebben we net die drol in de mainstream zien drijven over dat briefje dat de jongste van de gebroeders Tsarnaev zou hebben geschreven toen een leger smurfen van zijn woonboot een vergiet maakte (1), komt er toch een megafecalie voorbij. Wat denk je? Hadden de Feds ineens weer een meneer op de kop getikt die iets vreselijks kon boeren over de oudste van de twee (rip). Ene Ibrahim Todashev. Die zou tegenover een paar snuffelsmurfen hebben verklaard dat hij samen met gappie Tamerlan tijdens een ripdeal in 2011 bij drie onverlaten de keel had doorgesneden. Van oor tot oor. En gek, dat hadden die drie niet overleefd.
Nou, cat in het boxy zou je zeggen. Niet dus. Want wat doet Ibrahiempie tijdens het interview met de bewuste smurfen? Valt die idioot een van die blauwe jongens aan. Waarmee is niet helemaal duidelijk, maar die smurf schrok zo dat ie Ibrahiempie voor zijn klus schoot. En gek, dat overleefde Ibrahiempie niet. Gelukkig hebben we de foto nog. En zijn verklaring!!!! Over mazzel gesproken. Zucht. Stay tuned.

(1) Zie de ontroerende noot bij het artikeltje "Démasqué" van 21 mei jl.

 • Datum: .

vrijdag 19 april-2013
Sneller kan haast niet. Op maandag 15 april vlogen de pannen je om de oren in Boston en op woensdag de zeventiende kondigde de Democratische senator Frank Lautenberg al aan dat ie opnieuw een poging gaat wagen om een wet erdoor te drukken die zwaardere voorwaarden verbindt aan de verkoop van BP aka Black Powder aan particulieren. Tot dan toe hadden alleen alternatieve bronnen gemeld dat er BP was gebruikt in de deels van Spaanse afkomst zijnde pannenbommen. Een kruit dat normaliter wordt gebruikt om antiek wapentuig maar ook kogels opnieuw te vullen. Blijkbaar sprak vriend Lautenberg lichtjes voor zijn beurt, maar liep wel keurig in de pas bij de nieuwe binnenlandse wapenpolicy die zijn prez voorstaat en die in de USSA zo'n geweldige shit veroorzaakt. Wil verder niks zeggen, maar opvallend is het wel. Stay tuned.

 • Datum: .

zaterdag 20 april-2013
Frappant. Die jachtige expert die wij afgelopen donderdag opvoerden toen de twee gebroeders Tsarnaev zich nog gedeisd hielden zat er niet ver naast. Die voorspelde dat de dader iemand van rond de twintig zou zijn, met een flinke hoeveelheid wapens in huis en voorraadje zwart kruit aka BP. Nou was er sprake van twee daders, maar de oudste werd overreden. Dus bleef er één vermeende dader over en die voldeed helemaal aan het profiel. Hoe komt zo'n man erop.
Inmiddels is de chaos in de berichtgeving compleet. De FBI zou de oudste Tsarnaev al een tijdje in het snotje hebben gehad en hem twee jaar geleden al eens licht hebben gegrild. Kwam niks substantieels uit. Zeggen ze.
Opvallend blijft wel dat gescharrel van de bombsquad bij start en finish voordat het startschot gelost werd, maar dat was niet het enige. Zo liepen daar ook een paar heren rond van de beveiligingsfirma Craft waar veel ouwe Navi-Seals en meer van dat ongerief een aardige boterham bij elkaar rammelen. Een van hen liep met een apparaatje rond dat heel veel weg had van een radio-activiteitsmeter. Het zegt niks, maar kennelijk werd er toch iets ernstigs verwacht en had men een aantal preventieve maatregelen genomen. Was het een gerucht? Was het in elkaar gezet met die twee volgens vrienden kennissen verdomd aardige Tsjetsjeense Amerikanen als katvanger? Wij zijn gek op conspiracies, maar het beeld is nog iets te diffuus om er een Côte d' OR van te maken. Anders zou je zomaar kunnen opperen, dat de jongste Tsarnaev lid was van de FNV en dat het dus niet toevallig was, dat voorzitter Heerts al op 28 februari jl. aan Mark Damesfiets sms-te: “Als je echt de vlam in de pan willen hebben, moet je zo doorgaan”. En da's onzin. Stay tuned.

 • Datum: .

zondag 21 april-2013
Kwootje uit aflevering 2 dd. 18 april: “Al met al een bizar wapen, maar wel een die in baardgebieden al vrij vaak is uitgeprobeerd”. En wat zegt ex-CIA agent Robert “Bob” Baer gisteren over die vliegende pannen? Lees en zing daarna het Koningslied. Volgens Bob is de vlam in de jaren tachtig in de pan geraakt toen de CIA de Afghaanse baarden leerde hoe dat moest. En dat het nog niet zo eenvoudig is om een dergelijk wapen bij elkaar te broddelen. Oftewel: je moest wel degelijk knowhow hebben. En hadden die twee jongens van Tsarnaev dat? De oudste was een tijdje in Dagestan geweest en stond daar volgens de Ruskies in contact met luitjes die graag de staatjes in de Kaukasus die nog Russisch zijn zouden willen veranderen in baardstaatjes. Dat streven wordt al jaren gesteund door een stel fijne Amerikaanse organisaties, waaronder Freedom House en de National Endowment for Democracy. Clubs die zo goed als getrouwd zijn met de CIA en waarover we al de nodige narigheid naar voren hebben geduwd. Rijst de vraag of de oudste van de gebroeders Tsarnaev misschien in opdracht van deze clubs richting Dagestan is afgereisd en na terugkeer is aangezet tot een demonstratie in het gebruik van vliegende pannen om in de USSA zelf om de een of andere reden de boel op scherp te zetten.

Btw. Bob Baer is de auteur van het boek “See no evil” dat als basis diende voor de film Syriana van George Clooney en de invloed beschrijft van de olieboeren op het wereldgebeuren. En dan met name het shitgedeelte. Naar verluidt zou Baer nu bezig zijn om een film van de grond te trekken over het roerige leven van een avontuurlijke BN-er. Ook met Clooney? Daar nemen we een nespressootje op. Stay tuned.

 • Datum: .

maandag 22 april-2013
De theorieën gieren weer om je oren. En die gaan haast zoals gebruikelijk over de mogelijke rol die een of meerdere Amerikaanse overheidsvehikels hebben gespeeld bij de lancering van twee pannen met inhoud bij de finish van de Bostonse marathon. Met de Tsjetsjeens-Amerikaanse gebroeders Tsarnaev in een rol à la Oswald. Onzin? Gooien we er maar weer eens de operatie Northwoods tegenaan. Een plannetje van de Amerikaanse legertop onder leiding van generaal Lyman Lemnitzer uit 1962, dat ten doel had om een oorlog met Cuba uit te lokken (1). Een voorstelletje daaruit is in de Bostonse context de moeite waard om te herhalen. Komt ie:
"We could develop a communist Cuban terror campaign in the Miami area, in other Florida cities and even in Washington”.
President Kennedy zag er niks in en promoveerde Lemnitzer datzelfde jaar nog weg naar Brussel als hoogste baasje van de NATO. Het jaar daarop werd Kennedy vermoord. Oswald kreeg de blackpeter, Lemnitzer bleef ondanks geruchten buiten schot en werd heel toevallig door prins Bernhard uitgenodigd om eens een Nacht op de kale Bilderberg door te brengen. Zowel de NATO als de konkelclub van Bilderberg hadden een vinger in het optreden van de door de CIA in het leven getrapte geheime stay-behind organisaties in West-Europa (2).
In december 1969 ontploften de eerste Gladiobommen in Italië, waarbij tientallen doden en meer dan honderd burgerslachtoffers vielen. De Rode Brigades kregen de negropietro. Lemnitzer was net afgezwaaid bij de NATO.
Operatie Northwoods mag dan niet door zijn gegaan. Operatie Gladio wel degelijk. Dus wie zegt dat Operatie Boston geen inside job was? Kan zomaar. Zonder Lemnitzer, dat wel. Stay tuned.

