Skip to main content

Bombs away (025)

16 januari 2017

donderdag 17 april-2014
William Plotnikov was een bokser. Net als Tamerlan Tsarnaev en Ibrahim Todashev. Merkwaardigerwijs alledrie dooie boksers. William was van Russische origine en woonde in Toronto. Geheel onverwachts werd hij in 2009 bevangen door de fanatieke baardziekte en hij vertrok buiten medeweten van zijn ouwelui via Moskou naar Dagestan. William's vader zette baardharen op snaren om zijn zoon terug naar Toronto te laten terugkeren en zocht zelfs contact met werknemers van de FSB. Die gingen op snor en vonden William terug in Moskou. Ze verhoorden hem grondig en jawel, daar kwam voor het eerst de naam van zijn vriend Tamerlan naar boven. William en Tamerlan onderhielden contact met elkaar via internet.
De FSB-ers raadden William aan een enkeltje Canada te nemen, maar eigenwijs als ie was voegde hij zich weer bij zijn Mo-makkers in Dagestan, die onder leiding van ene Dolgatov af en toe voor eilie in Tsjetsjenië zorgden. Gestiekt door een stel lieflijke Amerikaanse NGO's en Foundations. Die initiatieven leverden William in plaats van een enkeltje Canada op 14 juli 2012 een enkeltje hemel op. Drie dagen daarna liet Tamerlan Tsarnaev Dagestan achter zich en keerde terug naar de USSA.
In maart 2011 ontving de FBI een seintje van de FBS, dat het niet snor zat met Tamerlan. Hoe waarschijnlijk is het dat de Feds dat niet wisten? Niet erg. Na 9/11. Bovendien weten we inmiddels dat de NSA zelfs de hond van de buren afluisterde. En gezien de activiteiten van de CIA en de door haar gesponsorde NietGoedOrganisaties aan de zuidgrenzen van Rusland en China mogen we met een gerust hart aannemen, dat ook daar de naam van Tamerlan wat bellen deed rinkelen. Trouwens, in september 2011 werd ook de CIA door de collega's in Moskou van informatie voorzien.
Nou is het een bekend gegeven dat die Amerikaanse smurfclubs niet veel met elkaar op hebben. Laat staan netjes met elkaar samenwerken. Zeker niet als Tamerlan over een dubbele agenda beschikte en namens een van voornoemde clubs in het Dagestaanse en Tsjetsjeense veld vertoefde.
Uit de laatste officiële rapportage van het Amerikaanse ministerie van Justitie en berichtgeving van de New York Times valt in ieder geval te destilleren dat de Feds al in januari 2011 op de hoogte waren van de telefoongesprekken tussen moeder en zoon Tsarnaev, waarin het magische woord “jihad” werd gebruikt. Verrekte lullig dus dat twee maanden later de Ruskies lieten weten dat ze Tamerlan in de kieren hadden. Voor de vorm moest de FBI dus tot maatregelen overgaan, maar vond niks ernstigs. Een jaar daarna vlogen de pannen je om de oren in Boston. Tamerlan werd gekeeld, zijn broer maakt een goeie kans op een death row en zijn gap Ibrahim werd door de FBI vermoord tijdens diens verhoor. Heeft de FBI gefaald of hebben die klotenrussen listig een operatie op hun grondgebied naar de kloten geholpen? U mag kiezen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017