Skip to main content

Zwabberende ballen (007)

20 maart 2015

woensdag 26 juli-2006
Dolletjes hè, zo’n contract tussen Telpro (Robbie v.d. Rhee) en Aether Arcus (zeg maar Roomer cs.)? Leest u even mee?

“ ... Telpro koopt van AAH, gelijk AAH aan Telpro verkoopt, 100 procent van het aandelenkapitaal van Aether Arcus en 80 procent van het volledige aandelenpakket van WI-VII b.v. en ImeXtra Innovations b.v.
De koopsom is vastgesteld op 1 euro, alsmede de levering van 3 procent van het aandelenkapitaal in koper t.w. Telpro Communications (Luxembourg) S.A. die alsvolgt wordt verdeeld:

 

  • R.N.M. Slegers (1 %)
  • B.C. Roomer (1%)
  • P.J. Grootenboer (0,375 %)
  • Th. Van de Wiel (0,375 %)
  • J. van Opstal (0,25 %)

”

Bovengenoemde heren liepen misschien een tijdje  met eurotekens in de ballen van hun ogen, maar punt is wel of die aandelen Telpro ooit zullen worden overgedragen en wat ze na die eventuele overdracht eigenlijk waard zijn. De onderneming werd namelijk op 12 januari 2005 op de wereld gezet met een gestort kapitaal van 31 euro-roodjes. En daar krijg je nou niet meteen een kletsnatte droom van. Aandeelhouder is Brunello Due Inc, dat heel vertrouwenwekkend zijn tenten heeft opgeslagen op de Venterpool Plaza, Wickhams Cay, Tortola, British Virgin Islands. Terwijl de waarschijnlijk met een flinke bult stro opgetrokken directie (bestaande uit de heren Bruno Sirot en Jan Rottiers) al even vertrouwenwekkend zijn domicilie heeft gekozen op het adres 560A Rue de Neudorf, L 2220 Luxemburg.
Volgens mensen die hem goed kennen naait Rob sedert zijn twintigste levensjaar al mensen een oor aan. Ook als ze al over twee exemplaren beschikken. De taktiek is steeds hetzelfde: hij doet net of ie interesse heeft in een wat hulpbehoevend bedrijf, overrompelt de hele kluit met zijn optreden à la Arie Olivier in zijn roemruchte jaren compleet met BMW, Daimler of Ferrari en legt de tegenpartij een contract voor waarin altijd een Trojaanse knol staat te trappelen. Tekent die tegenpartij dan wordt ie door Rob met een zeis geschoren voor een halve appel en kwart ei. Mocht de tegenpartij de gore moed hebben om zijn hakken in het zand te zetten dan kan ie een buitje schadeclaims verwachten en/of een snoepkraam vol gerechtelijke procedures.
Op dit moment lijkt hij bezig te zijn om via AA zoveel mogelijk abonnees in de VOIP-sector te werven en die dan later in een flink, geurig pakket bij een grote communicatieaanbieder te presenteren. Om de boel lock, stock and barrel en met een keurig opgedofte boekhouding voor een aangenaam prijsje over te doen.
De poen die hij inmiddels van AA heeft losgeweekt blijft meer dan waarschijnlijk in Lugano, waar Robbedoes naar verluidt nauw samenwerkt met een belastingconsulent om Italianen van hun gekleurde euro’s af te helpen in tranches van 100.000 euro. En piepen is er niet bij, want anders krijgen de “slachtoffers” de Guardia de Finanza op hun dak. En die is toevallig niet misselijk.
Het is een beetje living on the edge wat Robbie doet, maar hé, never a dull moment. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 maart 2015
Zwabberende ballen