(1) Lees en laat uw haar ten berge rijzen.
(2) Zie voor die rol van Bilderberg het artikeltje “Bilderbilly” (3) dd. 12 april 2013

 • Datum: .

dinsdag 23 april-2013
Krijg nou wat. Blijken die twee jongens van Tsnarnaev een interessante oom te hebben. Ene Ruslan Tsarnaev, die ooit zijn achternaam liet omkatten tot Tsarni. Oompje Ruslan ging woest te keer nadat zijn neefjes officieel werden gepresenteerd als de uitvoerders van de vliegende pannenact in Boston. Maar dat kan heel goed een staaltje windowdressing zijn geweest. Oompje vertegenwoordigde namelijk in de vroege jaren negentig, toen het grote graaien in de voormalige Sovjet republieken en de naast buurtjes was begonnen, USAID in Khazakstan. Een organisatie die vaak als cover werd gebruikt voor smurfen van de CIA. En waaruit bestond Ruslan's hulp? Hij leerde de kakelverse Khazaakse oliegarchen hoe ze hun onderneming moesten runnen om internationaal mee te kunnen toeteren en hoe ze met hun verdiende poen moesten omgaan. Oftewel hoe ze gebruik konden maken van allerlei leuke foefjes om poen weg te sluizen en de wasstraat door te trekken.
Van het een komt het ander en in 2005 werd oompje hotemetoot bij de Amerikaanse Big Sky Energy Corporation. Een front dat diende om Khazaakse oliecontracten te verwerven en onder leiding stond van “Big Al” Sehsuvaroglu. In een vroeger leven topdog bij Dick Cheney's Halliburton (1). Op een kwaaie dag werd Big Sky overgenomen door de Khazaakse oliegarch Timur Kulibayev, de schoonzoon van president voor het leven Nazarbayev. Op zich niks aan het handje, maar toen Timur in een clash raakte met collega-garch Ablyazov over een zoekgeraakte 6 miljard dollar kwam ie in 2011 onverwachts in de Londense spotlights. Bij een wedstrijd voor de kadi. En wie kwam daar als getuige opdraven? Yep. Oompje Ruslan. En die verklaarde ondermeer dat Kulibayev voor 96 meloen dollar een riante villa had gekocht in het elitaire Sunninghill in Berkshire plus nog wat optrekjes in Mayfair. Niet zomaar meloentjes, maar meloentjes die door een wasstraat waren getrokken. Normaliter haal je tegenswoordig je schouderpartij op voor 96 witgewassen meloenen, maar met name die villa trok de aandacht. Die was namelijk voor de koop eigendom van prins Andrew, het zwarte schaap van de Britse koninklijke familie.
Wat zegt dit allemaal over de act met de vliegende pannen in Boston? Op het oog niet veel, maar big oil, USAID, CIA, Halliburton en royalty brengt bij ons de adrenaline op gang. Bij u niet? Dan moet u nodig naar de dokter. Stay tuned.

(1) Over Halliburton en Dick Cheney hebben we een karrevracht shit in de aanbieding. U weet waar u wezen moet.

 • Datum: .

woensdag 24 april-2013
Dat jongste jochie van Tsarnaev weet waar ie aan toe is. Hij is inmiddels aangeklaagd. Onder andere wegens het voornemen tot gebruikmaking en de daadwerkelijke gebruikmaking van massavernietigingswapens. Huh? Massavernietigingswapens? Sinds wanneer zijn twee vliegende pannen met spijkers en metalen bolletjes massavernietigingswapens? Komt dan het gooien met stenen ook niet dicht bij die categorie? Of ligt er nog ergens een voorraadje ellende in Boston waarvan wij nog geen weet hebben? Waar de twee boys niet aan toe zijn gekomen. Of de NN-smurfen die de Tsarnaevs op hun kromme pad hebben gestuurd. Even in de achteruitkijkspiegel loeren. Terug naar aflevering 4 dd. 20 april 2013. Komt ie:

"Opvallend blijft wel dat gescharrel van de bombsquad bij start en finish voordat het startschot gelost werd, maar dat was niet het enige. Zo liepen daar ook een paar heren rond van de beveiligingsfirma Craft waar veel ouwe Navi Seals en meer van dat ongerief een aardige boterham bij elkaar rammelen. Een van hen liep met een apparaatje rond dat veel weg had van een RADIO-ACTIVITEITSMETER”.

Kijk, now we're talking. Er is misschien toch meer tussen hemel en aarde dan twee vliegende pannen. Stay tuned.

 • Datum: .

donderdag 25 april-2013
Ze waren gewaarschuwd. De Amerikaanse snuffelnullen. Door de Ruskies. De oudste van de Tsarnaev-boys stond volgens Moskou in contact met baardactivisten, die de hele Kaukasus shariarijp wilden maken. En kennelijk niet alleen in Dagestan zoals eerder vermeld, maar ook in Georgië, dat toen nog onder het anti-Russische regime van de in de USSA opgeleide en met een Nederlandse juf getrouwde stropdassenvreter Saakashvili zuchtte. Volgens het Russische dagvod Izvestia van gisteren deed Tsarnaev jr. in de zomer van 2012 namelijk mee aan een cursus van “Caucasian Fund”. Een Georgische NGO die kort na het brullen van de Georgische muis naar de Russische beer in 2008 werd opgericht en sindsdien samenwerkt met de Amerikaanse Jamestown Foundation.
Deze Foundation telt in haar gelederen naast oud-CIA directeur Michael Hayden ondermeer kouwe oorlogsveteraan Zbygniew Brzezinski, Midden-Oostenexperts, olieboeren en luitjes uit Noord-Ossetië en Tsjetsjenië. Het hele feest wordt voorgezeten door de Nederlandse zakenpief Willem de Vogel (1). De cursisten, onder wie dus ook Tsarnaev, werden vooral getraind in het destabiliseren van de Kaukusus ten behoeve van de Amerikaanse belangen en natuurlijk hun freedom.
Mocht u denken, waar haalt zo'n Russisch dagvod dat vandaan? Nou, na de machtswisseling in Georgië kwamen de nodige documenten boven water bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Inclusief dus deze info over Tsarnaev en zijn verdachte Amerikaanse connecties. Vinden we leuk. Stay tuned.

(1) Net als onze waterkoning genoot deze Willem een deel van zijn opleiding op 't Atlantic College in Bristol.

 • Datum: .

zondag 28 april-2013
Het wordt steeds gekker. Ruslan Tsarni, de oom van de twee Tsarnaev-boys, blijkt een paar jaar getrouwd te zijn geweest met ene Samantha Ankara Fuller (1). De dochter van Graham Fuller, die tientallen jaren topfuncties vervulde in de Amerikaanse nulnullenwereld en met name in het Midden-Oosten heel wat heeft rondgesjouwd. Ruslan en Samatha woonden zelfs een tijdje bij pappa Graham in en op datzelfde adres in Rockville, Maryland was in die tijd (jaren negentig) ook Ruslan's "Congress of Chechen International Organizations" gevestigd.
Het jonge stel woonde ook een jaartje in de Kirgizische hoofdstad Bishkek, waar Sam in de weer was voor Price Waterhouse en haar Ruslan via klussen voor het met het CIA-virus besmette USAID zich een weg baande naar een carrière in de oliebusiness.
We mogen aannemen, dat de Russische woelmuizen gezien de CIA-connectie de activiteiten van het echtpaar Tsarni nauwlettend in de kieren hielden en dat kieren uitbreidden toen de oudste neef op het Kaukasische tapijt verscheen. Ze luisterden de telefoongesprekken af tussen neef en diens moeder en waarschuwden herhaalde malen de Feds voor de verdachte moves van Tamerlan Tsarnaev. Voor Jan Doedel, maar ze zullen er ook niks van verwacht hebben. Per saldo waren ze ervan op de hoogte dat de baardacties in hun Kaukasische gebieden gesteund en geïnitieerd werden door de CIA en haar wormvormige aanhangsels in de private sfeer. In wezen speelden ze dus de bal terug op het Amerikaanse deel van het veld en wachtten af. Hun moment of glory kwam bij de lancering van de vliegende pannen in Boston. En ze deelden daarna nog een extra prikje uit door hun regeringsgetrouwe dagvod Izvestia te laten publiceren, dat Tamerlan een cursusje spanning opvoeren had gevolgd bij een Georgisch filiaal van de Jamestown Foundation (2). Die Foundation reageerde daarop als een Samsom op een partijcongres. Er was geen enkel contact met Tamerlan geweest, Brzezinski was allang weer uitgestapt en de bron van Izvestia bij Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken bestond niet eens. Yeah. Right.
We hebben gisteren aan Izvestia gevraagd of ze ons de Georgische documenten wilden toesturen waaruit blijkt dat Tamerlan wel degelijk dat cursusje heeft gevolgd. De brutalen hebben de halve wereld. Dat pannetje staat dus in ieder geval op het vuur. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 7 van deze serie dd. 23 april 2013.
(2) Zie aflevering 9 van deze serie dd. 25 april 2013.

