Skip to main content

It's a very dangerous step towards the doctrine that the people's will must alway prevail. This is the doctrine always favored by Hitler, Mussolini and Stalin – and by Erdogan at present. It is a denial of the essence of democracy which we have supported with great effect in this country and no we are abandoning it. My Lords, we are the guardians of parliamentary democracy, and we are right in htis. We are the democrats. We are right to support the democratic cause”.

Aldus de liberale Tyrannosaurus Rex Lord Dick Taverne tijdens het laatste debat over de Brexit in het Britse Hogerhuis. Die houdt zeker niet van referendums of andere bestuurlijke bevliegingen. Maar ja, die man is 88. Stay tuned.

 • Datum: .

maandag 12 juni-2006
Tussen de steekpassjes en stifjes even aandacht voor een groeiende affaire. Gaat over Rob van de Rhee. Een zakenman uit de Via Maistra in het Zwitserse La Punt, die al vaker onze kolommen heeft geteisterd en die we tot nu toe de benefit of the doubt hebben opgespeld. Maar een Fecundootje en een Sudtourtje verder beginnen we zo langzamerhand te beseffen, dat we misschien wel een bord voor onze kop hebben gehad.
Aanleiding is een exposé dat we kregen toegestuurd over een nieuwe film noir waar vriend bij Van de Rhee betrokken is en die op een dag in februari  van dit jaar in de roulatie kwam. Toen parkeerde de hoofdpersoon zijn dure BMW voor het kantoor van Aether Arcus in Zaltbommel. Een bedrijf dat ons de geneugten van draadloos internetten aanbiedt. Eenmaal binnen presenteerde Robbedoes zich bij de bedrijfsleiding als een succesvolle ondernemer, die in 1998 een klapper had gemaakt door zijn internetbedrijf Capitol Online aan KPN te verpatsen. En wees eerlijk, klappers zijn het zout in de pap van de ondernemers. Maar dan liefst pap zonder fiscale klonters. Vandaar dat Rob in Zwitserland was gaan wonen en een zakelijk adresje in Libanon uit de lamp had gepoetst. Piet Fiscus kon de boom in. Aldus geëquipeerd was ie op zoek naar nieuwe klappers. En waarom niet op bekend terrein: het internet.
Van de Rhee had daartoe in Luxemburg de holding Telpro Communications SA op de wereld gezet om het merk Nowurtalking op de Europese markt te introduceren. Een onderneming met een outdoor wireless VOIP (Voice over IP) gebaseerd op WiFi in de etalage. Hij had daarvoor al een meloen euro bij mekaar gegrabbeld en op korte termijn zouden nog ettelijke meloenen volgen. Zei die. Oh, en binnen onze landsgrenzen had ie al de projectgroep Atrix Mundi BV, handelend onder de naam Telpro Nederland, gekocht. De bestuurder van deze BV was Alpha Invest BV en die werd weer bestuurd door Aufisco BV. De hele kluit was gevestigd op het adres Laan Copes van Cattenburgh 52 in Den Haag en zelfs iemand met een volle bak prut in zijn neusgaten is in staat om een bekend geurtje te ontwaren.
Waarom klopte onze Rob bij Aether Arcus aan? Nou, omdat dat bedrijf over uitstekende contacten in het telecomwereldje beschikte, over het grootste draadloze netwerk in Nederland en over een flinke portie know-how op het gebied van draadloos internet. En vooral dat laatste was niet onbelangrijk, omdat het idee van wireless VOIP technisch nog niet op poten stond. Maar wat niet is kan uitgevonden worden, niet waar?
