Skip to main content

dinsdag 16 maart-2010
Even om warm te draaien vandaag. Ene Scott Benson is in Kansas City voor vier jaar achter het gaas gegaan. Had in de loop van zijn carrière als chef logistiek in samenwerking met een truckersfirma 3,5 meloen dollar uit de schatkist van zijn baas gewurmd via het indienen van invoices voor klussen die nooit waren verricht. Nou gebruikte hij die stoute poen niet alleen om zijn eigen salaris van 90 roodjes per jaar een beetje op te krikken. Een deel ervan ging naar de kas van Prominent Youth. Een club die zich bezighield met het mentorren van jeugdigen die hun eerste stappen zetten in het bedrijfsleven en nog van geen invoice wisten.
Zal u zeggen: ja, en? Komt ie: Scotty's baasje was meneer James Ferrell. Een gasboer, die een deel van zijn giga inkomen besteedde aan het kopen van antieke kunst uit het Midden-Oosten. Of die nou gejat was of niet. En dat zijn poen door de Hezbollah eventueel werd gebruikt om militair snoepgoed aan te schaffen kon hem ook geen reet schelen.
Hoe zo'n door de wol en katoen gewassen kunstheler zich kan laten belazeren door zijn eigen chef logistiek? Nou, dat kwam omdat ie het in diezelfde periode erg druk had met het platprocederen van kunstridder Michel van Rijn en het uit de lucht halen van diens website. Ja, en dan hoor en zie je niks meer. Al heb je oren van een meter doorsnee en een reusachtige jongen van Pearl.
Nou het lullige van deze story. Scotty gaat erachter, maar James blijft buiten. Heb je toch vaak met rijke mieters. Het ons-kent-ons-principe. Oud verhaal.

(*) Wilt u meer over vriend James weten? Onze zoekmachine biedt uitkomst. Have fun.

 • Datum: .

donderdag 22 augustus-2013
Wat is er eigenlijk gebeurd na het lekken van dit mailtje? Heeft dat Britse kutbedrijf die rommel nou geleverd of niet? Is er misschien een ander bedrijf geweest dat in die lekkere worst heeft gehapt? Wat hebben de NSA en zijn Britse zusje gedaan met die info? Is er een officieel Brits onderzoek geweest? Heeft de Veiligheidsraad zich over deze kwestie gebogen? Hoeveel vermoorde mensen moeten nog in valse vlaggen worden gewikkeld voor er een einde komt aan dit soort ellendige terreuraanslagen? Heeft iemand nog een hutje op de hei te huur?

 • Datum: .

zaterdag 24 augustus-2013
Is Assad gek? Moet wel. Want wie gebruikt nou gifgas precies op het moment waarop een clubje gasfitters van de VN is gearriveerd om even te neuzen in een gevalletje sarin van een paar maanden geleden? En als je toch zo maf bent om gas te gebruiken, waarom sodemieter je die boel dan niet op een concentratie Nusra-baarden in plaats van op een koterrijke wijk van Damascus?
Uiteraard hebben “opstandelingen” en “journalisten” net als in juni weer wat gif van een stoeptegel kunnen krabben en het spul via Turkije naar westerse labaratoria weten te “smokkelen”. En zijn we opnieuw op weg naar de rooie lijn. Geanimeerd door reeksen foto's van dooie Syrische kindjes. Iedereen in shock, waardoor we met zijn allen een Amerikaanse leverantie van clusterbommen aan Saoedi-Arabië ter waarde van 640 meloen dollar bijna hadden gemist.
In welke categorie vallen bij gebruik van deze heerlijkheden de meeste slachtoffers? Juist, bij de koters. En denk nou maar niet dat die geweldig democratisch ingestelde soepjurken die rotzooi voor de lol hebben aangeschaft. Mocht daar ook maar een vleugje lente uitbreken dan versplinteren ze half Ryad om koning Winter weer in het zadel te helpen. Ook dan zal iedereen weer in shock zijn. Een rooie lijn? Ben je gek? Stay tuned.