 • Datum: .

dinsdag 30 april-2013
Nou bonken wij onszelf niet graag op de brede borst, maar die Graham Fuller, die CIA-pik die wij in de vorige aflevering over de toonbank schoven als ex-schoonvader van Ruslan Tsarni aka Tsarnaev, maakte bij ons al begin 2008 zijn entree (1). Als dikke gap van Fetullah Gulen. Een Turkse anti-seculiere bovenmeester die al jaren met name in de Kaukasus, maar ook in Afrika, Zuidoost Azië en zelfs de USSA het ware geloof verspreidt door het stichten van Allahschooltjes op plekken die een drone nog zou missen. Overigens verwierf Fetullah mede dankzij Graham en de ook in ons land niet onbekende Amerikaanse oud-ambassadeur in Ankara Mort Abramovitz een vaste woon- en verblijfplaats in de USSA en bestiert hij sinds 1998 vanuit Pennsylvania zijn educatieve onderneming (2). Zwaar gestiekt door de CIA. Dat lijkt op vloeken in de moskee of zoals u wilt in de madrassa, maar de Amerikanski's gebruiken al decennia lang de fanatieke baarden om de Russisch/Chinese invloed in de Kaukasus en elders in de wereld terug te dringen. Vooral als er allerlei alleraardigste snuisterijen in de bodem worden aangetroffen.
Zo zetten Graham en Mort zich in de jaren tachtig al enthousiast in voor de leverantie van moderne wapensnufjes aan Osama bin L. om in Afbaardistan de Ruskies op hun sodemieter te geven. Sindsdien hebben de gebeurtenissen in voormalig Joegoslavië, de lenteprikkels in Noord-Afrika en de huidige steun aan de baarden van Al Nusra in Syrië en de van Turkse bloede zijnde Oeigoeren in het westen van China aangetoond, dat die policy nooit meer is losgelaten. En als het nodig is om voor al die oorlogen van de boerenlullen thuis aan de buis blijvende steun te verwerven passen we de strategie van de spanning toe. Van een vliegend circus tot vliegende pannen, van giftige briefjes tot dreigende tweets, van moordpartijen tot kutfilms.
Toen de oudste van de Tsarnaev-boys door de Ruskies was doorgeprikt en teruggespeeld was zijn leven geen dime meer waard en kon ie hooguit nog gebruikt worden om in de States de temperatuur wat verder omhoog te krikken. Gevoegd bij een paar recitinbriefjes en wat sarinberichten en we kunnen binnenkort met een gerust hart orde op zaken stellen in Syrië. Met een little help of our friends: Fetullah's gabber Erdogan, de Jordaanse koning Abdullah en natuurlijk Bibi. The show must go on. Fire away. Stay tuned.

(1) Zie voor een prettig doorkijkje bijvoorbeeld deel 3 van de serie Freedom House dd. 15 augustus 2008.
(2) Zie voor de Nederlandse link van Mort aflevering 20 van de serie Mabeltje dd. 29 oktober 2003, waarin Wim Kok en Ed van Tijn voorbijschuifelen.

 • Datum: .

donderdag 2 mei-2013
Het gaat gewoon door. Elke scheet die in Boston wordt gelaten over het “onderzoek” in de zaak van de vliegende pannen krijgt in Nederland de volle aandacht van de heilige Huysjes. Maar berichten over de uiterst interessante familie van de twee Tsarnaev-boys? Forget it. Zelfs het feit dat oompje Ruslan Tsarni voor de aan de CIA-lepra lijdende USAID werkte en werkt, voor het door de CIA-pest besmette Halliburton in touw is geweest en de schoonzoon uithing van topnulnul Graham Fuller komt niet aan de beurt. Om met name het belang van het laatste nog eens te onderstrepen schuiven wij graag nog het prakkie van aflevering 11 op uw bord en zouden dan daarna als toetje nog een uitspraak van deze aartsgladiool willen serveren. Komt ie:

“Onze begeleidingspolitiek van de Islamitische evolutie en ze te helpen bij hun strijd tegen onze tegenstanders werkte perfect in Afghanistan tegen het Rode Leger. Dezelfde doctrines kunnen nog steeds worden gebruikt bij het destabiliseren van wat er aan Russische macht is overgebleven en vooral om de groeiende Chinese invloed in Centraal Azië een halt toe te roepen”.

Alsteblaft. Hoor je het rechtstreeks uit de paardenbek. Voor die ellendige destabilisatie gebruik je bijvoorbeeld een neef van je schoonzoon, die toevallig uit dat gebied vandaan komt en er ook nog familie heeft. En mochten die kutrussen of kutchinezen jouw mannetje in de kieren krijgen dan haal je hem terug. Kan ie altijd aan het thuisfront nog iets moois doen. Pannen laten vliegen of zo. Van Milaan naar Boston is in wezen maar één stap. Stay tuned.

 • Datum: .

zondag 14 juli-2013
Zijn ze niet blij mee. Die jongens van de House Homeland Security Committee. Wilden graag uitvlooien wat de FBI-smurfen precies wisten van Tamerlan Tsarnaev voordat ie samen met zijn broer overging tot de act met twee vliegende pannen in Boston. Al was het alleen maar om uit te sluiten dat de Feds de act hadden kunnen voorkomen als ze wat alerter waren geweest. Maar in reactie op het verzoek van de parlementaire commissie om eens te komen babbelen priemde de leiding van het Bureau zijn middelvinger in de richting van het zwerk. De commissie kon een dikke krijgen. Dat ontlokte een van de geachte afgevaardigden de krachtige boer, dat de Russische smurfen hem meer info hadden toegestopt dan de Amerikaanse.
Zoals wij met zijn allen weten hadden de Ruskies al begin 2011 de FBI een seintje gegeven, dat Tamerlan tijdens zijn bezoekjes aan Tsjetsjenië in contact stond met verdachte baarden. Daarna verzonden ze nog een paar oekazes aan hetzelfde adres, maar die vielen op rotsige bodem. De FBI-smurfen hadden een paar keer gekeuveld met Tamerlan, vonden het een aardige gozer en hadden het boek gesloten. Al dat vage gelul van die Russen. Fuck 'em. En datzelfde zeggen ze nu ook tegen de Homeland Security Committee.
Is dat merkwaardig? Dat is heel merkwaardig. Tamerlan zat niet alleen in de files van de FBI, maar ook in die van de CIA, de Homeland Security en naar we met enige zekerheid mogen aannemen de NSA. En desondanks wisten de gebroeders hun twee pannen de lucht in te krijgen. Of dat hele Amerikaanse snuffelapparaat zit vol met sukkels, of er is wat anders aan de hand. Wij gokken op het laatste. Vooral omdat Tamerlan in de smurfensfeer over zulke uitstekende relaties bleek te beschikken (1).
Gelukkig is ie voor zijn klus geschoten. Een dooie getuige is beter dan een levende. Zitten we nog wel met zijn broertje, maar die weet van zijn gezond niet af. Dus die geven we een “eerlijk” proces en in ieder geval levenslang. De USSA, echt een land om alle info mee te delen. Om de baarden buiten de deur te houden. Maar what's new pussycat? Wij deelden voor de Tweede Wereldoorlog ook al alle informatie met de moffen. Nee, niet over baarden. Over joden en communisten. Stay tuned.

