Skip to main content

Het Duitse weekvod Der Spiegel heeft geheime documenten opgeduikeld. Daaruit valt op te maken dat de Bundes Nachrichten Dienst oftewel Gehlen's Nachwuchs tussen 1998 en 2006 intensief heeft gespioneerd in de USSA. Inclusief in het Witte Gekkenhuis van maffie Bush. Dat de Duitse snuffelaars daarna de boel de boel hebben gelaten is net zo onwaarschijnlijk als een abonnement van Mark Damesfiets op Kleintje Muurkrant. Alleen, dat materiaal is nog niet naar Der Spiegel gedirigeerd. Gottegott, wat was er een eilie toen nog niet eens zo lang geleden bleek dat de NSA meeluisterde als Angela Merkel met haar debieltje haar Mannie belde dat ze om zeven uur thuis was en dat ie de rooie kool alvast op het gas kon zetten. Nu blijkt dus dat de BND dezelfde initiatieven ontwikkelde bij hun Alte Kameraden. Hoe ironisch wil je het hebben. Iets meer details bitte? Hier zijn ze.

 • Datum: .

Bij onze buurtjes ten oosten van Nieuwerschans hebben ze ook landdagenquêtes. En eentje daarvan heeft nu zijn huiswerk ingeleverd. De Bub'n und Mädel moesten uitvogelen hoe het nou zat met die Amerikaanse spionage, waarbij zelfs het debieltje van buuf Merkel werd afgelegd. Komen ze daar met 'n rapport aanzeilen waar niemand eigenlijk wat aan heeft. Veel schlappes Gelul over de technische foefjes die onze bondgenoten van de overkant van de plas hadden gebruikt. Maar verreckte weinig over de targets en wat voor bruikbaars de smurfen van Barack Hussein en Hellary naar binnen hadden gesleept. Dat kwam vooral door de interne onenigheid binnen de bewuste landdagcommissie tussen de regeringskliek en de oppositie. Die laatsten hadden wel wat meer willen uitpakken, maar buuf Merkel's gezinsleden stonden op de rem. Niet zo verwonderlijk, want van het een komt het ander en buuf heeft al narigheid genoeg met de nieuwe Amerikaanse president. Al was het alleen maar omdat ruim een week geleden de straat oprolde dat de snuffelaars van buuf's BND zelf in de USSA een hele kluit lieden hadden afgelegd (1). Vrienden onder mekaar. Er gaan nu al stemmen op om een vervolg aan de enquête te breien. Maar dat buuf gevolg zal geven aan dit gesundes Volksempfinden is net zo onwaarschijnlijk als het bericht dat Adolf na de oorlog met een roeiboot naar Argentinië is ontsnapt. Je kan niet aan de gang blijven. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van 23 juni jl.

 • Datum: .

Lief van de NATO. Naar aanleiding van de laatste cyberaanval met Petya malware wat later ExPetr bleek te wezen zijn ze in Brussel druk bezig om hun afweer te verbeteren. Want stel je voor dat de Russen komen en dat Jens Stoltenberg en zijn discipelen net visite krijgen van ExPetr of een kind daarvan. Dan zitten we met de ballen voor het blok. Het lieve van de huidige NATO-inspanningen zit hem in de hulp die geboden wordt aan Oekraine. Het land van Pietje Poro heeft namelijk zwaar te lijden gehad van ExPetr en wil dat niet nog eens meemaken. Gezamenlijk gaan Jens en Pietje uitvogelen welke klootzakken achter die cyberaanvallen zaten. Ze denken het wel te weten: de Russen. Het probleem is dat die in hetzelfde schuitje zaten en nu ook hard bezig zijn om hun vitale delen beter te beveiligen. Maar dat kan ook taktiek zijn. Om ons op een dwaalspoor te leiden. Want die Russen zijn slim hoor. Niet zo zuinig. Die halen een vliegtuig uit de lucht en geven bloosloos Pietje de schuld! Nee, die ExPetr aanval? Dat waren de Russen. Stay tuned.

 • Datum: .

