Skip to main content

woensdag 18 januari-2012
Het dagvod Trouw besteedt vandaag een heleboel ruimte aan Slobodan Mitric aka Karate Bob. Na ampele studie van zijn smurfen blijkt de onkreukbare minister Leers namelijk te hebben bepaald, dat de 63-jarige Bob met een gerust hart terug kan keren naar Servië cq. Montenegro. Hij hoeft niet bang te zijn, dat ie alsnog gekeeld zal worden voor het om zeep helpen van drie Servische onverlaten in 1973 en/of zijn geheime activiteiten versus de Joegoslavische staat. Ondanks talloze schone beloftes van allerlei overheidsfunctionarissen heeft de ooit hier als Joegoslavisch geheimagent gearriveerde Mitric namelijk nooit een verblijfsvergunning gekregen, laat staan een Nederlands paspoort. Die beloftes werden telkens gedaan als hij weer eens werd ingezet bij een of andere geheime actie ten behoeve van de Staat der Nederlanden, de bende van Bernhard of Gladiolen als de heren Küchler en Goerlitz, die gisteren nog even voorbijkwamen als de "handlers" van Peter van Haperen aan de vooravond van de afgeblazen tegencoup in Suriname. Zo gaat dat als je heren uit de hogere echelons van onze samenleving vertrouwt. Een giertank vol stank voor dank.
Wij hebben in het verleden veel over Bob's geheime activiteiten geschreven. Zonder twijfel zullen we hier en daar een steekje hebben laten vallen. Dus Bob, mocht je in laatste instantie nog je gram willen halen, onze zegen heb je.

 • Datum: .

dinsdag 24 januari-2012
Nu het er serieus naar uitziet, dat Slobodan Mitric aka Karate Bob op instigatie van een van zijn gezondheid niet wetende minister Leers terugkeert naar de cold van zijn voormalige vaderland, toch nog even dit. Bob was in de jaren tachtig ondermeer betrokken bij een uiterst dubieuze affaire op nucleair gebied, waarbij naast de Palestijnse zakenman Hassan Zubaidi en allerlei secretsmurfendiensten waaronder de Mossad ook toenmalig premier Lubbers betrokken was. Contouren daarvan kan u op deze site terugvinden in de serie "Lubbers en de Muzelmannenbom" in de rubriek Vervolgverhalen. Jammer dat Bob zelf daarover altijd zijn mond heeft gehouden. Maar misschien is nu de tijd aangebroken om eens flink uit te pakken. Zoals gezegd, onze zegen heeft ie. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 8 februari-2012
Vladimir Vukcevic is in Servië de grote smurf van het Openbaar Ministerie in de jacht op moorddadige veelplegers en oorlogsmisdadigers. Vlad is een ouwe karateka en moet in de tijd dat hij die sport praktiseerde enige averij binnen de hersenpan hebben opgelopen. Hoe moet je anders verklaren dat hij maart vorig jaar een internationaal verzoek tot arrestatie van Moeder Teresa eruit perste, terwijl die al lang met Jezus aan de Nespresso zat?
Volgens Vlad was dat een bewuste misleiding en kon je haar dood vergelijken met die van de 8000 moslims in Srebrenica, die later vrolijk met zijn allen de kolo stonden te trappelen in Tuzla. Moeder zou zich in opdracht van het Vaticaan bij de jihad hebben aangesloten om de commies uit te roeien en in het kader daarvan zelfs Captain Caveman hebben ontmoet.
Dit soort fantastische hersenspinsels zijn misschien bruikbaar voor een volgende literaire miskraam van Heleen van Royen, maar voor een serieuze juridische procedure schieten ze ernstig tekort. Om het beheerst te houden.
Wil niet zeggen dat alles wat Vlad doet in deze categorie valt. Vandaar misschien dat hij begin deze maand prominent in het Servische nieuws kwam. Op zijn thuisadres zou namelijk een pakketje met boeken zijn bezorgd. Plus een envelop waarvan anti-terreurhonden zo opgewonden raakten, dat er een bergje fenobarbital door hun Frolic moest worden geprakt. De boeken en de envelop zouden afkomstig zijn geweest uit Nederland en zijn verzonden door Slobodan Radojev Mitric aka Karate Bob.
Wat er precies in de envelop zat mag Moeder Teresa weten, maar in een pissige persverklaring tilde Bob een paar dagen geleden naar buiten, dat hij inderdaad zijn hele oeuvre van zeven boeken in twee aangetekende pakketjes naar Vukcevic had gestuurd. Maar van een envelop met iets engs wist hij helemaal niks. Laat staan dat ie er iets mee te maken had.
Waarom hij zijn boeken had opgestuurd? Nou, die bevatten volgens Bob genoeg materiaal voor Vlad om een heel stel internationale onderzoeken op gang te brengen naar zaken die nog niet eens het ochtendgloren konden verdragen. En laat één van de door Bob verwerkte stories nou uit Kleintje Muurkrant komen. Yes! Welke story? "Lubbers en de Muzelmannenbom" (1). Tot het ter perse gaan van dit artikel nog niet verschenen in de Servische pers, maar wat niet is kan nog komen. Zo maken we misschien toch nog eens wereldnieuws. Stay tuned.