 • Datum: .

donderdag 29 augustus-2013
Ze lijken geen meter op elkaar. John “Heinz” Kerry en Colin Powell. Behalve als ze uit hun nek lullen. Colin kwam in 2003 aankakken met het solide “bewijs” dat Saddammeke over massavernietigingswapens beschikte. Naderhand bleek het om massaverneukingswapens te gaan. Samengesteld uit gefantaseerde bits van de Irakese humorist “Curveball” en vage pieces van allerlei westerse nulnulorganisaties die werden gebruikt als smoes om Irak eens flink geopolletiek de oren te wassen. Een snufje Gleiwitz, een vleugje Tonkin, maar wat dondert het?
Nou Heinz. Die boerde vandeweek dat de jongens van Assad chemische troep op weerloze burgers hadden gegooid. De USSA beschikte over onomstotelijke bewijzen. Barack's rooie lijn was overschreden. Dus als we Assad een pak op zijn sodemieter gaven zou dat gerechtvaardigd zijn. Waar kwam dat bewijs vandaan? Volgens de laatste berichten uit Israël. Van een Unit 8200. Een clubje met grote oren die gesprekjes tussen een stel Syrische hotemetoten over de eventuele inzet van chemowapens zouden hebben opgevangen.
Nou moet je met vondsten van dit soort jongens uit de buurt van Tel Aviv uiterst voorzichtig zijn. Ze hebben datzelfde geintje namelijk al eens geflikt in de jaren tachtig toen Khadaffi eigenmachtig een stukkie zee aan de Lybische wateren had toegevoegd. Voornoemde jongens, verzameld in de Units Matkal en Flotilla 13, zetten een trojaans zendertje neer in Tripoli en vingen vervolgens berichten op die rechtstreeks uit de wapperende tent van de kolonel afkomstig leken te zijn. Onheilspellende berichten, want het leek erop of Khadaffi opdrachten gaf voor terroristische kunstjes op verschillende plekken in de westerse wereld. En laat nou in Berlijn een discotheek met een hele reut Amerikaanse hossers de lucht ingaan. Libië!! Kon niet anders. De meeste landen trapten er niet in, maar de Amerikanski's wel en ze gooiden een zootje ijzerwaar op Tripoli en Benghazi. Begrijpt u waar we heen willen? Juist. Nou maar hopen dat Obomba het ook door heeft. Stay tuned.

 • Datum: .

zaterdag 31 augustus-2013
In mei 2007 kreeg avontuurlijk ondernemer Frans van Anraat een zeperd van zeventien jaar voor de ballen. Hij had in de jaren tachtig grondstoffen geleverd aan Irak. En Saddammeke zou die hebben gebruikt om chemische wapens in elkaar te frutselen die hij gebruikte in de oorlog met Iran en tegen de Koerdische burgerbevolking. Voor dat laatste is Fred Teeven voor alle zekerheid nog even gaan kijken. Iedereen over de rooie lijn. Moreel aangeslagen. Frans was een schooier. Weg met hem.
Nou even dit fillempie. Rooie lijn? Zeker. Een hele dikke. En wat is er gebeurd met de Amerikaanse schooiers? Die zingen nu mee in het Slagerskoor van de opera Assad in Damascus van de componist Giuseppe Baracki (1). Stay tuned.

(1) Zie ook “Sinterklaasverhaal” dd. 12 november 2005.