Om de hand aan het roer te houden bij de onwikkeling en de verkoop van het nieuwe product wilde Van de Rhee Aether Arcus graag met huid en haar overnemen. De intentieverklaring was een fluitje van een eurocent. Telpro zou zorgen voor de financiering van de verdere uitbouw van het netwerk en Aether Arcus zou zich het snot voor de ogen werken om Nowurtalking op de markt te zetten. De deal kon met vijf vingers in de slurf worden gerealiseerd, want de man van de Capitol-klapper en de fameuze BMW had een zootje goeie kennissen bij de ING, de Nationale Postcode Loterij, de IBM, etcetera. Zei die. Dus de toekomst was met meloenen geplaveid. Dachten ze bij Aether Arcus. Maar al gauw begonnen de ballen te zwabberen. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 14 juni-2006
Geweldig hoor, zo’n intentieverklaring. Maar als die niet wordt omgezet in een paar stevige notariële actes, heeft ie net zoveel om het lijf als een kakkerlak in een sauna. Dus ook in het geval van Aether Arcus. Rob van de Rhee gaf wel leuke tikkies opzij, tikkies terug en balletjes op de keeper, maar een splijtende pass naar voren was er niet bij. Zo wilde hij bijvoorbeeld Aether Arcus plotseling niet meer door Telpro Communications laten overnemen, maar door zijn Brunello Due Inc. op de Britse Virgin Islands. Om Piet Fiscus een loer te draaien. Althans, dat beweerde Robbedoes.  En er volgden meer van dit soort geintjes, waardoor de geplande datum voor het passeren van de actes (jawel, 1 april!) niet werd gehaald.
Een zo’n geintje was een lumineus financieringsplan. Als de incassogelden van Aether Arcus’ cliëntèle nou eens gestort werden op de rekening van Telpro Communications, dan kreeg het IT-bedrijf binnen tien dagen het tienvoudige van het totaalbedrag uitgekeerd van een escrow-rekening in Lugano. Ondanks het feit, dat Van de Rhee zijn opponenten al helemaal suf had gedraaid met zijn eindeloos rondspelen van de bal, waren ze nog wel zo kien om naast de financieringsovereenkomst ook nog een décharge te laten opstellen. En zo werd vastgelegd dat alle activiteiten van Aether Arcus voor rekening van de koper kwamen, i.c. Rob van de Rhee.
Het wachten was dus op de vette haring uit Lugano. Maar na tien dagen geen vlaggetjesdag. Logisch hè, aldus de klapperkoning in zijn dure BMW. De acte van de notaris zat nog niet lekker in mekaar. Mogelijk, maar koning Robbie was daar wel zelf debet aan. Tot vier maal toe trok hij namelijk zijn volmacht in en dan zit zelfs de inventiefste notaris met zijn handen in zijn pruik.
Inmiddels waren bij de leidinggevende boys van Aether Arcus de lichten op oranje gesprongen na het lezen van Kleintje Muurkrant. Op 24 april riepen ze Van de Rhee ter verantwoording. Dat had net zoveel nut als de in een of ander kasteel met een goed glas en een verzorgde smikkel geëvalueerde poging van de Balkenbende om menselijk over te komen. Robje verzon steeds weer een ander vaginaverhaal. Zo zou een Zwitserse notaris dwars voor de geldtunnel liggen, omdat Aether Arcus nog steeds geen onderdeel uitmaakte van Telpro. Kennelijk was vriend Rob ene Korsakow tegengekomen, want hij had zelf kort daarvoor nog Brunello Due als overnamevehikel naar voren geschoven. Maar, what the fuck. Ander verhaal: de schoonmoeder van een Italiaan had plotseling de geest gegeven, waardoor die goeie man even niet in staat was om de poen over te maken. Enzovoort enzovoort. Intussen pakten zich boven Zaltbommel donkere wolken samen. Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 16 juni-2006
De wolken die zich boven Zaltbommel verzamelden brachten een van de betrokkenen tot de volgende sombere ontboezeming:

“….Door de schade die Van de Rhee had aangericht bij Aether Arcus was er geen weg meer terug. De overname moest doorgaan. De druk werd door ons opgevoerd en uiteindelijk is op 24 mei de akte bij de notaris gepasseerd. Het is inmiddels 6 juni en nog steeds is er geen geld (wat er ook niet zal komen, is mijn stellige overtuiging). De crediteuren, inclusief de belastingdienst, staan in de rij, maar volgens Van de Rhee is het een kwestie van 10 dagen.  Deze 10 dagen zijn inmiddels de fameuze tien dagen van Van de Rhee. Niet alleen Aether Arcus heeft hij ernstig benadeeld. Ook Unet (Gert vd Weide) heeft nog een flinke openstaande rekening, evenals de verhuurder, de leverancier van kantoorapparatuur, de mobiele serviceprovider,etcetera. Totale schade loopt inmiddels in de tonnen”.

Die Robbie toch, altijd voor een kwartje op de eerste rang en als het kan voor een dup. Een paar leidinggevende boys van het bedrijf zijn inmiddels in de remise gepleurd en de huidige directeur voelt zich ook niet lekker. Dat laatste omdat ie geschorst thuis zit, nadat hij de klapperkoning uit La Punt (of was het Beiroet, of was het Laren?) een ultimatum had gesteld: Voor 15 juni 80.000 euro schokken. Zo niet dan wordt er faillissement aangevraagd. Geen babbels, ja.
Scrupules moeten voor onze Robbedoes net zo’n exclusief artikel zijn als Sunseekers. Om eens wat te noemen. De snelle golvenklievers, die door de met Willem Endstra verbonden witwasser Johan ter Haak ooit hier in Nederland aan de man werden gebracht, geassisteerd door sub-agent en Van de Rhee’s voormalige Fecundo-collega Jaap de Bode (1).
Wij komen overigens niet toevallig tot die vergelijking. We kregen namelijk zeer recent een uiterst intrigerend mailtje, dat we u niet willen onthouden. Het luidde alsvolgt:

“Rob v.d Rhee hield o.a. kantoor op het Olympisch Stadion anno 2001. Hij investeerde in een bedrijfje van de broer van Pernille Lalau (met een of ander waardeloos internetconceptje via de sigarenboer) en in het internetbedrijf Woedend (dit betreft echter een gerucht).
Hij pochte vooral over het benzinegebruik van zijn Sunseeker als hij weer eens naar Engeland (de Kanaaleilanden) vertrok. Zit hier wellicht een verband met jullie Octopussy-serie?”


Zie je het voor je? Kapitein Rob met zijn Sunseeker op weg naar Guernsey of zo? Met aan zijn zijde zijn trouwe hond Skip. Avontuurlijk hè? Sure. Maar in Zaltbommel en omstreken hebben ze daar wel een paar andere woorden voor. Stay tuned.

(1). Beide onverlaten zijn via onze voortreffelijke zoekmachine makkelijk te traceren.

 • Datum: .

donderdag 22 juni-2006
Je kan misschien soepeltjes uitleggen hoe de nederlaag na een draak van een wedstrijd tot stand is gekomen, maar daar heeft de consument geen vierkante kloten mee te maken. Dat bleek weer eens uit een mail die wij ontvingen van “Incasso-actie Ons Heerewaarden” naar aanleiding van de wedstrijd Aether Arcus versus Rob van de Rhee. Kijkt u even mee?

”Er wordt allemaal wel geluld over de bedrijven die deze man(nen) heeft (hebben) opgelicht, maar o.a. van wiens geld?Juist ja..ruim 250 van niks vermoedende Aether Arcus klanten in buitengebieden van de gemeente Maasdriel en omliggende gemeenten.
Zoals toen in de pers te lezen  was op donderdag 20 maart 2003 kregen wij als inwoners van Maasdriel WDSL service van Aether Arcus. Iedereen kreeg toegang tot snel internet. Wethouder J.H. Verhoeckx was initiator en is toen als eerste bewoner aangesloten op het WDSL netwerk van Aether Arcus. Hiermee is toen het startsein gegeven om de bewoners van Maasdriel en omliggende gemeentes te voorzien van breedbandinternet via de infrastructuur van Aether Arcus in samenwerking met Kabelfoon.
Aan de inwoners werd in een persbericht door de heer Verhoeckx gemeld dat Aether Arcus samenwerkte met gerenommeerde partijen, zodat de eindgebruiker altijd kon beschikken over een snelle breedbandverbinding met een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid.
Inmiddels zijn ook andere buurtgemeenten op het WDSL servicenet vanAether Arcus aangesloten, zoals Zaltbommel, Neerijnen (Varik, Ophemert en Heeselt, Gorinchem-Oost (Vuren) en verder nog omgeving Breda.
Nu, ongeveer drie jaar later en na een verhuizing van Kabelfoon naar Caiway en vervolgens naar XS2me kreeg alles zijn dieptepunt vlak voor Pasen 2006. Toen kreeg iedereen op 8 april via de mail te lezen dat ook Aether Arcus/XS2me (onder leiding van de toenmalige zakenpartners Robert Roomer en René Slegers), weer was overgenomen door Telpro Communications (Rob van de Rhee) te Luxemburg. Met als gevolg dat wij (circa 250 gedupeerden)allemaal ons geld kwijt zijn door deze pipo’s en binnenkort geen WDSL Internetservice meer hebben.Maar daar wel voor hebben betaald. Ophangen die gasten”.