1 ) Tamerlan's oompje Ruslan en diens voormalige schoonvader Graham Fuller.

 • Datum: .

vrijdag 31 mei-2013
Dat scenario van de vliegende pannen in Boston? Compleet Hollywood. Nou heeft een fotografische nerd weer uitgeknobbeld, dat aan een van de prentjes van de jongste Tsarnaev die in Boston zijn geschoten pittig is geshopt. En dat is niet onbelangrijk voor het komende proces. Op die bewuste prent zie je Dzokhar namelijk weglopen zonder rugzak. Eitje voor de Feds: die had ie achtergelaten op de plek waar een van de pannen het luchtruim koos. Maar het eitje heeft ineens een Monsantosmaakje gekregen, dus dat kan nog wat worden als de kadi straks zijn lepeltje erin boort.
Nog een leuke voor de trailer. Gaat ook over foto's. Meneer Todashev heeft gisteren zestien kleurenprentjes van zijn zoon Ibrahim laten zien. Die waren niet leuk. Ibrahim had zes kogelgaten in zijn lijf en als laatste eentje netjes in zijn hoofd. Eigen schuld, dikke dromedaris. Had ie die FBI-smurf maar niet moeten aanvliegen bij zijn tweede verhoor door die FBI-smurf (1). En hij had een mes. Had ie een mes? Nou zijn wij hier tussen Vaals en Schiermonnikoog goddank nog niet helemaal thuis in de Nazi-praktijken die tijdens het verhoren van verdachten in de USSA in zwang zijn geraakt, maar het kan er bij ons nergens in dat Ibrahiempie tijdens zijn tweede verhoor over een uit de hand gelopen ripdeal ineens een mes probeerde te zetten in de blauwe oliebol tegenover hem. En dat die oliebol als reactie zeven kogels loslaat op Ibrahiempie, waarvan de laatste in gangster style. Maar in een film is alles mogelijk. Al zal ook hier menig affleckje weggewerkt moeten worden om de story aanvaardbaar te maken voor de filmkeuring in Washington. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 13 dd. 23 mei 2013

 • Datum: .

dinsdag 28 augustus-2012
Ex-marinier Brandon Raub snorkelt al weer een paar dagen frisse lucht op (1). Volgens een kadi was ie ten onrechte door de Feds in een gekkenhuis geduwd wegens staatsgevaarlijke activiteiten. Die bestonden uit het naar buiten persen van zijn mening over de duistere polletieke praktijken in Washington op zijn website. Plus nog wat songteksten en kaartkunstjes. Ten tijde van zijn kortstondig verblijf in een cuckoo’s nest en daarna dreven via de alternatieve pers mondjesmaat wat meer berichten naar binnen over de paniekerige initiatieven die de Fedsmurfen al enige tijd op dit terrein ontwikkelen. Brandon was niet alleen. Honderden, zo niet duizenden collega’s zouden de afgelopen tijd al onverwacht bezoek hebben gehad van Fedsmurfen, in de jacht op mogelijke losse kanonnen onder de veteranen.
Helemaal onzin is dat niet. Als je mensen jaren en jaren voor de vlag en de economische hegemonie de boesboes in stuurt voor het massaal uitblazen van grote en kleine kaarsen en ze na thuiskomst aan hun lot overlaat, kan je narigheid verwachten. Neem alleen maar het gevalletje dat momenteel speelt in Georgia. Vijf militairen hadden binnen het leger een eigen anarchistische eenheid geformeerd. Deze sombere cabaretgroep had voor 87 duizend dollar explosieve spulletjes en spuiten aangeschaft. Die waren broodnodig voor de geplande overname van Fort Stewart, het plegen van bomaanslagen in Savannah en Washington en het kelen van de huidige president. Maar helaas Bergsche Maas, een van hen zwaaide vorig jaar af en werd daarmee een gevaar voor het uitlekken van de plannen. De overgebleven vier besloten om hun ouwe makker en zijn 17-jarige vriendin te elimineren. Aldus geschiedde. Wel wat slordig, want ze werden in de kraag gevat en staan nu voor de kadi. Niet alleen vanwege het ausradieren van hun medemalloot en diens geliefde, maar ook vanwege hun sinistere plannen.
Uiteraard maakt Washington gebruik van dit soort gebeurtenissen, plant op dit terrein nog wat extra valse vlaggen en wijst vervolgens op de noodzaak om zijn straatarme bevolking op allerlei manieren nog meer af te leggen. Om eventuele aardappeloproeren in de kiem te kunnen smoren.
Vanochtend bereikte ons het angstige bericht, dat het Amsterdamse gemeentebestuur een aanslag van een eenzame wolf niet uitsluit. Het is toch niet waar, hè?

(1) Zie voor Brandon aflevering 2 van "Pussy yam yam"" dd. 22 augustus 2012.

 • Datum: .

dinsdag 16 juli-2013
Hoe was het ook alweer? Tamerlan Tsarnaev was in september 2011 van plan een ripdealtje over het toneel te sleuren. Samen met gappie Ibrahim Todashev. Maar die deal liep mis en het duo zag zich genoodzaakt de drie heren die als tegenpartij fungeerden zo ruw te scheren dat zij levenloos op het slagveld achterbleven. Althans, dat was het verhaal dat Ibrahim ophing toen hij door een plukje FBI-smurfen was binnengetrokken na de verrassende vliegende pannenact in Boston. De Feds hadden gap Tamerlan inmiddels met DHL naar boven gestuurd, dus voor Ibrahim was er op het oog geen grote noodzaak om eens flink uit te pakken over de eerdere scheerbeurt.
Hoe dit ook zij, bij een verder verhoor kwam hij 1 op 1 te zitten met een FBI-smurf en zou daarbij ineens met een mes hebben gezwaaid. Nou, u begrijpt dat de betrokken smurf dat niet over zijn kant kon laten gaan en hij pompte Ibrahim vol lood. Betekende wel, dat de hele getuigenis met de vuilnisman mee kon en we blijven zitten met een bizar verhaal dat voorlopig nog niet voor verfilming of een musical in aanmerking komt.
Komt nog iets bij. Ibrahim deelde een woonruimte met de appetijtelijke 19-jarige studente Tatiana Gruzdeva. Die was eveneens in alle drukte in een kruipruimte geduwd, want je wist maar nooit wat Ibrahiempie aan haar verteld had. Wat blijkt? Zes dagen nadat haar roommate door de geschrokken FBI-smurf was geplumbeerd kreeg zij een kick ass. Ze werd stiekempjes de USSA uitgezet. Terug naar waar ze vandaan kwam: Moldavië. Haar studentenkaart was verlopen. Yeah, right.
Misschien weet ze niks, misschien weet ze wat. Zouden er in Moldavië nou nog ouwerwetse journalistieke speurneuzen rondlopen? Of moeten ze het daar ook al doen met kopietjes van Toine Huys? Zou jammer zijn, want als er ergens een open doeltje ligt in de vliegende pannenmatch dan is het in Moldavië. Anyone? Stay tuned.