1. Haast u voor sluitingstijd nog even naar onze Followup-site. Zo'n zalige story.

 • Datum: .

vrijdag 10 februari-2012
Nog even doorpuzzelen. Gerd Leers wil Slobodan Mitric aka Karate Bob terugsturen naar Servië cq. Montenegro. Volgens onze ministeriële oostblokexpert zijn alle ouwe Joego-rekeningen inmiddels verscheurd en hoeft Bob dus niet bang te zijn voor zijn hachje. Dat het voormalig lid van de secretsmurfenorganisatie UDBA in ruil voor loze beloftes in Nederland allerlei vuile klusjes heeft opgeknapt voor luitjes van de Inlichtingen Dienst Buitenland, cq. sinistere Gladiolen cq. een schaduwcommando van prins Bernhard (1) daar veegt Gerd deftig zijn gleuf mee af. Hij heeft een ambtelijke kutkever een officieel vodje bij elkaar laten broddelen over Bob's veiligheid in zijn geboorteland en volgens voornoemde kutkever is er geen enkel gevaar te duchten van de zijde van Bob's ex-collega's.
Eén van die collega's bij de UDBA was volgens dagvodden in Belgrado de huidige openbare aanklager Vladimir Vukcevic. En volgens diezelfde dagvodden zou deze Vlad een tijdje geleden al om uitlevering van zijn ex-collega hebben verzocht, waarna Leers zijn kutkever in stelling bracht. Begin februari werd Vlad vervolgens verrast met een paar pakketjes en een envelop uit Nederland. In de pakketjes zaten boeken, in de envelop zou iets onplezierigs hebben gezeten. De hele bups zou aangetekend zijn verzonden door Bob.
Wie verantwoordelijk is voor de envelop met narigheid is onduidelijk. Bob zegt alleen maar zijn boeken naar Vlad te hebben gestuurd en niks te weten van een envelop. Maar zeker is wel, dat de kwestie rond zijn uitzetting in Servië in ieder geval hot news is geworden. In Nederland werd alleen in het dagvod Trouw flink geboerd, de rest hield zijn wafel.
Maar Bob is Mauro niet. Bob is een heikel onderwerp. Met name door de achterliggende ellende, die door ons indertijd zo keurig verpakt is in de serie "Lubbers en de Muzelmannenbom". Een serie die ging over stiekeme onderhandelingen op Cyprus met de afwisselend in Beiroet en Damaskus verblijvende sjeik Hassan Zubaidi en Rifat Assad, het toenmalige hoofd van de Syrische secretsmurfendienst en oom van het huidige Syrische staatshoofd, over de leverantie van een partijtje verrijkt uranium ten behoeve van een islamitische paddestoelenkwekerij.
Bob heeft in zijn oeuvre voorzichtig een smakelijke combinatie willen maken van zijn eigen ervaringen binnen deze affaire en onze serie. En heeft daarbij onze informant (mr. X aka Giesberts) van een echte naam voorzien. Die van G. (Sybrand) van Hulst, de voormalige grote smurf van de BVD.
Nou is ons in het verleden al heel veel toegedicht, maar we moeten toch wel erg dronken zijn geweest als we ooit met Sybrand het bed hebben gedeeld. Wie wel onze bron was, houden wij uiteraard voor ons. Goed, een kleine hint. Hij behoorde tot de bemanning van de toenmalige battlestar gallactica van captain Geert-Jan Dolk. De voormalige Rotterdamse bef, die zoveel interessante connecties onderhield in de Arabische wereld.
Deze paddestoelenzaak is verder nooit door de mainstream aangeraakt. Terwijl toch man en racepaard werden genoemd. Ook van justitiële zijde geen kik. Nu misschien? Leers? Opstelten? Oerlemans? Iemand? Stay tuned.