Dat laatste is waarschijnlijk niet helemaal in overeenstemming met het Wetboek van Strafrecht en bovendien zou een galg op het Amsterdamse Concertgebouwplein, tussen het struweel van het rustieke Laren, de bescheiden bankfilialen van Guernsey of de blauwe koeien van La Punt nogal dissoneren. Beiroet, zou dat wat wezen? Per slot worden in Libanon ook stranden ontruimd met raketten uit zee. Dus een galg zou daar zelfs ludiek zijn. Iets om voor te gaan misschien voor de “Incasso-actie Ons Heerewaarden”. Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 21 juli-2006
We hebben begrepen, dat de bij ons haast tot de proporties van een echte BN-er uitgegroeide Rob van de Rhee op vakantie is gegaan. Hopen we maar niet dat ie per ongeluk naar zijn stekkie in Beiroet is gevlogen, want daar schijn je ‘snachts nogal vaak uit je slaap te worden gehouden door Israëlisch vuurwerk. Hoewel het op het strand wel lekker stil is.
Tijd dus voor een tussenbalans in de affaire rond Aether Arcus/Telpro Communications. Er waren een paar relatief kleine schuldeisers die op het punt stonden een faillissement van de club aan te vragen. Maar de rekeningen zijn  inmiddels keurig door Robbie voldaan. Mogelijk uit het potje van 55.000 euro abonnementsgelden, die door ex-directeur Roomer in arren moede aan Robbedoes waren overgemaakt zonder dat de verkooptransactie al over de Bühne was gewurmd.
Dan moet hier en daar ook nog wat teveel in rekening gebracht abonnementsgeld geretourneerd worden aan de cliëntèle, maar daar wordt aan gewerkt. Heeft Robbie laten weten.
En verder heeft AA haar diensten, zij het wat moeizaam en zeker niet volledig, hervat. Maar mocht je nog wat te plassen hebben, dan kan je terecht bij secretaresse Babette via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of de feun (020.2069220). That’s our boy. Keurige man die Robbedoes van ons.
Oh, en mocht je het toch liever wat persoonlijk houden, dan hebben we nog een alternatief Zwitsers adresje gekregen van de Vereniging Ons Heerewaarden. Mocht de gier u tot de lippen staan en Babette weet het ook niet meer, zoek gerust kontakt met ons eigen ijverige secretariaat en wij voorzien u gaarne van adres en telefoonnummers van het Telpro-baasje.
Nou betwijfelen we wel of voormalig AA-directeur Roomer daar veel aan zal hebben. Die blijft wel lekker zitten op alle wachtwoorden die Robbie voor een fatsoenlijke bedrijfsvoering nodig heeft. Maar of ie daarmee in plaats van 1 euro (!) de vette kluitjes ziet voor zijn AA-bullen en een aandeel van 1 procent in Telpro, blijft zeer de vraag.
Op die laatste kwestie komen we graag nog even terug. Ook al omdat er in dit drama een rolletje bleek te zijn weggelegd voor een onderneming die ons zo na aan het hart ligt: Volker Wessels (1).

(1) Zie alleen maar even het artikeltje “Dik Voormekaar” van 9 juli 2004 en u weet waar we het over hebben.

 • Datum: .

