Skip to main content

Bombs away (007)

16 januari 2017

dinsdag 23 april-2013
Krijg nou wat. Blijken die twee jongens van Tsnarnaev een interessante oom te hebben. Ene Ruslan Tsarnaev, die ooit zijn achternaam liet omkatten tot Tsarni. Oompje Ruslan ging woest te keer nadat zijn neefjes officieel werden gepresenteerd als de uitvoerders van de vliegende pannenact in Boston. Maar dat kan heel goed een staaltje windowdressing zijn geweest. Oompje vertegenwoordigde namelijk in de vroege jaren negentig, toen het grote graaien in de voormalige Sovjet republieken en de naast buurtjes was begonnen, USAID in Khazakstan. Een organisatie die vaak als cover werd gebruikt voor smurfen van de CIA. En waaruit bestond Ruslan's hulp? Hij leerde de kakelverse Khazaakse oliegarchen hoe ze hun onderneming moesten runnen om internationaal mee te kunnen toeteren en hoe ze met hun verdiende poen moesten omgaan. Oftewel hoe ze gebruik konden maken van allerlei leuke foefjes om poen weg te sluizen en de wasstraat door te trekken.
Van het een komt het ander en in 2005 werd oompje hotemetoot bij de Amerikaanse Big Sky Energy Corporation. Een front dat diende om Khazaakse oliecontracten te verwerven en onder leiding stond van “Big Al” Sehsuvaroglu. In een vroeger leven topdog bij Dick Cheney's Halliburton (1). Op een kwaaie dag werd Big Sky overgenomen door de Khazaakse oliegarch Timur Kulibayev, de schoonzoon van president voor het leven Nazarbayev. Op zich niks aan het handje, maar toen Timur in een clash raakte met collega-garch Ablyazov over een zoekgeraakte 6 miljard dollar kwam ie in 2011 onverwachts in de Londense spotlights. Bij een wedstrijd voor de kadi. En wie kwam daar als getuige opdraven? Yep. Oompje Ruslan. En die verklaarde ondermeer dat Kulibayev voor 96 meloen dollar een riante villa had gekocht in het elitaire Sunninghill in Berkshire plus nog wat optrekjes in Mayfair. Niet zomaar meloentjes, maar meloentjes die door een wasstraat waren getrokken. Normaliter haal je tegenswoordig je schouderpartij op voor 96 witgewassen meloenen, maar met name die villa trok de aandacht. Die was namelijk voor de koop eigendom van prins Andrew, het zwarte schaap van de Britse koninklijke familie.
Wat zegt dit allemaal over de act met de vliegende pannen in Boston? Op het oog niet veel, maar big oil, USAID, CIA, Halliburton en royalty brengt bij ons de adrenaline op gang. Bij u niet? Dan moet u nodig naar de dokter. Stay tuned.

(1) Over Halliburton en Dick Cheney hebben we een karrevracht shit in de aanbieding. U weet waar u wezen moet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017