Paniek in Stockholm. Het kan zomaar zijn dat de Zweedse regering vandaag naar voortijdige vertrek aankondigt. Er is namelijk in 2015 een foutje gemaakt bij het uitbesteden van de zorg voor een heule bups persoonsbestanden. Was tot nu toe keurig bedekt gebleven, maar twee dagen geleden gierde het foutje de publiciteit in en waren de gehaktballetjes in roomsaus gaar. Premier Lofven wist van niks. De betrokken minister wist van niks. Een voormalige staatssecretaris is de pineut. Hopelijk had die Russische contacten. Lees en geniet. Verderop vandaag horen we wat de premier gaat doen. Opzouten of ingraven. Zomer in Zweden. Stay tuned.

 • Datum: .

Het zal u misschien uw reet roesten. Omdat uw debiel kuren vertoont, de koffie vanmorgen op was, uw auto op kistjes stond, uw koters het hele weekend “hallo allemaal” zongen, omdat Bea 80 was, omdat u “Fabeltjesgas” heeft gelezen, etcetera etcetera. Maar dat is allemaal niks vergeleken met deze shit. Of zou het om nepnieuws gaan? Uit Moskou. Het wachten is op Eelco Bosch van Rosenthal en Huib Modderkolk. Stay tuned.

 • Datum: .

Nee het was geen BUK. En nee het was geen verkeersvliegtuig. Maar je kan er een kilo dadels op innemen, dat de raket waarmee gisteren een Russische gevechtsjet boven Syrië werd neergehaald uit een MANPAD-buisje kwam. Afgeschoten door zogenaamde Vrije Syrische rebellen, Koerden of een lid van de woeste baardenfamilie. Doorhalen wat niet gewenst is. Opvallend, de USSA heeft meteen laten weten dat het betrokken apparaat niet uit haar voorraden kwam. Nou heeft senator John “Daddy Warbucks” McCain al jaren liggen zeiken, dat de met Al Nusra (een kind van Al Qaida) collaborende vrije rebellen van de laatste Amerikaanse snufjes moesten worden voorzien. Anders werd het niks met de Syrische lente. Kan je met enige goede wil wijten aan de krab onder zijn kruin, maar voordat die werd aangetroffen rammelde hij ook al met die sabel en ging zelfs bij Al Nusra en de vrije jongens op bezoek om ze een hart onder de riem te steken. Of een MANPAD. Dit keer ging een Russische doodskist down, maar Allah helpt je de brug over als straks een exemplaar uit Erdogannef's flying circus op dezelfde manier wordt neergehaald. NATO versus NATO. Het is weer eens wat anders. Overigens is er niks nieuws onder de ultieme bruiningsfactor. Bij de uitdrijving van de Russen in Afghanistan kregen Osama's baarden ook al ground-to-air apparatuur vanuit de USSA, toen nog Stingers geheten. En het was een hell of a job om die rommel na de strijd weer terug te krijgen. Om erger te voorkomen. Amerikanski's? Die leren het nooit. Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Begrijp je die Noren nou. Liggen compleet aan de beademing door het nieuwe nieuws dat ze jarenlang stiekem zouden zijn afgelegd. Via een geheime afluisterpost die rond de eeuwwisseling op een uurtje rijden van Oslo is neergepoot in een kampement van het Noorse leger. Met assistentie van de USSA. Oorspronkelijk bedoeld om terreurbaarden te localiseren, tegenswoordig om de Russische expansiedrift te beteugelen. Allemaal leuk en gezellig, maar bij die activiteiten werden ook gegevens van een hele kluit onschuldige burgers in kaart gebracht. Al was het alleen maar omdat zo'n baard of zo'n Vladaanhanger ook naar de buurtsuper moet, zijn koters bij juf Ank stalt en/of zich aansluit bij FC Fjord United. En daarbij contact krijgt met Vikingen van vlees en bloed. Nou wil dat niet zeggen dat die post geweldig werk heeft afgeleverd. Meneer Breivik kon zich bijvoorbeeld jarenlang voorbereiden op de door hem geregisseerde bloedbruiloft zonder dat ie op de kootjes werd geramd. Tenzij het daarbij ging om een verholen gladiolenmanifestatie. Dan snappen we waarom voornoemde luisterpost niks opving. Hoe dit ook zij, zelfs in de Noorse landdag is nu een lichte pleuritis uitgebroken en zijn er ongeruste vragen gesteld over het geheime dreggen naar data van Torvald en Nora. Vooral de rol van de Amerikanski's ligt sommige landdagloners zwaar op de maag. En dat terwijl zelfs een formidabele Blokbuster als onze nieuwe minister van BuZa weet, dat de Amerikanski's onze bondgenoten zijn. Zielig. Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Is het een mafkees? Of moeten we Craig Murray serieus nemen? Wij hellen naar het laatste. Bovendien heeft ie wat ons betreft zijn hart op de goeie plek zitten en als u dat wil checken dan kan u het hier uit de tap halen. Craig was dus tussen 2002 en oktober 2004 His Majesty's ambassadeur in Oezbekistan en in die hoedanigheid neusde hij daar ondermeer rond in Nukus. De hoofdstad van de autonome republiek Karakalpaks in het zuidwesten van Oezbekistan. Zijn nieuwsgierigheid ging vooral uit naar de outfit waar in vroeger dagen chemische heerlijkheden werden ontwikkeld ten behoeve van het militaire wapenarsenaal van de Sovjet Unie, waarvan Oezbekistan tot 1991 deel uitmaakte. Met medewerking van de Amerikanski's was in 1999 de stofzuiger erdoorheen gegaan en Craig zag dat het goed was. Alles was netjes opgeruimd. Inclusief de nu door de als Marsbewoners uitgedoste speurneuzen van Trees May herontdekte Novichock, een verre neef van Snickers. Als er wat dit onderwerp betreft al iemand chocola kan maken van de huidige gebeurtenissen aan de Theems dan denken we toch zeker aan Craig en niet aan een of andere juf die bij die gozer van Pauw aan tafel aanschuift of een lokale correspondent van het papegaaienhok in Hilversum. Prik bijvoorbeeld eens een vorkje mee uit zijn relaas van gisteren. Dat smaakt toch heel wat interessanter dan de wortelprak die we dagelijks voorgestampt krijgen. En nu we het toch in dit licht over Irak hebben, wat denkt u van deze. Kan je die Russen klootzakken noemen. Als variatie op kozakken. Maar wij kunnen er ook wat van. Om over onze bondgenoten maar te zwijgen. Stay tuned (JP).