 • Datum: .

woensdag 4 september-2013
Hij heeft een wetenschappelijke voorsprong op ons. John Heinz Kerry. Per slot komt hij uit de school van Skull and Bones (1). Dus als hij zegt dat ie over bewijzen beschikt dat Assad met sarin heeft lopen morsen, dan is er wel een expert aan het woord. Blijf je je wel afvragen hoe dat bewijs bij hem terecht is gekomen. Sarin is namelijk nogal vluchtig bij gebruik en valt snel uit elkaar. Houdt in dit geval in, dat je al klaar moet staan met speciale spulletjes om dat zenuwengas op te vangen als het wordt bezorgd, te bewaren en over de Turkse grens te smokkelen. En bij dat opvangen is het gewenst dat je rondloopt in beschermende kledij, want anders ziet het er ook voor jou slecht uit. Kortom, zo is het niet gegaan.
Over welke samples lulde Heinz dan vorige week? Kan hooguit wat skull en bones zijn geweest met wat sarincomponenten. Zoals de potassium fluoride en sodium fluoride, die zo keurig door de Britse bondgenoten werden geleverd om Assad in staat te stellen in ongerede geraakte gebouwen te voorzien van aluminium kozijnen (2). En nou de ironie ten top: sodium fluoride wordt met tonnen in het Amerikaanse drinkwater gepleurd om de gebitjes van de Amerikaanse koters in shape te houden. Daarmee nadert de USSA al aardig de rooie lijn die door prez Obomba is getrokken. En vandaar misschien dat er tussen de grote sinaasappel en de grote appel fanatiek gewaarschuwd wordt voor een giga cyberaanval en/of een Electro Magnetic Pulse. Want een massale aanwezigheid van een sarincomponent in de samenleving kan niet worden getolereerd. Dan krijg je hommeles. Stay tuned.

(1) Heel fris als je “Skull and bones” goegelt.
(2) Zie "Gas en olie" (2) dd. 2 september 2013.

 • Datum: .

vrijdag 6 september-2013
Naar aanleiding van aflevering 5 op 4 september jl. ontvingen wij dit leerzame mailtje van een trouwe lezer. Sodiumfluoride heet bij ons dus natriumfluoride. En als we dr. Strangelove moeten geloven wordt dat goedje in de USSA al sinds 1946 stiekem in het drinkwater geflikkerd. Door communisten !! De voorgangers van de baarden. Gek? Als je maar vaak genoeg roept dat Assad natrium- en kaliumfloride heeft gehusseld en het als sarin over kindertjes heeft gemieterd, gaat iedereen het geloven. En stapt de rooie lijn over om Assad eens flink te saddammen. Zucht. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 11 september-2013
Als we straks toch bezig zijn in Syrië. Volgens een CIA-rapport is Israël vrijwel zeker in het bezit van verschillende soorten zenuwengas, van mosterdgas en van nog wat vluchtigheden om rellen de kop in te drukken. Al dat fruitigs zou zijn opgeslagen in de Negev woestijn. Naast een zootje atoombommen. En dan liggen er hier en daar nog de nodige snuisterijen bij de Israëlische chemische industrie. Mocht er een naburig Mo-land iets mallotigs in zijn hoofd halen kan ie ook uit deze gifshop iets verwachten.
Neem bijvoorbeeld de Palestijnen. Eind 2008 zou Hamas vanuit de Gaza-strook een paar raketten hebben bezorgd in Zuid-Israël. Drie burgers en 1 soldaat terug naar hun schepper en naar schatting 1,3 miljard dollar schade. Dat vroeg om maatregelen en een flinke IAF-macht trok de Gaza binnen om even af te rekenen. Daarbij werd ondermeer fosforgas gebruikt met voor de Palestijnen dezelfde vreselijke gevolgen als die van Fallujah in 2003. De inval leverde tussen de 1100 en 1400 dooien op, onder wie 14 Israëlische soldaten. Over gewonden praten we maar niet. Een paar weken later bood de Israëlische minister van Defensie Barak zijn excuses aan voor het gebruik van fosforgas. Was een foutje. Sorry. Weken en weken in de pers? Voel je je wel goed? Moet Israël de boel nu ook inleveren? Wat is dat nou voor een vraag? Je moet toch minimaal een bunkertje met saringas in voorraad hebben om een vals vlagje te kunnen planten als het nodig is? Of ben je dom geboren? Stay tuned.