maandag 24 juli-2006
Misschien een oorverdovende gemeenplaats als noem eens wat “wij brengen de democratie in Afghanistan”, maar zeker is dat alles een voorgeschiedenis heeft. Zo ook de verrassende verschijning van deus ex machina Rob van de Rhee bij Aether Arcus. De onderneming van Robert Roomer en René Slegers, die op dat moment door wat slordig financieel beleid amechtig lag te hijgen aan de luchtslangen en dringend behoefte had aan een verfrissende monetaire injectie. Was overigens niet voor het eerst.
Volgens insiders zouden er namelijk in het verleden toen de gulden nog een gulden was ook al eens dokters aan het Aether Arcus-bed zijn  verschenen om de toen nog jonge patiënt een Ullrich-behandeling te geven. Dat waren naast de door ons al eerder genoemde Gert v.d. Weide de doktoren Frank Nabuurs van Imtech en Dick Wessels van Volker Wessels. Zij zouden gezorgd hebben voor bloedzakken ter waarde van 1,3 meloen gulden. Moest te zijner tijd natuurlijk wel worden teruggestort maar daar kwam tot nu toe niet veel van terecht.
Nou kennen we Frankie Nabuurs niet, maar aan de kleurige Dickie met zijn jachtpartijtjes in Polen samen met Dries van Agt, zijn liaison met Lustige Witwe Kroonenberg en zijn leven in onmin met zijn schoonzoon hebben we al een paar keer de nodige aandacht besteed (1). Dickie? Loaded. Vulde niet alleen zijn zakken met stenen stapelen, maar ook en vooral met de historische coup van La Nina met World Online. Dat laatste notabene dankzij zijn schoonzoon, die Nina bij hem introduceerde.
Hoe dit zij, Frankie en Dickie zouden de directie van Aether Arcus in contact hebben gebracht met onze vriend Rob van de Rhee om de interne problemen definitief op te lossen. Dat lijkt merkwaardig, maar ook in een analoog geval traden gerenommeerde zakenlui als Cees van Dormael en Gerrit van der Valk voor onze Robbedoes in het krijt om hem bij een licht in troubles verkerend bedrijf binnen te loodsen. Later meer daarover. Stay tuned.

1. Hanteer onze zoekmachine en u zult het licht zien.

 • Datum: .

woensdag 26 juli-2006
Dolletjes hè, zo’n contract tussen Telpro (Robbie v.d. Rhee) en Aether Arcus (zeg maar Roomer cs.)? Leest u even mee?

“... Telpro koopt van AAH, gelijk AAH aan Telpro verkoopt, 100 procent van het aandelenkapitaal van Aether Arcus en 80 procent van het volledige aandelenpakket van WI-VII b.v. en ImeXtra Innovations b.v.
De koopsom is vastgesteld op 1 euro, alsmede de levering van 3 procent van het aandelenkapitaal in koper t.w. Telpro Communications (Luxembourg) S.A. die alsvolgt wordt verdeeld:

 

 • R.N.M. Slegers (1 %)
 • B.C. Roomer (1%)
 • P.J. Grootenboer (0,375 %)
 • Th. Van de Wiel (0,375 %)
 • J. van Opstal (0,25 %)

”

