Skip to main content

Het waren de Russen (021)

23 september 2021

Door Jan Portein.

Denk je alles gehad te hebben. Na het strooien van al die miljarden door Sint Wopke en zijn Finanpieten. Mooi niet. Via het msm-riool kwam het novichocking nieuws tot ons dat Bojo's geheimsmurfen van het Londense Vauxhall Cross een derde Russische verdachte van de deurknopaanslag op de Skripalletjes hadden ontdekt (1). Jawel. En daarmee waren de cookies nog niet op. Want diezelfde geheimsmurfen zongen ook nog een ouwe hit van een paar jaar geleden, waarin aan bod kwam dat de voormalige Russische dubbelspion Litvinenko dust to dust was gegaan door een een scheutje polonium in zijn thee. Hem toegediend door twee van zijn vroegere collega's van het Moskouse Loebjankaplein (2).
Je vraagt je als simpele boerenleut af waarom ons out of the blue ineens een extra dosis anti-Ruslandserum moest worden toegediend. Nou, misschien heeft het alles te maken met het verschijnen van dit artikel en de toegevoegde reportage. Nooit geschoten, nooit een gat in de begroting. Have fun. Stay tuned.

(1) Om uw geheugen wat de tot zwijgen gebrachte Skripalletjes betreft een zetje te geven kunt het beste even onze zoekmachine aanslingeren.
(2) Datzelfde geldt voor Litvinenko.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 september 2021
Het waren de Russen