Skip to main content

Bombs away (016)

16 januari 2017

dinsdag 16 juli-2013
Hoe was het ook alweer? Tamerlan Tsarnaev was in september 2011 van plan een ripdealtje over het toneel te sleuren. Samen met gappie Ibrahim Todashev. Maar die deal liep mis en het duo zag zich genoodzaakt de drie heren die als tegenpartij fungeerden zo ruw te scheren dat zij levenloos op het slagveld achterbleven. Althans, dat was het verhaal dat Ibrahim ophing toen hij door een plukje FBI-smurfen was binnengetrokken na de verrassende vliegende pannenact in Boston. De Feds hadden gap Tamerlan inmiddels met DHL naar boven gestuurd, dus voor Ibrahim was er op het oog geen grote noodzaak om eens flink uit te pakken over de eerdere scheerbeurt.
Hoe dit ook zij, bij een verder verhoor kwam hij 1 op 1 te zitten met een FBI-smurf en zou daarbij ineens met een mes hebben gezwaaid. Nou, u begrijpt dat de betrokken smurf dat niet over zijn kant kon laten gaan en hij pompte Ibrahim vol lood. Betekende wel, dat de hele getuigenis met de vuilnisman mee kon en we blijven zitten met een bizar verhaal dat voorlopig nog niet voor verfilming of een musical in aanmerking komt.
Komt nog iets bij. Ibrahim deelde een woonruimte met de appetijtelijke 19-jarige studente Tatiana Gruzdeva. Die was eveneens in alle drukte in een kruipruimte geduwd, want je wist maar nooit wat Ibrahiempie aan haar verteld had. Wat blijkt? Zes dagen nadat haar roommate door de geschrokken FBI-smurf was geplumbeerd kreeg zij een kick ass. Ze werd stiekempjes de USSA uitgezet. Terug naar waar ze vandaan kwam: Moldaviƫ. Haar studentenkaart was verlopen. Yeah, right.
Misschien weet ze niks, misschien weet ze wat. Zouden er in Moldaviƫ nou nog ouwerwetse journalistieke speurneuzen rondlopen? Of moeten ze het daar ook al doen met kopietjes van Toine Huys? Zou jammer zijn, want als er ergens een open doeltje ligt in de vliegende pannenmatch dan is het in Moldaviƫ. Anyone? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017