Bovengenoemde heren liepen misschien een tijdje  met eurotekens in de ballen van hun ogen, maar punt is wel of die aandelen Telpro ooit zullen worden overgedragen en wat ze na die eventuele overdracht eigenlijk waard zijn. De onderneming werd namelijk op 12 januari 2005 op de wereld gezet met een gestort kapitaal van 31 euro-roodjes. En daar krijg je nou niet meteen een kletsnatte droom van. Aandeelhouder is Brunello Due Inc, dat heel vertrouwenwekkend zijn tenten heeft opgeslagen op de Venterpool Plaza, Wickhams Cay, Tortola, British Virgin Islands. Terwijl de waarschijnlijk met een flinke bult stro opgetrokken directie (bestaande uit de heren Bruno Sirot en Jan Rottiers) al even vertrouwenwekkend zijn domicilie heeft gekozen op het adres 560A Rue de Neudorf, L 2220 Luxemburg.
Volgens mensen die hem goed kennen naait Rob sedert zijn twintigste levensjaar al mensen een oor aan. Ook als ze al over twee exemplaren beschikken. De taktiek is steeds hetzelfde: hij doet net of ie interesse heeft in een wat hulpbehoevend bedrijf, overrompelt de hele kluit met zijn optreden à la Arie Olivier in zijn roemruchte jaren compleet met BMW, Daimler of Ferrari en legt de tegenpartij een contract voor waarin altijd een Trojaanse knol staat te trappelen. Tekent die tegenpartij dan wordt ie door Rob met een zeis geschoren voor een halve appel en kwart ei. Mocht de tegenpartij de gore moed hebben om zijn hakken in het zand te zetten dan kan ie een buitje schadeclaims verwachten en/of een snoepkraam vol gerechtelijke procedures.
Op dit moment lijkt hij bezig te zijn om via AA zoveel mogelijk abonnees in de VOIP-sector te werven en die dan later in een flink, geurig pakket bij een grote communicatieaanbieder te presenteren. Om de boel lock, stock and barrel en met een keurig opgedofte boekhouding voor een aangenaam prijsje over te doen.
De poen die hij inmiddels van AA heeft losgeweekt blijft meer dan waarschijnlijk in Lugano, waar Robbedoes naar verluidt nauw samenwerkt met een belastingconsulent om Italianen van hun gekleurde euro’s af te helpen in tranches van 100.000 euro. En piepen is er niet bij, want anders krijgen de “slachtoffers” de Guardia de Finanza op hun dak. En die is toevallig niet misselijk.
Het is een beetje living on the edge wat Robbie doet, maar hé, never a dull moment. Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 28 juli-2006
Over living on the edge gesproken. Zoals we al eerder meldden heeft de hoofdpersoon van deze serie in de tweede helft van de jaren negentig een echte klapper gemaakt met Capitol Online. In hoog tempo wist hij voor zijn internet provider drommen abonnees te lokken door onder andere gebruik te maken van het zogenaamde KLM Flying Dutchman-programma. Kreeg je van Robbedoes een “gratis” CD. Als je die installeerde was je fallus colossus, want dan zat je voor lange tijd vast aan een bijdrage aan Robbie’s Capitol Online, die je populariteit in de kroeg voor geruime tijd een flinke boost zou  hebben bezorgd.
Niet gehinderd door enige kennis van zaken nam KPN in 1998 het geesteskind van onze Libanees-Zwitserse Nederlander over voor een bedragje dat zou hebben geschommeld tussen de 10 en 12 meloen gulden en parkeerde het korte tijd daarna met een schaamteblos op de kaken ergens in een hoekje bij Planet.nl. Foutje, bedankt.
Nog een leuk geintje. Gaan we flink voor terug in de tijd. In 1980 lekte er koelvloeistof op een stel ingevroren nasi-happen van Unileverdochter Iglo. Twee luitjes in Venray pleegden ongewild eutha-nasi en Unilever boerde dat jaar als gevolg van het schandaal een forse voorraad nullen achteruit. Niet alleen door het nasi-effect trouwens, maar ook door in zee te gaan met onze toen nog jeugdige vriend. Die hield in die tijd namelijk het oude PvdA-hoofdkwartier in Amsterdam bezet om het voor kraak te behoeden. Wat deed Robbie? Hij arrangeerde een gesprek met de Iglo-directie en legde haar het plan voor om een stel panden op AA-locatie die onder zijn controle vielen om te katten in “convenience food”-zaken. Diepvries dus. En Iglo stonk erin.
Eerlijk is eerlijk: fantasie heeft ie, onze Rob. Stay tuned.

 • Datum: .

dinsdag 1 augustus-2006
In de serie “Olla Vogela hebban nestas hagunnan” (1) hebben wij het nodige naar buiten gesjofeld over de juridische strijd die in de jaren 2003 tot en met 2006 woedde tussen Rob van de Rhee en Hans Mosselman cs.. Ging om de overname van het in een vrille verkerende Dutchbird. Volgens Robbie was er sprake van een verkoopovereenkomst, volgens de tegenpartij niet meer dan een niet bindend kattebelletje. Na het haast oeverloos heen en weer zeulen van het cateringkarretje door het nauwe gangpad besloot de kadi uiteindelijk dat Robbie geen poot om op te staan had en stelde Mosselman  cq. Bimoss Holding in het gelijk.
Even een leuk citaatje uit de pleitnota van Bimoss-bef Van der Steenhoven over de praktijken van Robbedoes uit het verleden:

“... Nadat het rapport van Graydon (2) binnen is gekomen, geeft de inhoud daarvan aanleiding om met de verschillende curatoren contact op te nemen. Het rapport blijkt bovendien niet volledig en er blijken nog meer faillissementen te zijn. Curatoren zijn eenstemmig in hun oordeel: blijf verre van Van de Rhee. In vrijwel ieder faillissement is te zien dat de curatoren geconstateerd hebben, dat er grote onttrekkingen aan het vermogen van de failliete vennootschap zijn door Van de Rhee:

 • Bij Jarino na een procedure uiteindelijk een schikking waarbij Van de Rhee 330.000 gulden moet voldoen;
 • Bij Rob van de Rhee Beheer BV is volgens de openbare verslagen ruim 430.000 euro onttrokken en 45.000 euro aan kantoorinventaris verdwenen;
 • Bij CSI is in een korte periode tussen de overname en het faillissement ruim 170.000 euro onttrokken;
 • Bij Habu een vergelijkbaar beeld.