 • Datum: .

zaterdag 5 oktober-2013
Hoe is het met uw temporaalkwabben? Met die van ons niet zo best. Wij moesten namelijk flink in ons geheugen grutten naar Tatiana Gruzdeva. Bleek ooit gerommeld te hebben met Ibrahim Todashev. Tot die in een 1 op 1 seance met een FBI-smurf zes kogels in zijn lijf kreeg, waarvan de laatste in gangnamstyle. Die seance ging over een verklaring, die Ibrahiempie eerder zou hebben afgelegd. Ging over een rip-deal die hij samen met vermeend Bostonbomber Tamerlan Tsarnaev in 2011 zou hebben gepleegd, waarbij drie dooien waren gevallen. Voor alle zekerheid werd Tatiana achter een streepjesbehangetje geplakt en zes dagen daarna het land uitgepleurd richting haar thuisland, Moldavië. Omdat haar studentenkaart was verlopen (1). Althans, zo luidden toen de berichten.Wat blijkt nu? Ze zat Pussyziel alleen in de petoet. Tot augustus. Toen mocht zij weer de lucht opsnorkelen van the land of the free. En haar studentenkaart werd met een jaar verlengd.
Wat denk je wat er vervolgens afgelopen dinsdag gebeurt? Zeilt ze in Florida opnieuw Pussyziel alleen achter een streepjesbehang. Zelf denkt ze, dat de aanleiding voor haar arrestatie een telefonisch interview met een dagvod in Boston is geweest op 18 september. Daarin verklaarde zij namelijk ondermeer, dat een andere gap van Tamerlan en Ibrahim ook gearresteerd was door de FBI. Ene Ashurmamad Miraliev. Dat had Tatiana beter niet kunnen boeren, want noch die arrestatie noch het verhoor waren door de smurfen in kwestie op de keien gemieterd. Vandaar dat ze opnieuw werd geclipt. Bek houden.
Overigens werd Ashurmamad tijdens dat verhoor niet bijgestaan door een bef. Dat was hem geweigerd. En wij maar zeiken over die gasten van Greenpeace en hun schandalige behandeling in wijlen de USSR. Terecht, maar dit hele gedoe in de USSA rond die bommen in Boston mag er ook wezen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 16 van deze serie dd. 16 juli 2013

 • Datum: .

vrijdag 18 oktober-2013
Wat in Nederland met een lastige getuige als Slobodan Mitric aka Karate Bob gebeurt vindt zijn evenknie in de USSA (1). Vandaag bereikte ons het droeve bericht, dat zowel Tatiana Gruzdeva als Ashurmamad Miraliev het land zijn uitgemieterd (2). Beiden na langdurig in Pussy-eenzaamheid tegen een traliebehangetje te hebben aangekeken en zonder befbijstand. Hun fout? Ze waren allebei close met Ibrahim Todashev, die tijdens een verhoor door een FBI-smurf zes kogels in zijn lijf kreeg. Dat verhoor had betrekking op een ripdeal die Ibrahim samen met Tamerlan Tsarnaev zou hebben gepleegd. Ver voordat de laatste verenigd werd met zijn schepper in de nasleep van het vliegende pannenspektakel tijdens de marathon in Boston. Zo gaat dat als er dingen boven water dreigen te komen over geheime activiteiten van de overheid. Je bent je leven niet zeker. Stay tuned.

(1) Zie voor de wederwaardigheden van Bob aflevering 9 van de serie “Bob” eerder vandaag.
(2) Zie aflevering 17 van deze serie dd. 5 oktober 2013

 • Datum: .

vrijdag 1 november-2013
Wij zijn na de eerste berichten over de luidruchtige marathon van Boston op 15 april van dit jaar in deze serie bescheiden verder gegaan met het leggen van sombere eieren over de uiterst merkwaardige rechtsgang en tergende behandeling van alle vrienden en kennissen van de als daders gekenmerkte gebroeders Tsarnaev. Met als absoluut dieptepunt de moord op Ibrahim Todashev. Wie in a nutshell alles nog eens de revu wil laten passeren kan eenvoudig terugbladeren naar 17 april 2013. Maar voor een uitgebreid overzicht kan je ook hier terecht. Moet je wel een beetje Engels beheersen, maar goddank is ons onderwijs van hoog niveau. Zegt men. Stay tuned.

 • Datum: .

maandag 6 januari-2014
Temidden van oliebollen, vuurpijlen, drones, smoelenboekgelul en ander geraas mis je wel eens een serieus bericht. Zoals de open brief die de vader van Ibrahim Todashev op 30 december vorig jaar aan de president van de USSA schreef. Bij deze. Een slagerij is er niks bij.
Zoals u zich zonder twijfel herinnert werd Ibrahim 1 op 1 verhoord door een FBI-smurf over een vermeende ripdeal met dodelijke afloop, die hij samen met “Bostonbomber” Tamerlan Tsarnaev zou hebben gepleegd. Tijdens dat gesprek zou Ibrahim plotseling een wapen boven tafel hebben gegoocheld en de betrokken smurf zag geen andere mogelijkheid om het vege lijf te redden dan Ibrahim te voorzien van een lading lood die voldoende zou zijn geweest om een kudde olifanten te kelen. Mogelijk onder de slogan “een dooie getuige praat niet”. Dat was in mei vorig jaar. Het onderzoek is nog niet afgesloten... Stay tuned

 • Datum: .

donderdag 16 januari-2014
We moesten hem even van zolder halen. Ruslan Tsarnaev aka Tsarni. De oom van de twee gebroeders, die de zwartepiet trokken in de nasleep van de vliegende pannenzaak in Boston. Eerder in deze serie (1) draafde oompje op in een wedstrijd voor een Londense pruik tussen twee Khazakstaanse oliegarchen: Timur Kulibayev (de schoonzoon van president Nazarbayev en gappie van prins Andrew) en Mukhtar Albyazov (voormalig hoofd van de BTA Bank). Die laatste had ooit de poten genomen naar Engeland om het vege lijf en wat slordig vergaarde centen te redden.
Het conflict tussen de twee garchen ging om een bedragje van 6 miljard dollar, dat uit zicht was geponzied. Volg je zulke wissewasjes elke dag? Wij niet. Dus moesten we het net ophijsen om de huidige stand van zaken uit te vlooien. Als we het goed hebben zit de affaire nog in de pijplijn, maar zeker is dat Mukhtar ondertussen paniekerig zijn heil had gezocht in het land van Francois van Wippestein. Waarom? Nou, hij had in de loop van het proces een bon gekregen voor een gratis verblijf van 22 maanden in een staatshotel wegens het beledigen van de Britse rechtbank. En dat zag onze Muhktar even niet zitten. Maar ook in Frankrijk bleek hij niet veilig te zijn. In juli 2013 werd hij naar binnen getrokken door een paar ferme handhavers in Cannes. Daar ging ie de Franse juridische molen in en vorige week kwam een kadi met een niet zo leuk bericht. Bij gebrek aan een bilateraal uitleveringsverdrag met Khazakstan gaf hij namelijk toestemming om Mukhtarretje uit te leveren aan Oekraine of Rusland. Omdat ook die landen hem graag even onder een natte handdoek willen duwen. Hij kan nog in hoger beroep, maar voor monsieur Albyazov ziet het er net zo somber uit als voor de enige nog in leven zijnde neef van Ruslan Tsarni. Wat is er toch een shit in de wereld. Vooral als het om slappe was gaat. Stay tuned.

(1) zie aflevering 7 van deze serie dd. 23 april 2013.

 • Datum: .

woensdag 26 maart-2014
Ho, ho, iets te voorbarig. Afgelopen week rolden er berichten de kamer binnen, dat de FBI-smurf die Ibrahim Todashev zeven kogels in zijn lijf joeg van het haakje was gehaald. Het OM zou tot de conclusie zijn gekomen, dat de betrokken smurf inderdaad uit zelfverdediging had gehandeld. Ibrahim zou hem te lijf zijn gegaan met naar keuze een tafel, een mes, een pook of een bezemsteel. De kogel die in Ibrahim's achterhoofd zat was mogelijk via het keukenkastje, de poezenmand en de koffiepot daar terechtgekomen. Hoe dit ook zij, een woordvoerder van het OM heeft gisteren laten weten, dat het definitieve rapport en het besluit tot het al dan niet vervolgen van de Fed-smurf niet eerder dan begin volgende week zullen worden vrijgegeven. Kan je zien hoe moeilijk het is om een vierkant ei te leggen. Stay tuned.

