Skip to main content

Het waren de Russen (018)

03 april 2018

Hoe zat ‘t ook weer. Vader en dochter Skripal waren vergiftigd door de Russen, dat stond als een paal boven water. Niet ingecalculeerd was dat het verhaal/script van de Britse regering (en de roeptoeterende media) bijna dagelijks veranderde.

Was het eerst gif op het portier van de auto, dan in een pizza, of in de bagage van Julia, nee in het parfum van Julia, nee in de airco van de auto, of nee toch niet het zat op de klink van de voordeur. Al dan niet besproeid door een drone. Het allerlaatste verhaal van gisteren was dat het in de havermout zat, die uit Rusland was meegebracht.

Nu blijkt dat het in tegenstelling tot het gekraai van mevr May en haar Minister van Buitenlandse Zaken en de regeringsleiders van de EU er niet vastgesteld kan worden dat het gif uit Rusland kwam. Interessant, omdat gebleken was dat er onduidelijkheid was rondom het soort gif; maar ook en vooral omdat de toenmalige Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, Hellary C., in 2009 opgedragen had aan haar vertegenwoordigers bij het internationale overleg inzake controle op chemische wapens dat er geen commentaar gegeven moest worden over Novichok (maart en april 2009) of over het in 2007 verschenen boek van Vil Mirzayanov over Novichok (Dank aan Wikileaks voor de emails). Dan is er nog de verrassende wederopstanding van Julia, herstellende van zenuwgas waartegen nog geen antimiddelen bestaan. Maar Julia mag geen contact hebben met haar familie in Rusland of met de Russische ambassade. Geen gekraai hierover, dat wordt schouderophalend afgedaan in de Britse media. Maar laten we helder zijn: ondanks alles waren het toch de Russen.

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog enkele vragen gesteld over het geheel, ditmaal aan Frankrijk.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2018
Het waren de Russen