1. Zie de gelijknamige serie op onze Followup-site.

 • Datum: .

dinsdag 14 februari-2012
Zelfs voor een liefhebber van "Flikken Maastricht" moet het duidelijk zijn, dat in het drama rond Slobodan Mitric aka Karate Bob de geheimzinnige Fred Giesberts een cruciale rol heeft gespeeld. Met name bij zijn poging midden jaren tachtig van de vorige eeuw om de nucleaire deal tussen een stel hotshots uit het Nederlandse bedrijfsleven en het Palestijns/Syrische duo Zubaidi-Assad boven AP te trekken.
In die periode verkeerden beiden in juridische malaise. En omdat Bob toch al regelmatig in gesprek was met allerlei officiële en officieuze geheimschrijvers beloofde hij Fred te zullen intermediairen voor een prettige deal met de Nederlandse overheid. Mocht die poging op snert uitdraaien, dan kon ie het altijd nog proberen met de Amerikaanse via kolonel Elmar Naber, de toenmalige militaire attaché in Den Haag.
Als je een deal wilt maken met welke overheid dan ook, moet je iets interessants in de aanbieding hebben. En dat had Fred. De afspraak tussen Mitric en Giesberts kwam keurig op papier te staan en begon aldus:

"F. Giesberts is een man van 60 jaar, getrouwd en heeft kinderen. Zijn motieven om de plannen van het maken van een atoombom in handen van de autoriteiten te spelen zijn de volgende:

De ontdekking dat mede door zijn toedoen een kernramp Israël zou treffen was voor zijn geweten onverteerbaar. Ik heb een aantal voorwaarden aan hem gesteld om zijn zaak bij de Nederlandse autoriteiten te bespreken
".

Uiteraard zouden Bob en Fred graag wat poen willen zien voor hun info, maar niet om hun eigen varken te spekken. Nog een kwootje:

"Het geld dat ik heb gevraagd aan de regering voor het oplossen van de plutoniumzaak zal gebruikt worden voor de financiering van de arrestatie van Joseph Mengele. Fred Giesberts is accoord gegaan om Mengele in mijn handen te spelen. Die ik vervolgens met een door mij gekozen groep mensen aan Israël zal uitleveren".

Klinkt heel altruïstisch, maar ook bizar. Volgens de officiële bronnen zou de Nazi-dokter namelijk al in 1979 in Brazilië al dan niet vrijwillig zijn verzopen. Dat doodsbericht werd overigens pas in 1985 bevestigd en dus is een mystificatie niet helemaal uitgesloten. Volgende aflevering: het lijstje van Giesberts. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 15 februari-2012
Beloofd is beloofd. Hier komt het verlanglijstje van Fred Giesberts. Een van de Nederlanders die in de jaren tachtig op Cyprus aanwezig was bij de gesprekken over geheime nucleaire leveranties met de Palestijnse sjeik Hassan Zubaidi en Rifat Assad, het toenmalige baasje van de Syrische secretsmurfenorganisatie. Hij gooide het volgende in de ramsh:

"

 

 • 1. Een lijst van alle personen die bij de samenzwering betrokken waren (fabricage atoombom).
 • 2. Namen van mensen die betrokken zijn bij een samenzwering voor een staatsgreep in een Afrikaans land (betreffende Monique Goubet) (1).
 • 3. Lijst van mensen die betrokken zijn bij een samenzwering voor een staatsgreep in Suriname (via Frans Guyana).
 • 4. De naam van een ambtenaar van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken die een dubbel-agent van het Warschaupakt is.
 • 5. Namen van mensen die radio-actief afval hebben gestolen bij Philips Eindhoven.
 • 6. Namen van mensen die lid zijn van een internationale smokkelbende van heroïne, cocaïne en hash, waarbij hij zelf ook betrokken is.
 • 7. Namen van mensen die op veel plaatsen in Nederland de bodem met chemisch afval hebben verontreinigd.
 • 8. Contacten en verblijfplaats van kamparts dr. Joseph Mengele G.Bulnes y Del Maestro..., tel.phone 6...89, mailing address: PO BOX 1..2, cables: Parfauna-Asuncion-Paraguay. New phone numbers: office 62..6, home 61..2. Contact address USA 10090 NW 80......-300...Miami - Florida- USA.

