Skip to main content

Door Jan Portein

Heel wat luitjes aan deze kant van de demarcatielijn schrokken zich vorige week een formidabele coïtus interruptus toen in Oekraine de N-kaart werd getrokken. Leden van de Sywert-clan stonden al in de startblokken om pro bono goedkope jodiumpillen te laten aanrukken mocht de nood aan de man, vrouw, trans of een andere buitenwijk komen. Vooral toen de kerncentrale in Zaporisja brandschade opliep bij de overname door Russische troepen. Maar die schade bleek kennelijk mee te vallen, want zelfs het Haagse vehikel van Bellingkat Eliot Higgins en Bellingpoes Marietje Schaake hoor je er niet meer over. En merkwaardigerwijs ook niet over een ander loerend gevaar voor de Europese volksgezondheid. Met name door het noeste werk van onze collega's Jeffrey Silverman en Dylyana Gaytandzhieva hebben wij in het verleden namelijk het nodige kunnen spuien over de bio-chemische proeflabjes voor het goochelen met interessante virusjes en ander broedsel, die de Amerikanski's in de loop der jaren hebben ingericht cq. gestiekt in allerlei landen grenzend aan Rusland en aan de vismarkt in Wuhan (1). Een van die landen is Oekraine en je moet er niet aan denken dat een van die labjes in Lviv, Charkov, Odessa en Kiev een bommetje door het dak krijgt. Brrrr. Gelukkig hebben wij Ernst Kuipers nog. Stay tuned.

(1)  Zie onder andere de series “Stropdassenleed” en “Van zoem naar knor”. En een bezoek in dit verband aan armswatch is ook zeer aan te bevelen.

  • Datum: .

Door Jan Portein.

Wopke leek wel een Wapke vandeweek. In antwoord op vragen van Tweede Kamerlid (daar zijn we weer) Sjoerd Sjoerdsma over Amerikaanse bio-optrekjes in Oekraine zei onze minister van BuZa het volgende:

” Zowel Rusland als China claimen dat er biologische faciliteiten in Oekraine zijn en dat ze er door de Amerikanen zijn neergezet. Mijn zorg is dat dit verhaal een gefingeerde context kan zijn voor de inzet van biologische wapens door Rusland.”

Maar wat hakkelde de huidige Amerikaanse onderminister van BuZa Victoria Nuland aka het koekjesmonster (1) ongeveer tezelfdertijd in de Senaat? Komt ie:

“Ukraine has biological research facilities. We are now in fact quite concerned that Russian troops, Russian forces, may be seeking to gain control of those labs, so we are working with the Ukrainians on how they can prevent any of those research materials from falling into the hands of the Russian forces should they approach”.

Moeten we nog meer zeggen? U mag hem invullen. Stay tuned.

(1) Over dit stuk ongeluk hebben we in de serie “Fuck” een hele emmer leeggegooid. Ondermeer over haar rol bij de Oekraiense machtswisseling in 2014.

  • Datum: .

Door Jan Portein.

Wereldnieuws. Vorige week trok Joe Biden in navolging van vredesduif Barack Hussein Obomba al mummelend en bevend zijn eigen rode lijntje. Als “dictator” en “oorlogsmisdadiger” Poetin de gore moed had in Oekraine chemische en/of biologische wapens te gebruiken om Zelenski door de touwen te jagen dan zwaaide er wat. Obomba's waarschuwing sorteerde indertijd vrijwel direct het gewenste effect. Zij het dat er aan de wetenschappelijke zijlijn flink werd gewapperd met een valse vlag (1). Bij Joe bleef tot nu toe dat resultaat achterwege. Beetje vreemd, want de combinatie Nazi's en gas kan toch geen problemen opleveren. Maar alles gaat bij de huidige president nu eenmaal een tandje langzamer, dus moeten we misschien gewoon nog even wachten. Overigens is het gerotzooi met enge chemische en biologische frutsels voor Joe niet helemaal terra incognita. Een paar dagen geleden bleek namelijk dat de firma van zijn geliefde zoontje Hunter, Rosemont Seneca, vette poen had verzameld en geïnvesteerd in de Californische firma Metabiota, dat op haar beurt weer de drijvende kracht was achter de griezelige dood labjes in Oekraine (2). Nou was die combine al eens eerder boven water gehesen en mocht u daarin geïnteresseerd zijn dan kan u terecht bij onze serie Ebolala. Wat een wereld hè? Oei. Stay tuned.

(1) Zie voor dat gewapper bijvoorbeeld onze serie “Gas”.
(2) Lees en huiver in dit wijdse exposé van de Daily Mail.

  • Datum: .

Door Jan Portein.