Het patroon dat uit de laatste faillissementen naar voren komt (Habu BV en Communications Support International BV) laat zich het beste als volgt omschrijven: Van de Rhee koopt de meerderheid van de aandelen van een vennootschap, die hetzij goed loopt hetzij over voldoende kasstroom beschikt. Vervolgens betaalt hij slechts een deel op de aandelen of hij betaalt in het geheel niet. Zodra hij de aandelen (wel) geleverd heeft gekregen, benoemt hij zich tot directeur, krijgt bankmachtigingen en begint het proces waarbij de vennootschap wordt leeggetrokken...
”.

Nou, dat biedt een leuk perspectief voor de luitjes van Aether Arcus en ons de gelegenheid om nog een paar duiken te nemen in het dossier Van de Rhee. Dus stay tuned.

1. Kijk eventjes in ons elektronisch archief.
2. Een onderneming die zich heeft gespecialiseerd in credit management en dat uitdraagt op de shirts van de Rotterdamse voetbalclub Sparta. Je moet wat.

 • Datum: .

maandag 7 augustus-2006
In onze vorige aflevering noemden wij al een paar kleine ondernemingen die door Rob Dracula van de Rhee na overname tot het faillissementsbot werden leeggezogen. Een daarvan was Communication Support International oftewel CSI. Aan het eind van zo'n bloedbruiloft wordt altijd de hulp ingeroepen van een clubje beffen, die gehuld in zwarte toga het slachtoffer een beetje netjes moeten afleggen en de schuldeisers naar rato nog wat van de nalatenschap in het keelsgat moeten zien te gooien. Tenminste, als er nog wat is overgebleven. Uit het dossier-CSI toveren we vandaag een ontroerend episteltje tevoorschijn van de ene bef aan de andere. Het luidde alsvolgt:

"Amice,

Naar aanleiding van de bespreking bij u op het kantoor heb ik op 12 november jl. nog aan u geschreven met het verzoek om zo spoedig mogelijk een overzicht te verschaffen van de debiteuren.
In het kader van de onderhavige procedure kan ik u nog berichten dat ik gisteren (dinsdag 18 november 2003) ben benaderd door de heer Kalis van de politie Gooi en Vechtstreek. Hij deelde mij mee dat de heer Van de Rhee een goede bekende van de politie was. Van de heer Kalis kreeg ik een aantal aanwijzingen die, mogelijk, meer achtergrondinformatie van de heer Van de Rhee kunnen opleveren. Zo werd ik onder andere verwezen naar een zeer omvangrijke onroerend goedfraude in 't Gooi (de kwestie van de Rabobank Eemnes, het Kasteel te Almere), de Belastingdienst in Hilversum, alsmede de eigenaar van een jachtwerf in Muiden... ."

Tot zover het citaat uit de gebefte ontboezemingen. Bij fanatieke lezers van Kleintje Muurkrant herleven oude tijden. Rob van de Rhee moest volgens bromsnor Kalis betrokken zijn geweest bij de frivole voorstellingen van het circus Jaap de Bode met topartiesten als Tijs Blom, Geertjan Dolk en... Robbie van de Rhee, die in het recente verleden zo'n prominente plek innamen in onze bonte kolommen. Verplichte kost voor al die Aether Arcus-abonnees zou je zo zeggen. We zullen het aantal pageviews van onze site de komende week nauwlettend in de gaten houden. Want wij zijn net als iedereen in de ons omringende media dol op goede kijkcijfers. Valt dat een beetje goed uit dan richten we een tweede blaadje op. Want wat die Johnny Talpaard kan, kunnen wij ook. Stay tuned.

 • Datum: .