 • Datum: .

zondag 13 april-2014
Nog ruim een week. Als je dan toevallig in Boston bent kan je beter je rugzak thuislaten. En met een snelkookpan rondzeulen is ook niet echt verstandig. Voor je het weet word je getransformeerd in een alternatief vergiet of vind je jezelf hijgend terug in een woonboot. Wel een mooi moment misschien om nog eens paar sappige details uit deze schelmenroman voor het voetlicht te sleuren. Ook al omdat de jongste van de Tsjetsjeense gebroeders Tsarnaev op het punt staat om de doodstraf te krijgen, een vriend van zijn broer blijkbaar terecht door een FBI-smurf in gangster style is afgemaakt en USAID zo geweldig op zijn bek is gegaan met zijn Cuban Twitter. Rare combinatie? Herinnert u zich deze nog?
Al verrekte snel nadat de marathon en de parallel lopende anti-terreur oefening vorig jaar werden opgefleurd met de lancering van de twee pannen kwam de oom van de beide boys in beeld. Ruslan Tsarnaev aka Tsarni. Oompje Ruslan bleek voor USAID te hebben gewerkt. In Khazakstan en wijde omstreken. Nadat de Sovjet Unie weer Rusland was geworden. Inmiddels weten we nu dankzij het gebroddel op Cuba heel zeker wat die hulporganisatie doet en waarvoor. En dat was toen ook al zo.
In het geval van oompje Ruslan betekende dat het steunen van democratische oliegarchen bij het leeghalen van Khazakstan. Daarnaast werden nog allerlei plukjes gelovige baarden van wapens voorzien om de Russische invloed verder terug te dringen. Net als ooit in Afbaardistan, toen de zoon van de ouwe Laden nog redelijk in het Washingtonse putje viel. En net als elders aan de Russische zuidgrens, waar naast USAID ook John Mac Cain's Freedom House en Paula Dobryanski's National Endowment for Democracy hun gezegende werk verichtten. Via een heel bosje NGO's, dat later ondermeer werd gebruikt om bijvoorbeeld via Georgië poen door te sluizen naar Tsjetsjeense baarden (1). Uiteraard geassisteerd door de CIA.
Hoe dolletjes was het verder nog in dit donkere licht, dat oompje Ruslan in die woelige jaren negentig van de vorige eeuw getrouwd bleek te zijn geweest met Samantha Ankara Fuller. De dochter van Graham Fuller. Een CIA-topper van de oude stempel, die zowel 'sochtends, 'smiddags als 'savonds communisten of desnoods verdacht rossig vlees vrat en een fanatieke aanhanger was en is van de Gladiolen-doctrine. Wat dat laatste betreft kan het geen toeval zijn, dat hij dikke pide ekmek raakte met de Turkse Allahvertegenwoordiger Fethullah Gülen, die vlijtig bezig was zijn madrasjes uit te rollen in Russische en Chinese grensgebieden (2).
Ruslan en Samantha woonden een tijdje bij Graham in en geloof het of niet maar op dat huisadres in Rockville, Maryland vestigde Ruslan ook zijn “Congress of Chechen International Organizations”. Mogen wij veronderstellen dat dat niet aan de aandacht van de afdeling stiekem in Moskou is ontsnapt? Dat mogen we. En dat geldt zonder twijfel ook voor de verhuizing van het jonge stel naar de Kirgizische hoofdstad Bishkek, waar Ruslan zich inzette voor USAID en Samantha voor PriceWaterhouse. Het huwelijk strandde uiteindelijk, maar de carrière van Ruslan leed daar niet onder. Hij raakte steeds meer betrokken bij de oliegarchenbusiness, maar ook in die context was zijn bestaan niet rimpelloos. Hij raakte namelijk betrokken bij een conflict tussen de Khazaakse heren Kulibayev en Ablyazov over een verdwenen kapitaaltje van 6 miljard dollar. De laatste vond het verstandiger om de benen en dollars te nemen naar Engeland. Daar ontwikkelde zich een strijd voor de kadi en wie kwam in 2011 (!) Ablyazov te hulp? Ruslan Tsarni (3).
Ergens in datzelfde jaar waarschuwden de FSB-neusjes hun collega's bij de FBI voor neef Tamerlan. Die zou al te amicaal zijn omgaan met verdachte baarden tijdens een roots-reis naar Dagestan. Afgelopen week klaagden de Feds nog dat de Ruskies te weinig info hadden doorgeprikt om de latere Boston-bombers een ereplekje te geven op hun baardenwatchlist. Ze hadden wel met de boys een paar rondjes gekeuveld, maar dat had niks opgeleverd. Raar onderzoek. Als het zo is gegaan. Want na de eenmalige voorstelling van het Flying Circus op Manhattan werden luitjes die een bezoekje brachten aan Mo-landen scherp in de kieren gehouden. Maar het is niet onmogelijk, dat Tamerlan's familierelatie met Ruslan en diens CIA- en USAID-connecties de Feds ervan heeft weerhouden om al te diep te gaan vlooien. Of ze zijn opgeblunderd tegen een operatie van een van die clubs, waarbij Tamerlan een rol speelde. Dat zou keurig passen bij het bericht dat de Russische dagvod Izvestia in de weken na de vliegende pannenact publiceerde, waarin gewag werd gemaakt van een Gladio-cursus die Tamerlan in 2011 zou hebben gevolgd in Georgië. Onder auspiciën van de NGO “Caucasian Fund”. Die werkte nauw samen met de Amerikaanse Jamestown Foundation, waar kouwe oorlogsgriezel Zbigniev Brzezinski, voormalig CIA-opperhoofd Michael Hayden, oliegarchen en emigré's uit de Kaukasische regio ooit een warm plekje hadden gevonden. Het bericht werd door Washington neergesabeld, maar wat nou als het gewoon waar was? Dan kwam die sterk op een Gladiolenmatinée lijkende aanslag in Boston en ook de nasleep ervan in een heel ander licht te staan. Maar dankzij het nuttige werk van de federatie van echoputtenondernemers zal deze kant van het verhaal verder nauwelijks weerklank krijgen. Maar we zijn wel wat gewend. Prettige zondag verder. Stay tuned.

(1) Aan het licht gebracht in 2005 door collega Jeffrey Silverman.
(2) Voor meer vets over Fet op naar onze zoekmachine.
(3) Zie aflevering 7 van deze serie dd. 23 april 2013. Ablyazov werd na die Londense seance daarna nog stevig achter de vodden gezeten. Hebben we het later nog over.

 • Datum: .

dinsdag 15 april-2014
Even terug naar die Jamestown Foundation. Een denktank met op links een stevige lekke band, een hoofdkantoor in Washington, een bijkantoor in Boston en aan het stuur de Nederlander Willem de Vogel. Het denkvehikel zou het “Caucasian Fund” aka “Kavkazsky Fund” hebben gepamperd. Een Georgische onderneming met een bijkantoor in Boston die na de door stropdassenvreter Misja Saakashvili in 2008 geïnitieerde en verloren clash met het Russische leger zogenaamde seminars organiseerde voor Noord-Kaukasische militantjes met een diasporastempel. Mogelijk in samenwerking met de Georgische regering, die volgens Radio Free Europe na het militaire echec 120 van die voornamelijk Tsjetsjeense militantjes bij elkaar had geveegd in Tbilisi voor een training in explosieve activiteiten aan de Russische kant van de grens.
Zoals eerder aangehaald ontkende de Jamestown Foundation elke betrokkenheid, maar binnen De Vogel's organisatie was op dit specifieke veld vol subversieve narigheid wel degelijk een flinke bunder expertise aanwezig. De club werd in 1984 met steun van toenmalig CIA-opperhoofd William Casey uit de baarmoeder geduwd en groeide naar eigen zeggen in hoog tempo uit tot een leidinggevende bron van informatie met betrekking tot de interne beleidsprocessen in totalitaire landen. Bedoeld werd de Sovjet Unie en China. Wat later kwam het Midden-Oosten ook in beeld. Geen mirakel, want in het bestuur van de Foundation figureerden niet de minste gladiolenkwekers. Zo zat voormalig CIA-baasje James Woolsey langdurig in het bestuur en in een wat later stadium de door ons al eerder in het lentezonnetje getrokken kouwe oorlog-loodgieter Zbigniev Brzezinski en Michael Hayden (van 2006 tot 2009 opperhoofd van de CIA).
In navolging van de Jamestown Foundation ontkenden ook het Caucasian Fund en Misja Saakashvili dat in Georgië Tsjetsjeense militante jeugdigen onder hun auspiciën een stoomcursus terrorisme hadden gevolgd. Maar Misja's presidentiële opvolger Ivanishvili strooide onlangs met een busje twijfel. Kwootje. Komt ie:

"Het is mogelijk dat in Georgië terroristen zijn opgeleid, maar het onderzoek is onderweg. Laten we wachten op de eindresultaten. We krijgen een grote hoeveelheid nieuw materiaal binnen. Er zijn aanwijzingen dat de autoriteiten samenwerkten met terroristen en militanten. Als die informatie juist blijkt te zijn, dan is dat ronduit schokkend”.