Stel dat de opperste leider van onze vrije wereld is killing you softly with his words. En dat die words inhouden dat Vlad Poetiepoe binnenkort een bio-chemische aanval gaat plegen in Oekraine. Wat doe je dan? Je trekt een riool open om die ouwe baas zijn gelijk te bezorgen. In dit geval een door verschillende westerse mogendheden betaald virtueel riool dat zich onder het pand aan de Amsterdamse Herengracht 449A bevindt en onder toezicht staat van meerdere wijsneuzen. Onder wie de Britse gaskanariekweker Elliot Higgins en de Nederlandse koude kalkoenverzorger Marietje Schaake (1). Zij maakten de Oval Roomhuurder blij met het bericht dat de Russische oligarch Roman Abramovitch en nog een plukje anonieme tenoren uit het vredesonderhandelingenkoor tijdens het inzingen met hun Oekraiense opponenten plotseling wat begonnen af te bladderen en als extraatje in de voetsporen dreigden te treden van Andrea Bocelli. En dat terwijl het gezelschap tijdens de onderhandelingen niks anders had gedronken dan chocolade en water. Merkwaardigerwijs legden de rioolbeheerders van de Herengracht niet de eenvoudige link tussen chocolade en Novichockolade. Maar misschien komt dat nog als de deurknop van de vergaderzaal aan een nader onderzoek wordt onderworpen. Uiteraard legden Elliot en Marietje cs. alvast de schuld bij het personeel van Poetiepoe. Zonder een spoor van bewijs. Maar what the fuck. Als oom Joe maar gelukkig is. Stay tuned.

(1) Zie onze serie Cold Turkey.

  • Datum: .

Door Jan Portein.

En jawel. Daar was ie. Het bericht dat de Ruskies een chemisch goedje hadden uitgestrooid. In Marioepol.
Het nieuws was afkomstig van de Azovjes. Een elite-eenheid van het Oekraiense leger, die is samengesteld uit vrijheidstrijders die openlijk het gedachtengoed van WO II-helden als Bandera, Lebed en Stetsko hoog in het vaandel dragen. Voor de historisch wat minder bedeelden: dit trio besteedde indertijd viel Arbeit om Oekraine frei te machen van Joden, Roma's, Russen, Polen, homo's en anderen met onzuiver Blut. Oh well, wtf. Overigens is het allemaal nog wat vaagjes rond het Russische gebruik van dat chemisch gasje aan de Oekraiense zuidas. Maar zonder twijfel wordt er in de Bellingkattenbak hard gewerkt om een mailtje en/of telefoongesprekje tussen noem eens wat kapitein Oleg Dostojevski en majoor Vladimir Tolstoi op te duikelen waaruit met enige fantasie of in lichte dronkenschap valt te destilleren dat de Ruskies opnieuw in de fout zijn gegaan. Net als bij MH-17 en in Syrië. Dit soort ongein is bijna te voorspellen zo langzamerhand. Maar dat is niet besteed aan onze mainstream, die vrijwel dagelijks even langs gaat bij de echoput in Apeldoorn. Zucht. Stay tuned.

  • Datum: .

Door Jan Portein.

Eergisteren plakten Italiaanse smurfen vijf leden van de Hagal Orde achter het behang. Deze lieflijke orde koestert nazistische ideeën en onderhoudt niet toevallig dus operationele contacten met de Oekraiense helden van het door bankfraudeur Kholomoiski gefinancierde Azov Bataljon. Bij de voornoemde plakactie troffen de smurfen wapenvoorraden aan en wij mogen raden waar die vandaan kwamen. Op de verlanglijst van de Hagalletjes stonden een paar terroristische overvallen gepland. Een op een shopping center en een op een politiepost. Beide in Napels. Naar het ontroerende voorbeeld van Brenton Tarrant die in maart 2019 in het Nieuwzeelandse Christchurch een ware bloedbruiloft organiseerde en dat idee had ontwikkeld na een kijkje in Oekraine te hebben genomen. Een Oekraiens lid van de Hagal Orde ontsprong trouwens de dans. Wegens werkzaamheden in zijn vaderland. Het is voor hem niet te hopen dat hij is ondergebracht bij het zogenaamde International Legion, want dan is de lol er gauw af. Net als bij dat raketincident waarbij een Oekrie raket op Poolse bodem terechtkwam. Zegt de eenzame fietser up camera naar aanleiding daarvan dat Rusland toch verantwoordelijk was. Want zij waren de oorlog begonnen en als ze dat niet hadden gedaan was er ook bij vergissing (vals vlaggetje à la Bologna?) geen Oekrie raket op dat Poolse erf terecht gekomen. Ja hoor. Als mevrouw Simons wit was geweest zou die discussie over Zwarte Piet lang zo'n vlucht niet hebben genomen. En als zij van Verdonk iets meer stemmen had gehad in 2006 hadden we misschien nooit gehoord van mark(t)werking. Gelul in de ruimte dus. Maar het blijft eng. Stay tuned.

  • Datum: .