 • Datum: .

En opnieuw een geweldig artikel over de onwaarschijnlijkheid dat Russische speurneuzen hun voormalige collega en diens dochter een chemische Aha-Ergebnis hebben bezorgd. Met niet alleen verwijzingen naar dat Haagse bestrijdingsburootje van nare dingen voor de mensen, maar ook een vermelding van een rapport over deze materie van ons bloedeigen Instituut Clungeldael. Een alleraardigst alternatief voor de echo's van Een Vandaag of de preken van de Twan Huyskerk. Hoort u het eens van een ander. Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Onvermijdelijke conclusie van dit verhaal: Cambridge Analytica is Russisch. Te verwachten maatregelen van Trees May, The Donald en de laffe junta in Brussel: sancties!!!!! Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Moet u dit even lezen. Die luitjes van de Cambridge Analytica outfit (1) chanteerde er bij allerlei invloedrijke figuren duchtig op los om shit naar boven te pompen. Ondermeer om The Donald op het paard te hijsen. Een van hun methodes dateerde uit de tijd van Adam en Eva. Ze stuurden smakelijke hapjes uit Oekraine op pad. Waren uiteraard van Russische afkomst. Stay tuned (JP).

(1) Zie ook aflevering 12 van 17 maart jl.

 • Datum: .

Fuck. Dat zal die Russen toch even een Novichock bezorgd hebben. De Brusselse junta heeft zijn ambassadeur in Moskou teruggeroepen. Vanwege de giftige snuif die ouwe spionagesmurf Sergei Skripal en zijn dochter kregen toegediend en die binnen een dag werd toegeschreven aan die schooiers waar Sergei voor gewerkt heeft. De Ruskies konden verder roepen wat ze wilden, ze waren de pielemoos. De Britse minister van BuZa Boris Johnson vergeleek Vlad Putin zelfs met de look alike van Charlie Chaplin, maar Boris is in het verleden een paar keer gevallen met zijn fiets en daarna nooit goed nagekeken. Vandaar misschien ook dat ie bij een recent interview het volgende boerde. Kwootje. Komt ie:

Let me be clear with you...When I look at the evidence, I mean the people from Porton Down [een outfit met ondermeer de verzamelde gifmengers van het Britse leger, red.], the laboratory...So they have the samples...They do. And they were absolutely categorical and I asked the guy myself, I said “Are you sure?” and he said there's no doubt”.