Een van die militanten zou William Plotnikov zijn geweest. Een naar Canada verhuisde Rus die in 2010 naar Dagestan trok om de boel daar eens stevig op te naaien. William stond in contact met Tamerlan Tsarnaev, die in 2011 een Caucasus/Jamestown-cursusje zou hebben gevolgd en het jaar daarop ook zijn opwachting maakte in Dagestan. Intrigerend, nietwaar? Stay tuned.

 • Datum: .

donderdag 17 april-2014
William Plotnikov was een bokser. Net als Tamerlan Tsarnaev en Ibrahim Todashev. Merkwaardigerwijs alledrie dooie boksers. William was van Russische origine en woonde in Toronto. Geheel onverwachts werd hij in 2009 bevangen door de fanatieke baardziekte en hij vertrok buiten medeweten van zijn ouwelui via Moskou naar Dagestan. William's vader zette baardharen op snaren om zijn zoon terug naar Toronto te laten terugkeren en zocht zelfs contact met werknemers van de FSB. Die gingen op snor en vonden William terug in Moskou. Ze verhoorden hem grondig en jawel, daar kwam voor het eerst de naam van zijn vriend Tamerlan naar boven. William en Tamerlan onderhielden contact met elkaar via internet.
De FSB-ers raadden William aan een enkeltje Canada te nemen, maar eigenwijs als ie was voegde hij zich weer bij zijn Mo-makkers in Dagestan, die onder leiding van ene Dolgatov af en toe voor eilie in Tsjetsjenië zorgden. Gestiekt door een stel lieflijke Amerikaanse NGO's en Foundations. Die initiatieven leverden William in plaats van een enkeltje Canada op 14 juli 2012 een enkeltje hemel op. Drie dagen daarna liet Tamerlan Tsarnaev Dagestan achter zich en keerde terug naar de USSA.
In maart 2011 ontving de FBI een seintje van de FBS, dat het niet snor zat met Tamerlan. Hoe waarschijnlijk is het dat de Feds dat niet wisten? Niet erg. Na 9/11. Bovendien weten we inmiddels dat de NSA zelfs de hond van de buren afluisterde. En gezien de activiteiten van de CIA en de door haar gesponsorde NietGoedOrganisaties aan de zuidgrenzen van Rusland en China mogen we met een gerust hart aannemen, dat ook daar de naam van Tamerlan wat bellen deed rinkelen. Trouwens, in september 2011 werd ook de CIA door de collega's in Moskou van informatie voorzien.
Nou is het een bekend gegeven dat die Amerikaanse smurfclubs niet veel met elkaar op hebben. Laat staan netjes met elkaar samenwerken. Zeker niet als Tamerlan over een dubbele agenda beschikte en namens een van voornoemde clubs in het Dagestaanse en Tsjetsjeense veld vertoefde.
Uit de laatste officiële rapportage van het Amerikaanse ministerie van Justitie en berichtgeving van de New York Times valt in ieder geval te destilleren dat de Feds al in januari 2011 op de hoogte waren van de telefoongesprekken tussen moeder en zoon Tsarnaev, waarin het magische woord “jihad” werd gebruikt. Verrekte lullig dus dat twee maanden later de Ruskies lieten weten dat ze Tamerlan in de kieren hadden. Voor de vorm moest de FBI dus tot maatregelen overgaan, maar vond niks ernstigs. Een jaar daarna vlogen de pannen je om de oren in Boston. Tamerlan werd gekeeld, zijn broer maakt een goeie kans op een death row en zijn gap Ibrahim werd door de FBI vermoord tijdens diens verhoor. Heeft de FBI gefaald of hebben die klotenrussen listig een operatie op hun grondgebied naar de kloten geholpen? U mag kiezen. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 23 april-2014
Gelukkig. Niks gebeurd. Geen pan te zien. Iedereen kon op zijn gemakkie van meet naar meet in Boston. Maar de discussies over de bizarre gebeurtenissen van vorig jaar zijn nog niet verstomd. En dan met name over het op het oog krakkemikkige optreden van de FBI. Op 18 april, drie dagen na de voorstelling, publiceerden de federale smurfen een stel foto's van de Tsarnaev-brothers en vroegen Hank en Ingrid om te reageren als ze de boys meenden te herkennen. Huh? Maar ze hadden toch begin 2011 een paar gesprekjes met de brothers gehad? Naar aanleiding van berichten uit Moskou dat de oudste met foute mensen had rondgedalverd in Dagestan? En ook al vind je dan niks alarmerends, allicht dat je een dossiertje aanlegt met wat fotootjes erbij.
Nou zat aan dat toenmalige verhoor van Tamerlan al een eigenaardig luchtje. Wat doe je namelijk als je een oekaze krijgt van collega's aan de andere kant van het IJzeren Gordijn over een meneer uit een gevlucht Tsjetsjeens gezinnetje met een speciale verblijfsvergunning? Ga je eerst kijken naar de marbles die je al over hullie hep en... legt ze af. Wat doen de Feds? Die gaan meteen effe knus babbelen met Tamerlan en laten het daarna lopen. Als je dat verhaal geloven mag, want later siepelde naar buiten dat ze geprobeerd hebben om de bokser als informant te recruteren. Maar Tamerlan zou geweigerd hebben. Alsof je als vluchteling in de positie bent om een dergelijk verzoek naast je neer te leggen.
Goed, stel dat al die verhalen net zoveel waarheid bevatten als die van de RVD. Dan nog is het ondenkbaar dat de Tsarnaev-brothers wat de Feds betrof net zo goed de Dikke en de Dunne of Bessie and Adrian konden wezen. No way, Danny Kaye. Na de publicatie van de foto's beschikten ze namelijk dankzij talloze reacties in no time over hun namen plus een paar scheppen persoonlijke details. Denk je als leek “hatseflats”, maar het duurde vijf uur voordat de Feds achter hun bureaus vandaan kwamen om samen met de lokale handhavers de jacht te openen. Maar toen was een lokale sergeant handhaver al endgültig voor zijn klus geschoten. Is dat raar? Dat is raar. Nog raarder. Volgens een collega van de dooie sergeant wist de FBI om den donder wel wie de act van de vliegende pannen hadden uitgevoerd. Verschillende federale teams hingen in de uren voor de dodelijke schietpartij al om het adres van de Tsarnaevs heen. En zo duidelijk, dat ze werden gespot door patrouillerende petten. Maar verder deden de FBI-smurfen geen hol. Betekent dat shit? Dat betekent shit. En shit komt altijd boven drijven. Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 16 mei-2014
Aaron MacFarlane. Zo heet die FBI-lullo die Ibrahim Todashev 22 mei vorig jaar onthaalde op 7 kogels tijdens een nachtelijk verhoorrondje in verband met de vliegende pannenaffaire in Boston. Aaron blijkt een zeer frutselig verleden te hebben. Meneer was in 2008 na vier jaar trouwe dienst uitgestapt bij het Oakland Smurf Department omdat ie wat mankeerde. Kreeg een jaarlijkse bonus van ruim 50.000 groene ruggen mee naar huis. Zo'n vier keer het minimumloon. De een kan er wat mee, de ander niet. Aaron blijkbaar niet. Hij trad toe tot de Feds. Mankement of niet.
Tijdens zijn dienstjaren in Oakland was onze vriend tegen een paar gore akkefietjes aangeblunderd. Zo werden tegen hem twee klachten ingediend wegens gewelddadig optreden als smurf in functie. Samen met een collega. Die klachten werden met een fooi aan de slachtoffers afgedaan, maar ze staan wel degelijk in Aaron's centrale verwarming. Daarnaast snuffelden lieden van de interne reinigingsdienst in totaal vier keer naar onregelmatigheden in Aaron's doen en laten. Vier keer een sisser, maar toch.
Nou vormde hij daarmee geen uitzondering, want het was een zootje in Oakland. Er liep bijvoorbeeld al jarenlang een rechtzaak tegen een smurfenkwartet (aka “The Raiders”) dat zich had gespecialiseerd in het aftuigen en ontvoeren van burgers, het listig opvoeren van valse arrestatierapporten, het planten van valse bewijzen en meer van die zalige grappen. En un momento dado moest Aaron opdraven als getuige in die zaak wegens het opstellen van een vals rapport om de arrestatie van een onschuldige krabber te rechtvaardigen. Om zichzelf niet te bevlekken vluchtte hij in de Fifth oftewel hij weigerde antwoord te geven op de vragen van het OM.
Hoe maf is het om juist deze corrupte knuppelsmurf op Ibrahim af te sturen voor een verhoor in de Tsarnaev-zaak? Uiterst maf. Nog maffer is het vrijuit gaan van MacFarlane. Maar wat wil je in een zaak die zo stinkt en in een land dat in alle voegen zo corrupt is, dat niemand meer weet wat netjes is? Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 31 oktober-2014
Komende zondag de marathon van New York. En nou maar hopen, dat de firma Craft International niet toevallig rondom het circuit een veiligheidsoefeningetje organiseert (1). Net als in 2013 in Boston. Brengt ons bij hot news. Ons is altijd door de strot geduwd dat de gebroeders Tamerlan en Dzhokhar Tsarnaev verantwoordelijk waren voor het explosief laten rondvliegen van twee pannen. Dat leverde een flink aantal slachtoffers op, die met veel verve in beeld werden gebracht. Sommigen bleken later voor die rol te zijn ingehuurd, maar laten we daarover verder niet mauwen. Shit happens.
Na de voorstelling werd naar goed gebruik een zwaarbewapende posse bij elkaar geharkt om jacht te maken op de veronderstelde daders. De oudste van de Tsarnaev-brothers sneuvelde, de jongste werd gewond uit een woonark gevist en kreeg een proces aan zijn trousers. Om hem en zijn omgelegde broer van een extra likje criminele verf te voorzien werd Tamerlan al vrij snel daarna ook beschuldigd van de moord op drie heren uit de aanpalende gemeente Waltham in verband met een rip-deal. Bij die operatie zou hij zijn geassisteerd door een boksgappie, ene Ibrahim Todashev. Die kreeg thuis bezoek van FBI-smurf Aaron MacFarlane en twee supertroopers Curtis Cinelli en Joel Gagne. Tijdens het verhoor van Ibra zouden Curtis en Joel zich even hebben afgezonderd en schoot Aaron in gangsterstyle de verdachte overhoop. Die zou hem ernstig hebben bedreigd (2). Later kwam er een andere versie in omloop. Ibra zou een van de troopers hebben bedreigd, waarna Aaron zijn gun liet smoken. Dat maakte een betere indruk. Er kwam ook een bloederig vodje boven water, waarin Ibra erkende de moorden te hebben gepleegd. Samen met Tamerlan. Iedereen blij. Dat wil zeggen, aan de law and orderkant.
Nou het mooie. Tijdens het proces tegen Dzhokhar Tsarnaev ging het OM deze maand door de vloer. Er was geen spoor van bewijs voorhanden, dat Tamerlan Tsarnaev betrokken was bij de moorden in Waltham. Huh? En dat vodje dan? En al dat forensisch materiaal dat was verzameld?
Blijkbaar durfde het OM het niet aan. Of deze zeperd ook betekent dat Dzhokhar de rol van Barbertje misloopt is nog lang niet zeker. En dat deze winstpartij meteen de revisie van de hele vliegende pannenaffaire inluidt, nou nee. Maar je krijgt er wel een triomfantelijk gevoel van. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 8 van deze serie dd. 24 april 2013 en het artikeltje “Snipers” dd. 20 augustus 2014.
(2) Zie aflevering 27 van deze serie dd. 16 mei 2014.

