Skip to main content

Door Jan Portein.

Vaste prik. Al gaat het om een pekineesje dat op de Laan van Poot overlijdt aan een hartaanvalletje. Of de voormalige Duitse vriend van Amalia die in een badkuip verzuipt. Het is tegenswoordig altijd de schuld van de master of the Moscow universe. Soms moet het fakenews-team van voormalig D'66-wonderwoman Marietje Schaake en Tiktok-speurneus Elliot Higgins eraan te pas komen om het bewijs uit het ongerijmde te leveren. En dat team zal nu bij het gevalletje van de tot ontploffing gebrachte Nordstreambuizen in de Oostzee zeker weer bij elkaar zijn geroepen op het bekende adres Herengracht 449A in Amsterdam (1) om een lading beeld en geluid aan elkaar te plakken en de schuld van het uit de roulatie nemen van de Nordstreampjes in het maatje 41 van Poetipoe te schuiven. Er is al enig voorwerk verricht door “defensiespecialist” Patrick Bolder (wie kent hem niet) die via het gerenommeerde makreelverpakkingsbedrijf De Telegraaf zijn licht liet schijnen op de affaire met als leidraad de vraag “Wie had er baat bij?”. Hij kwam vanzelfsprekend uit bij de remake van Attila, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij ook Biden meenam in zijn betoog. Al was het in de marge. Dus als je het niet erg vindt Patrick gaan wij nog even dieper daarop in. Met als risico dat we voor Poetinpoedels worden uitgemaakt.

7 februari jl. mummelde Creepy Joe tegenover een kudde journalisten het volgende:

If Russia invades then there will be no longer a Nordstream 2. We will bring an end to it

Journalist: “But how will you do that exactly since... the project is in Germany's control?

Joe: “I promise you, we will be able to do that”.

Hebben de dolfijnen zich collectief vergist en per ongeluk ook de Nordstream 1 meegenomen? Was het doelbewust 1 en 2 en werden er onderwaterdrones gebruikt? Hebben Joe en zijn creepy makkers al de nodige spullen klaar liggen om onze infrastructuur in onderzeese wateren te beveiligen? Was Joe voor de zoveelste keer op zijn muil gevallen en lulde hij dientengevolge uit zijn nekharen? Het wachten is op Marietje en Elliot. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van de serie “Eng”.

  • Datum: .

Door Jan Portein

Het wachten is op Marietje en Elliot”. Dat was de laatste zin van de vorige aflevering, die wij eergisteren op het net kieperden. We hoefden niet lang te wachten. Vandaag verscheen Marietje aan ons via het serieus aandoende teeveeprogramma Buitenhof om een boekwerkje open te doen over … de ontplofte Nordstreambuizen. Nou nee, onze Jeanne d'Arc der Lage Landen en het Lage Langley, kon (nog) niet bewijzen dat werknemers van Putin de hand erin hadden gehad, maar wtf. De rest van haar betoog ging over de mogelijkheden die Putin had om onder de slogan “Fuck the EU” (1) naast het Europese buizennetwerk ook onze cyberveiligheid op de tocht te zetten. En kijk, daar weet Marietje alles van. Van die cyberveiligheid. Ze is niet voor niks International Policy Director van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Een universiteit waar Thierry Baudet een harde plasser van zou krijgen. Het is bijna schaamteloos hoe de propagandamachine hier elke dag een spuitje olie krijgt. Maar zo hoort het in een echte democratie. Stay tuned.

(1) Een uitspraak van Victoria Nuland uit 2014 toen zij onderminister van Buitenlandse Zaken was van de USSA. Zie aflevering 1 van de serie “Fuck” ev. “Fucktoria” aka het koekjesmonster vervult nu de functie van onderonderminister van Politieke Zaken in Washington.

  • Datum: .

Door Jan Portein.

Ooit van gehoord? Task Force 68. Nee, wij ook niet. Die Force maakt deel uit van de Amerikaanse vloot en verzorgt onderwaterkunstjes. Zoals het opsnorren en naar boven halen van gecrashte jets, het verwijderen van mijnen en ander ongerief, het uitschakelen van vijandelijke sonarsnufjes en meer van dit soort uiterst nuttige onderzeese akkefietjes. Met uiteraard de mogelijkheid dezelfde soort ongein neer te vleien op de zeebodem. Voorzien van remote controle. Task Force 68 maakte in juni van dit jaar deel uit van een Amerikaans vlooteskader, met als vlaggenschip de USS Kearsarge. Dat ploegje potentieel oud roest nam deel aan de NAVO-oefening BALTOPS in de Oostzee en de jongens van de Task Force doken er met name voor de kust van het Deense eiland Bornholm naar hartelust op los. Volgens officieel geneuzel vooral om nieuwe mijnenjachttechnologie uit te proberen. Op 22 september, een week voordat de twee Russische gasbuizen bij Bornholm en een stukkie verderop werden opgeblazen tuften de Kearsarge en de Task Force opnieuw voorbij het Deense eiland in de richting van de uitgang. Wat wij hiermee willen zeggen? Even de kwabben opschudden, dan komt het antwoord vanzelf boven drijven. Stay tuned.

  • Datum: .