 • Datum: .

dinsdag 17 september-2013
Iedereen blij met het eindrapport van de VN-posse die aan de Syrische sarin heeft gesnuffeld. Die rotzooi was bezorgd met raketten die het buitenlandse lentezootje onder leiding van Al Nusra niet had, dus moest het Assad wel geweest zijn. Nou weten we niet hoe die posse aan die conclusie is gekomen, want er hobbelt in Syrië nogal wat onduidelijks rond. En bovendien rapporteerde de VN-posse ook dat tijdens zijn verblijf in het door de aanval getroffen Ghouta “individuen arriveerden die verdachte ammunitie vervoerden, wat aangeeft dat met zulk potentieel bewijs wordt rondgereden en mogelijk wordt gemanipuleerd”.
Wie of wat die individuen waren vermeldt het rapport niet, maar op dat moment verbleef de posse wel in door baarden beheerst gebied. En wat bedoeld wordt met ammunitie had ook wat duidelijker gekund. Het suggereert overigens wel dat, in tegenstelling tot wat ondermeer zo triomfantelijk door Bilderfransie Timmermans werd getoeterd, die raketten niet per se door Assad gelanceerd hoeven te zijn. Of we familie zijn van de heilige Thomas? Zeker. Hoort ook zo. Stay tuned.

 • Datum: .

Hoe raak je een vierkant ei kwijt? Met moeite. Gisteren mochten wij getuige zijn van dit zeldzame verschijnsel bij een verklaring van John Brennan. De huidige Sitting Bull van de CIA. Hij perste ten overstaan van een CBS-licht eruit, dat de ISIS-baarden over dodelijke voorraadjes mosterd- en chlorinegas beschikten en die halal produkten uit de oude doos in het recente verleden hebben gebruikt op het slagveld in Syrië en Irak. Dat niet alleen, voornoemde baarden zouden volgens de Sitting Bull labjes in gebruik hebben waar ze zonodig de voorraadjes kunnen aanvullen.
Nou moet het voor de Amerikaanse smurforganisaties een eitje wezen om die labjes op te sporen en in een legpuzzel te veranderen. Maar daar had vriend Brennan het niet over en het CBS-licht vroeg er niet naar. Ook de beroemde affaire rond het saringebruik van Adolf Assad, die later toch even anders bleek te liggen kwam niet ter sprake. Impliciet was wel dat het voor luitjes die zich in de nabije toekomst naar redaktielokalen, voetbalstadions, muziektempels, vreetschuren, kroegen, kosherettes etcetera begeven geen overdreven luxe is om gasmaskers aan hun arsenaal toe te voegen. Bedankt voor de tip John. Stay tuned.

 • Datum: .

Donderdag zeilde een groep van tien ISISten een Marokkaanse kerker in. De onverlaten waren van plan om ook daar de boel eens flink op stelten te zetten. En daarvoor hadden ze een dertiental traangasbommen, vier machinegeweren, drie revolvers, een automatisch pistool, een geweer, een stoot ammunitie, een taser, zes flessen met explosieve vloeistof en wat wapenstokken meegenomen. Genoeg voor een feestje dus en ze zouden een meneer met de Franse nationaliteit en een knulletje van zestien jaar bereid hebben gevonden om als wandelende bommen te fungeren. De spullen waren afkomstig uit Irak en zouden via Libië naar Marokko zijn gesmokkeld.
Wat verklaarde een officiële Marokkomiek een dag later? Dat voornoemde ISISten ook spul hadden meegenomen dat geschikt was om biologische en chemische bommen van te maken. Je moet het geloven willen. Maar in Washington ging een belletje af en zonder enige aankondiging of verklaring vooraf gingen grote Amerikaanse bommuggen op pad voor hun eerste aanval op doelen in Libië sinds de periode waarin Khadaffi in zijn reet werd gestoken en Hillary juichte: we came, we saw, he died. Want Irak heeft ons geleerd dat je eerst een smoes moet bedenken en dan pas de schiettent kan open gooien. Stay tuned.

 • Datum: .