Intussen had première Trees May de junta van Neutje Juncker al om steun gevraagd bij de veroordeling van Vlad en die steun kreeg ze uiteraard. Brexit of geen Brexit. Nou het leuke. Een pruik van het Britse Hooggerechtshof gaat de affaire strafrechtelijk door de molen trekken. Een van zijn overwegingen luidt alsvolgt. Kwootje. Komt ie:

17. I consider the following to be relevant parts of the evidence. I shall identify the witnesses only by their role and shall summarise the essential elements of their evidence.

i ) CC: Porton Down Chemical and Biological Analyst. Bloodsamples from Sergei Skripal and Julia Skripal were analysed and the findings indicated exposure to a nerve agent or related compound. The samples tested positive for the presence of a Novochock class nerve agent OR CLOSELY RELATED AGENT."

Huh??? Wat nou closely related? Het was toch Russische Novichock! Er was verdomme toch “”no doubt”. Hallo Boris, als die pruik uit wandelen gaat gewoon even iemand erachteraan sturen met een aardappelmessie. Dit kan natuurlijk niet. Is ie nou helemaal besodemieterd!!!! Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Goh. Ook toevallig. Dat we in eerdere afleveringen van deze serie rond het omvallen van de voormalige Russische speurneus Sergei Skripal en zijn dochter Juul de verdachte hemelvaart van dr. David Kelly uit de mottenballen haalden. Kelly was een wetenschappelijk onderzoeker die als eerste het rapport over de chemische en biologische wapens die Saddammeke ergens in een kelder zou hebben liggen openlijk de status van een bijeengeraapt zootje bezorgde. Kort daarna zou hij de hand aan zichzelf hebben geslagen met een aardappelmessie zonder daarbij vingerafdrukken achter te laten op het bescheiden heft ervan. Hij was nog niet eens officieel geïdentificeerd door de ter plekke samenklonterende smurfen of Lord Chancellor Charles Falconer belde premier Tony Blair, die op dat moment in een vliegtuig op weg was naar Japan, met als tussenstop Washington. In plaats van de normale gerechtelijke procedure te laten volgen riepen Tony en Charles direct een aparte commissie in het leven die de onderste tegel boven moest takelen. Zoals u misschien weet bleef het bij hooguit twee tegels en werd de dood van Kelly afgedaan als zelfmoord. De ins en outs van deze ellendige farce staan nu in het net verschenen nieuwe boek van onze Britse collega Miles Goslett: “An Inconvenient Death – How the establishment covered up the David Kelly affair”. Hoe comfortabel het is voor Trees May en de fietsende malloot van Buitenlandse Zaken dat nu net alle aandacht is gefocust op de affaire Skripal? Buitengewoon comfortabel. En voor ons dus een extra reden om het verdere verloop van die met een vloed van discrepanties opgetuigde affaire op de voet te volgen. Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Een paaswonder, anders kun je het niet noemen. Op woensdag had je dit nieuws over vader en dochter Skripal; op donderdag was het dit.

Een paaswonder.

 

 • Datum: .

Hoe zat ‘t ook weer. Vader en dochter Skripal waren vergiftigd door de Russen, dat stond als een paal boven water. Niet ingecalculeerd was dat het verhaal/script van de Britse regering (en de roeptoeterende media) bijna dagelijks veranderde.

Was het eerst gif op het portier van de auto, dan in een pizza, of in de bagage van Julia, nee in het parfum van Julia, nee in de airco van de auto, of nee toch niet het zat op de klink van de voordeur. Al dan niet besproeid door een drone. Het allerlaatste verhaal van gisteren was dat het in de havermout zat, die uit Rusland was meegebracht.

Nu blijkt dat het in tegenstelling tot het gekraai van mevr May en haar Minister van Buitenlandse Zaken en de regeringsleiders van de EU er niet vastgesteld kan worden dat het gif uit Rusland kwam. Interessant, omdat gebleken was dat er onduidelijkheid was rondom het soort gif; maar ook en vooral omdat de toenmalige Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, Hellary C., in 2009 opgedragen had aan haar vertegenwoordigers bij het internationale overleg inzake controle op chemische wapens dat er geen commentaar gegeven moest worden over Novichok (maart en april 2009) of over het in 2007 verschenen boek van Vil Mirzayanov over Novichok (Dank aan Wikileaks voor de emails). Dan is er nog de verrassende wederopstanding van Julia, herstellende van zenuwgas waartegen nog geen antimiddelen bestaan. Maar Julia mag geen contact hebben met haar familie in Rusland of met de Russische ambassade. Geen gekraai hierover, dat wordt schouderophalend afgedaan in de Britse media. Maar laten we helder zijn: ondanks alles waren het toch de Russen.

