Skip to main content

Bombs away (004)

16 januari 2017

zaterdag 20 april-2013
Frappant. Die jachtige expert die wij afgelopen donderdag opvoerden toen de twee gebroeders Tsarnaev zich nog gedeisd hielden zat er niet ver naast. Die voorspelde dat de dader iemand van rond de twintig zou zijn, met een flinke hoeveelheid wapens in huis en voorraadje zwart kruit aka BP. Nou was er sprake van twee daders, maar de oudste werd overreden. Dus bleef er één vermeende dader over en die voldeed helemaal aan het profiel. Hoe komt zo'n man erop.
Inmiddels is de chaos in de berichtgeving compleet. De FBI zou de oudste Tsarnaev al een tijdje in het snotje hebben gehad en hem twee jaar geleden al eens licht hebben gegrild. Kwam niks substantieels uit. Zeggen ze.
Opvallend blijft wel dat gescharrel van de bombsquad bij start en finish voordat het startschot gelost werd, maar dat was niet het enige. Zo liepen daar ook een paar heren rond van de beveiligingsfirma Craft waar veel ouwe Navi-Seals en meer van dat ongerief een aardige boterham bij elkaar rammelen. Een van hen liep met een apparaatje rond dat heel veel weg had van een radio-activiteitsmeter. Het zegt niks, maar kennelijk werd er toch iets ernstigs verwacht en had men een aantal preventieve maatregelen genomen. Was het een gerucht? Was het in elkaar gezet met die twee volgens vrienden kennissen verdomd aardige Tsjetsjeense Amerikanen als katvanger? Wij zijn gek op conspiracies, maar het beeld is nog iets te diffuus om er een Côte d' OR van te maken. Anders zou je zomaar kunnen opperen, dat de jongste Tsarnaev lid was van de FNV en dat het dus niet toevallig was, dat voorzitter Heerts al op 28 februari jl. aan Mark Damesfiets sms-te: “Als je echt de vlam in de pan willen hebben, moet je zo doorgaan”. En da's onzin. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017