Skip to main content

Zwabberende ballen (003)

20 maart 2015

vrijdag 16 juni-2006
De wolken die zich boven Zaltbommel verzamelden brachten een van de betrokkenen tot de volgende sombere ontboezeming:

“….Door de schade die Van de Rhee had aangericht bij Aether Arcus was er geen weg meer terug. De overname moest doorgaan. De druk werd door ons opgevoerd en uiteindelijk is op 24 mei de akte bij de notaris gepasseerd. Het is inmiddels 6 juni en nog steeds is er geen geld (wat er ook niet zal komen, is mijn stellige overtuiging). De crediteuren, inclusief de belastingdienst, staan in de rij, maar volgens Van de Rhee is het een kwestie van 10 dagen.  Deze 10 dagen zijn inmiddels de fameuze tien dagen van Van de Rhee. Niet alleen Aether Arcus heeft hij ernstig benadeeld. Ook Unet (Gert vd Weide) heeft nog een flinke openstaande rekening, evenals de verhuurder, de leverancier van kantoorapparatuur, de mobiele serviceprovider,etcetera. Totale schade loopt inmiddels in de tonnen”.

Die Robbie toch, altijd voor een kwartje op de eerste rang en als het kan voor een dup. Een paar leidinggevende boys van het bedrijf zijn inmiddels in de remise gepleurd en de huidige directeur voelt zich ook niet lekker. Dat laatste omdat ie geschorst thuis zit, nadat hij de klapperkoning uit La Punt (of was het Beiroet, of was het Laren?) een ultimatum had gesteld: Voor 15 juni 80.000 euro schokken. Zo niet dan wordt er faillissement aangevraagd. Geen babbels, ja.
Scrupules moeten voor onze Robbedoes net zo’n exclusief artikel zijn als Sunseekers. Om eens wat te noemen. De snelle golvenklievers, die door de met Willem Endstra verbonden witwasser Johan ter Haak ooit hier in Nederland aan de man werden gebracht, geassisteerd door sub-agent en Van de Rhee’s voormalige Fecundo-collega Jaap de Bode (1).
Wij komen overigens niet toevallig tot die vergelijking. We kregen namelijk zeer recent een uiterst intrigerend mailtje, dat we u niet willen onthouden. Het luidde alsvolgt:

“Rob v.d Rhee hield o.a. kantoor op het Olympisch Stadion anno 2001. Hij investeerde in een bedrijfje van de broer van Pernille Lalau (met een of ander waardeloos internetconceptje via de sigarenboer) en in het internetbedrijf Woedend (dit betreft echter een gerucht).
Hij pochte vooral over het benzinegebruik van zijn Sunseeker als hij weer eens naar Engeland (de Kanaaleilanden) vertrok. Zit hier wellicht een verband met jullie Octopussy-serie?”


Zie je het voor je? Kapitein Rob met zijn Sunseeker op weg naar Guernsey of zo? Met aan zijn zijde zijn trouwe hond Skip. Avontuurlijk hè? Sure. Maar in Zaltbommel en omstreken hebben ze daar wel een paar andere woorden voor. Stay tuned.

(1). Beide onverlaten zijn via onze voortreffelijke zoekmachine makkelijk te traceren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 maart 2015
Zwabberende ballen