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog enkele vragen gesteld over het geheel, ditmaal aan Frankrijk.

 

 • Datum: .

Ooit willen weten waar die anti-Russische shit vandaan komt? Of het zwartepieten van linkse luitjes? Moet u dit eens lezen. Goebbels op zijn Brits. Inclusief een link naar de Knights of Templar.
Heerlijk voor bij de boom. Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Bij buuf Merkel is eine leichte Rippenfellentzündung ausgebrochen. Een hele stoot privégegevens van politici, journalisten en andere BD-ers bleek vorige maand door hackers te zijn meegegeven aan de Weinachtsmann. Die heeft die stoot hohoho onder een cyberden gepleurd, maar dat kadootje werd deze week pas opgemerkt nadat de alcoholnevelen waren opgetrokken. Alleen de rechtse rakkers van de AfD kregen niks en dat vonden anonieme gevers zo sneu dat ze een bom bezorgden op het AfD-filiaal in Döbeln, een metropool in het oosten van Duitsland. En zo is keurig de weg vrij gemaakt om straks bloosloos, notabene met assistentie van Amerikaanse Merkelgluurders van de NSA, Vlad en zijn boevenbende de schuld te kunnen geven en neue Sanktionen zu verhängen. Uiteraard was het hele gebeuren Edammer kaas voor onze nationale msm. Maar die hadden blijkbaar een stiltecoupé gereserveerd toen de afgelopen dagen ook nieuwe gehackte revelaties uit de UK kwamen overwaaien. Over de vuige praktijken van het met de Orde van de Tempeliers en de Britse legertop verbonden Institute of Statecraft dat hand in hand met internationale kameraden uit politieke, academische, journalistieke, grutgrage en militaire contreien het zogenaamde Integrity Initiative op de wereld heeft losgelaten (1). Had ook met alle gemak het Goebbels Initiative kunnen heten, maar dat was waarschijnlijk niet overal even goed gevallen. Hoewel het van dezelfde filisofie uitgaat: net zo lang leugens ophangen tot iedereen het gelooft. In dit geval over onze erfvijand in Moskou. Afgelopen week kwam binnen dat kader deze ellende naar buiten, waarin ondermeer de Russische inmenging in het Nederlandse Oekraïnereferendum wordt afgefakkeld. Zo. Geniet er maar even lekker van. Stay tuned (JP).

(1) Zie aflevering 20 dd. 26 december 2018.

 • Datum: .

Door Jan Portein.

Denk je alles gehad te hebben. Na het strooien van al die miljarden door Sint Wopke en zijn Finanpieten. Mooi niet. Via het msm-riool kwam het novichocking nieuws tot ons dat Bojo's geheimsmurfen van het Londense Vauxhall Cross een derde Russische verdachte van de deurknopaanslag op de Skripalletjes hadden ontdekt (1). Jawel. En daarmee waren de cookies nog niet op. Want diezelfde geheimsmurfen zongen ook nog een ouwe hit van een paar jaar geleden, waarin aan bod kwam dat de voormalige Russische dubbelspion Litvinenko dust to dust was gegaan door een een scheutje polonium in zijn thee. Hem toegediend door twee van zijn vroegere collega's van het Moskouse Loebjankaplein (2).
Je vraagt je als simpele boerenleut af waarom ons out of the blue ineens een extra dosis anti-Ruslandserum moest worden toegediend. Nou, misschien heeft het alles te maken met het verschijnen van dit artikel en de toegevoegde reportage. Nooit geschoten, nooit een gat in de begroting. Have fun. Stay tuned.

(1) Om uw geheugen wat de tot zwijgen gebrachte Skripalletjes betreft een zetje te geven kunt het beste even onze zoekmachine aanslingeren.
(2) Datzelfde geldt voor Litvinenko.

 • Datum: .

