Skip to main content
de opkomst en ondergang van een brandstofloze motor In 1934 staan de kranten vol van berichten dat in het Friese Wolvega een nieuwe, gigantische fabriek gebouwd wordt. In het complex zouden op massale schaal energiezuinige 'hetelucht'-motoren geproduceerd worden. Geruchten, halve waarheden en verzinsels wisselen elkaar in hoog tempo a…
Recent meldde het brave gedeelte van de Nederlandse media dat in ons land twee bankrekeningen waren geblokkeerd die een Bin Laden-odeur zouden hebben verspreid. Welke bank de voorschriften uit het due dilligence-boekje aan zijn laars had gelapt werd er niet bij verteld. Laten we dus gokken: de ABN/AMRO. door Jan Portein Waarom? Alleree…
Eindelijk zullen de bij de CRI berustende gegevens over de artikel 140-arrestanten van de Eurotop 1997 vernietigd gaan worden. Begin december 2000 werd bekend dat de Amsterdamse Hoofdofficier van Justitie de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) had verzocht "alle gegevens met betrekking tot op grond van artikel 140 Sr gearresteerde…
Na de dramatische gebeurtenissen in Amerika verkeert de wereld in een shocktoestand. Hoe kon dit gebeuren? Hadden de aanslagen niet voorkomen kunnen worden? De roep om veiligheid wordt steeds luider. Politie en inlichtingendiensten staan klaar met hun verlanglijstje om telefoons af te tappen en email te onderscheppen. Internet moet in de…
Globalisatie (deel 9) Het begin van de 21ste eeuw plaatst de wereld meteen in een situatie van politieke regressie die ons terugvoert naar de toestand uit de 19e eeuw. Bovenal geldt weer de meest archasche der rechtsvormen: het recht van de sterkste. En pech voor degenen die niet de privileges hebben, niets te bieden hebben of om ui…
én tegen alles wat daarmee samenhangt, dus! Vergeleken bij de atoomlobby hebben we maar zeer weinig invloed op het beleid van de Nederlandse regering. Laat staan dat we ook maar enigszins kunnen opboksen tegen de macht van een grote nucleaire mogendheid als de VS. Het enige wat we doen is af en toe een speldenprikje uitdelen aan degen…
pamfletten en fakkels Vanaf de Amerikaanse bommen op Afghanistan elke donderdag op het Kerkpleintje in DenBosch. Daar delen we met een stel anti-oorlogsactivisten oorlogskritische pamfletten uit, staan te kleumen rondom een bakfiets met spandoeken en fakkels. 'Nee' tegen de oorlog. Het levert hier en daar verhitte discussies op, heel w…
In het vorige Kleintje kon je lezen wat voorafging aan het besluit een reis naar Auschwitz te maken. Het werd uiteindelijk een tocht die door een groot deel van Polen voerde, langs verschillende nazi-vernietigingskampen. In dit en het volgende Kleintje het verslag van de reis. door Lia van der Heijden 5 mei De reis is begonnen. We ove…
Links Nederland was altijd al een kollektief van tweeverdieners die reeds een katalysator in de auto had toen die nog niet wettelijk verplicht was, dus lekker progressief. En natuurlijk zitten de kinderen op een niet-autoritaire creche van 1200 gulden per maand. Tot overmaat van ramp spreekt de spreekbuis van dit Links Nederland, Groen L…
Collusie heeft van de Nederlandse democratie zo langzamerhand een dictatuur gemaakt. Men kan zoveel aangiftes doen als men maar wil, er zal door justitie nooit tot vervolging worden overgegaan. Hiermee is onze zogenaamde democratie feitelijk een soort dictatuur geworden, waar sommigen boven de wet worden geplaatst en anderen geen rechtsb…
Diegenen die al geruime tijd Kleintje Muurkrant volgen weten hoe zuur en negatief wij vanaf begin 1995 hebben bericht over de totstandkoming van het subtropisch zwem- en schaatsparadijs in DenBosch-oost. Het is behoorlijk lullig om daar nu op terug te komen en te moeten constateren dat we in die toenmalige analyses helemaal gelijk hebben…
Discussiecultuur: Rathenau versus radicaal links "Een ontvanger van een orgaan zou zich verplicht moeten voelen zijn of haar organen ook ter beschikking te stellen," vertelde een van de deelnemers aan de afsluitende bijeenkomst vervangingsgeneeskunde geanimeerd. "Eigenlijk zouden er twee wachtlijsten voor orgaandonatie moeten zijn, ee…
Tot ver over de grenzen genieten Nederlanders van allerlei pluimage, niet alleen arbeiders maar ook uitkeringstrekkers, van de polder. Het buitenland benijdt ons. Vreemd is het dan ook dat uitgerekend de arbeidersomroep het tot haar taak meent te moeten rekenen om één van de fundamenten onder de polder: corruptie, te moeten aanpakken. Ti…