 • Datum: .

Nog twee dagen. Dan wordt “Patriots Day”, de speelfilm over de aanslag op de marathon in Boston in 2013, ook op ons losgelaten. Het scenario loopt uiteraard keurig in de pas met het officiële verhaal dat ons toentertijd door smurfen van allerlei slag is aangesmeerd. De twee gebroeders Tsarnaev met hun Kirgizische roots waren de bad guys. De oudste werd tijdens de jacht comfortabel geëlimineerd, de jongste ging na een voorgekookt proces voorgoed achter het gaas. Verder werd bij een andere vermeende betrokkene tijdens een verhoor bij hem thuis (!) het licht uitgedaan en een lastige getuige afgevoerd naar haar geboorteland, Moldavië. Hoe wil je hem hebben? De hoofdrollen in dit heroieke meesterwerk zijn toebedeeld aan erkende grootheden: Mark Wahlberg en Kevin Bacon. Dus wordt er hier en daar flink op los geramd om ons ervan te overtuigen, dat er bij die historische explosieve gebeurtenis geen enkele sprake was van vals vendelzwaaien cq. naar gladiolen riekende praktijken. Mocht u vantevoren al een anti-lulkoekprik willen ophalen dan verwijzen wij u graag naar de voorafgaande artikelen van deze serie (1) en het boek “Marathon Bombing, Indicting the players” van Mary Maxwell, dat u hier integraal kunt verorberen. Happy hunting. Stay tuned.

(1) het is momenteel onmogelijk om in ons archief te zoeken, we zijn hard bezig met een nieuwe website waar dit weer wel mogelijk is. Je kunt uiteraard wel met google onze site doorzoeken

 • Datum: .

Nog even en hij gaat zijn broer achterna. Dzhokhar Tsarnaev. In mei 2015 werd hij ter dood veroordeeld. Wegens zijn aandeel in de vlucht van twee hogedrukpannen boven het parcours van de marathon in Boston en het overlijden van een veiligheidssmurf in 2013. Hij ging in hoger beroep en dat nadert inmiddels de finish. Nou het lullige. Om een beetje fesoendelijk pleidooi in elkaar te kunnen draaien zouden Dzhokhar's beffen graag nog 13 documenten aan het dossier willen toevoegen. Die zijn wel in handen van het OM en de betrokken kadi heeft ze ingezien, maar voor hullie blijven ze gesloten. Staatsgeheim. Wie deze serie heeft gevolgd kan op zijn vingerkootjes natellen waaruit dat geheim bestaat. Zowel de CIA als de FBI hebben zich in deze affaire soms op onnavolgbare wijze gemanifesteerd. Ondermeer door getuigen à décharge uit de weg te ruimen. Een bezigheid die door de msm meestal exclusief wordt toegeschreven aan autoriteiten in Rusland, China, Erdoganistan, Argentinië, Italië en andere landen die wat slordig omgaan met normen en waarden. Dzhokhar? Die kan het schudden. Hij mag eigenlijk van geluk spreken dat ie nog het leven heeft. Want het lag in de bedoeling om hem na de pannendemonstratie te kelen. Net als zijn broer. Alleen, dat lukte niet. Met alle publicitaire gevolgen vandien. Dus moet het nu maar langs deze onsympathieke weg. En die geheimen? Die blijven geheim. Stay tuned.

En verder zijn we van mening dat Ashburn verwoest moet worden.

 • Datum: .