(... eerst hier even een huishoudelijke mededeling tussendoor... Vanuit de Kleintje Muurkrant redactie een hartelijk dikke pluim voor onze Jan Portein. Precies vandaag 24 jaar geleden schreef hij zijn eerste stukkie in 't Kleintje! Waarvan acte!... )

Door Jan Portein.

Fuck. Driewerf fuck. Er is een gat van zo'n vier meter ontdekt in de stuurboordflank van de Estonia. Een veerboot tussen Zweden en Estland, waarvan het wrak sinds 28 september 1994 op de bodem van de Baltische Zee rust. De ramp die daaraan voorafging kostte 852 mensen het leven. Er zijn heel wat theorieën losgelaten op de oorzaak. De laatste dateert van een paar dagen geleden en is verpakt in een documentaire. Daarin wordt de mogelijkheid te water gelaten dat het mogelijk om een foutje ging van een Zweedse onderzeeër, die met andere drijvende doodskisten van de Zweedse vloot in het betrokken zeegebied aan het oefenen was. Mocht u wat meer willen weten over de inhoud van de nieuwe docu en de reacties daarop dan kan u zich hier uitleven. Overigens viel het ons bar tegen dat de regering van premier Carl Bildt, een notoire Kremlinvreter (1), de kans voorbij laat gaan om te wijzen op de inhoud van het boek “Die Estonia” van onderzoekjournalist Jutta Rabe. Jutje wijst naar de mogelijke betrokkenheid van de KGB en je zou van zo'n Bildt toch mogen verwachten dat ie zijn klassieken kent. Wij in ieder geval wel. Zie daarvoor dit intrigerende artikeltje dd. 24 juli 2002. Stay tuned.

(1) Wij hebben in het verleden Bildt al herhaalde malen voor de bumper gehad. Voor wat perspectief raden we u aan even onze zoekmachine aan te slingeren.

 • Datum: .

Door Jan Portein.

Afgelopen week rommelde het even in Zweden. Er was nieuws over het op 28 september 1994 verongelukte passagiersschip Estonia. Wat blijkt? Dat het Zweedse leger af en toe gebruikmaakte van civiele vehikels voor het vervoer van militaire spullen. Zo ook met de Estonia. Maar geen wapens of munitie. Zeggen woordvoerders van het leger. Lees, geniet en trek uw eigen conclusie. Opvallend is de discussie over de aanwezigheid van niet geregistreerde auto's. Het is de tijd voor terugblikken. Dus wie onder de fanatieke lezers van Kleintje Muurkrant denkt bij dat gehakketak over auto's in het ruim van de Estonia niet terug aan deze serie. Allemaal toch. Stay tuned.

 • Datum: .

Door Jan Portein.

Of dat effe nieuws was. Ging over de bombrieven die in november en december jl. in de gleuf werden geduwd bij de Spaanse premier, een stel hoge Spaanse apparatchiks, de Oekraiense en Amerikaanse ambassades in Madrid, een Spaanse luchtmachtbasis en een Spaanse wapenfabrikant. Het duurde even, maar toen kwam het bericht tot ons dat de brieven uit Valladolid waren verstuurd. Een beetje jammer, want Moskou was heel wat leuker geweest. Maar waar een wil is, is een olifantenpad. Begin deze week rolde via de burelen van de New York Times naar buiten dat bij het gezamenlijke onderzoek van Spaanse, Amerikaanse en Britse speurneuzen een Russisch cluppie was komen bovendrijven: de Russian Imperial Movement. De rechts radicale leden daarvan met neo-nazicontacten en white matters-gekkies zouden in Moskou graag weer een echte tsaar willen installeren in plaats van die slappe, corrupte zak die nu als baas van het Kremlin fungeert. Wil niet zeggen, dat ze in sommige gevallen samenwerking met bijvoorbeeld de Russische militaire inlichtingendienst GROe uit de weg gaan. En zoals u weet had diezelfde GROe indertijd novoshockingly de deurknop van oud-spion Sergej Skripal ingewreven (1). Dus kat in het bakkie.
En ook al waren de bronnen voor dit verhaal “Amerikaanse officials”, dat maakte in dit geval geen flaus aus. Ook niet voor de toeterpers in de rest van de wereld (2). Fake news? Who cares.
Oh. Btw. Weet u welk instituut binnen deze context ook nog een dollar in het zakje deed over de Russian Imperial Movement? The Center for International Security and Cooperation van de Stanford University. De thuisbasis van onze Marietje Schaake (3). Het zal toch niet... Nee. Doen we niet aan mee. Weg met de conspiracy. Stay tuned.


(1) Blader voor meer info over die mallotige affaire terug in deze serie en breng een bezoek aan de serie “Staatsgeheim”.
(2) Zie bijvoorbeeld dit artikel van het vroeger zo gerenommeerde Belgische dagvod “De Morgen”.
(3) Zie voor Marietje de series “Putin galore”, “Eng” en “Cold Turkey”.

 • Datum: .

Door Jan Portein.

De 74-jarige oud-ambtenaar en gemeenteraadslid Pompeyo Gonzalez Pascual wilde er een eind aan maken. Aan de steun die Spanje verschafte aan Oekraine. En daarom liet hij op eigen initiatief eind vorig jaar een bosje bombrieven los in de richting van Madrid en omstreken. Zoals u weet wist de New York Times, gevolgd door de hondstrouwe westerse followers van “The Gray Lady”, ons vorige week te vertellen dat volgens Amerikaanse officials het ultra-rechtse cluppie Russian Imperial Movement erachter kon zitten. Geassisteerd door de voor niets of novichok terugdeinzende Russische militaire inlichtingendienst (1). Oei. En dat terwijl meneer Arthur Gregg Sulzberger, het opperwezen van de New York Times, vorige week bij de jaarlijkse samenscholing van het World Economic Fund in Davos nog wees op het gevaar van fake news tijdens het gezellig samenzijn van een panel dat het had over “The clear and present danger of disinformation”. Niks nieuws onder de zon trouwens, want Sulzberger's dagvod gaf bijvoorbeeld ook pas heel laat toe dat de Russen geen malle moer te maken hadden met de waanzinnige laptop van Hunter Biden. We weten het. We blaffen tegen de maan. En dat zal de maan een Marcelworst wezen. Het zij zo. Stay tuned.

(1) Zie de vorige aflevering.

 • Datum: .

Door Jan Portein.

In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister. En Seymour Hersh is en blijft een Meister onder de journalistieke speursmurfen. Alleen bij zijn laatste Meisterwerk over het Ausradieren van Nordstream 1 en 2 beschränkte hij zich niet en daar werd ie door collegae zwaar op afgerekend. Neem bijvoorbeeld deze reactie. Liet ie niet op zich zitten en hij reageerde aldus. Een ding moge zo langzamerhand wel duidelijk zijn: het waren de Russen in ieder geval niet. Stay tuned.

 • Datum: .

Door Jan Portein.

Luitjes die erin hebben doorgestudeerd zeggen dat er steeds minder bijen, hommels en meer van dat soort lastige zoemers rondtoeren. En dat er dus bijvoorbeeld minder blommen worden bestoven dan in de tijd van Ot en Sien. Het zal. Maar niet zo lang geleden organiseerden de Amerikaanse Democraten de zogenaamde Russiagate rond The Donald en wat later de Russificatie van Hunter Biden's laptop. Allemaal fake news via de msm. Maar dat was blijkbaar voor een ter plekke rondzoemende Maja of kloothommel geen beletsel om met dat Russenstuifmeel over te vliegen naar Parijs en daar aan de slag te gaan. Begin oktober verschenen ergens op een muurtje de eerste blauwe Davidsterren. Op een rijtje. Dat breidde zich dankzij voornoemde bestuiving driftig uit in heel Parijs. Sommige met pro-Palestijnse slogans. Goddank werd er een stel Moldaviërs in het kraaglusje gegrepen en wat vond de gendarmerie op hun telefoon? Een conversatie in het Russisch die het stel verzocht om die Davidster op de muur te kalken. Tegen betaling. Kaassie. De Russen probeerden voor de zoveelste keer onrust te zaaien. Nu met blauwe Davidsterren. En dat kreeg een extra boost na 7 oktober toen Hamas in de voetsporen trad van een cluppie Saoedi's die op 9/11 2001 voor shock and awe in de USSA zorgde. Het duurde dan ook niet lang of de grote msm-jongens bliezen de zaak op tot een gevaarte dat de gelijkenis met een Chinese weerballon moeiteloos kon weerstaan. Een voorbeeld vind u hier. We bedoelen maar. We voelen ons weer eens zwaar bestoven. U ook? Snappen we. Stay tuned.

 • Datum: .