"

Het lijkt Intertoys wel, maar dan wel met verrekt serieus speelmateriaal. Wat de snuffelaars van Ruud Lubbers' ministerie van (Al)gemene Zaken met dit totaalpakket hebben gedaan en wat dat voor gevolgen had voor Giesberts is voor ons duister gebleven. Voor intermediair Mitric leverde het initiatief in ieder geval geen hol op. Tenzij je de uitspraak van een kadi in 1986, dat Bob niet mocht worden uitgeleverd aan zijn geboorteland als een soort beloning beschouwt. Een gerechtelijk verbod dat nu door de ministeriële poedel van Bibi Wilders in een baal snippers is gereduceerd. Bob kan terug. Alaaf!

1. Bedoeld is Guinée

 • Datum: .

vrijdag 6 juli-2012
Het is een achterhoedegevecht. Maar wel een hevig. Slobodan Mitric aka Karate Bob haalt alles uit de kast om te voorkomen, dat de smurfen van Gerd Leers hem terugbrengen naar zijn inmiddels door de NAVO in stukjes geknipt geboorteland tussen Ljubljana en Skopje. In de vorige afleveringen van deze serie maar ook elders hebben we met een fijne kwast geschilderd hoe Mitric door allerlei Nederlandse geheimschrijvers werd ingezet bij listige operaties met een hoog gehalte aan deniability als ze misliepen. En telkens weer werd de voormalige Joegoslavische agent bij die gelegenheden een Nederlands paspoort beloofd, maar dat bleek achteraf allemaal lauw loenen. Een van die operaties was overigens de geheime leverantie van nucleair materiaal aan een middenoostelijke combine onder leiding van de enigmatische Palestijnse sjeik Hassan Zubaidi en het toenmalig hoofd van de Syrische geheimedienst Rifat Assad, de oom van (1).
Hoe dit verder zij, via zijn advocaat heeft Bob de met slavische toestanden bekend zijnde minister erop gewezen, dat zijn leven gevaar liep als hij werd teruggestuurd (2). Toen dat net zoveel effect had als de lezing van de Leider van de PVV-beweging op Manhattan bracht Mitric zijn uitermate slechte gezondheid onder de aandacht van de toorn van Bibi vrezende bewindsman. Het zou buitengewoon inhumaan zijn om een doodzieke man de grens over te zetten. Leken ze in Den Haag wel gevoelig voor te zijn. Als Bob nou zelf even dat onderzoek zou willen laten uitvoeren door een chirurgijn die hij vertrouwde, dan waren er misschien mogelijkheden. Alleen, dat onderzoek moest hij wel zelf bekostigen. Een smerige voorwaarde, want de smurfen van Gerd wisten om de donder wel dat hun voormalige Joegoslavische collega geen cent te makken heeft. Kijk, zo krijg je zelfs een schildpad aan de antistressiva. Humaan? Wat is dat?

(1) Zie de serie “Lubbers en de muzelmannenbom” op de Followup-site. Tot voor kort nooit enige reactie op gehad. Niet uit het Haagse bastion. Niet uit de mainstream. Gelukkig is er een Italiaanse collega eindelijk wakker geworden.
(2) Zie eerdere bijdrages uit deze serie

 • Datum: .

donderdag 19 juli-2012
Misschien weinig koren tussen het kaf in de epistels die Slobodan Mitric aka Karate Bob aan allerlei stutten van de Nederlandse samenleving schrijft om de dreigende uitzetting naar Belgrado en omgeving te voorkomen. Maar wat doe je als zelfs je bef het heeft opgegeven? Je trekt alle registers open en duwt bijvoorbeeld brieven cq. mails in de gleuf bij HKH, ZKH en oud-premier Balkenende. Daarin wijs je er ondermeer op, dat je in 1981 een aanslag op de koningin in Drenthe hebt voorkomen door tijdig het hoofd van de beveiliging van het Koninklijk Huis, Egbert Spierenburg, te waarschuwen.
Mitric logeerde in die tijd in het Drentse vakantieoord Esserheem en hoorde nog wel eens wat. Bovendien was het niet de eerste keer, dat er plannen in het wereldje rondtolden om het Koninklijk Huis iets anders te bezorgen dan staaltjes huisvlijt die achter de rhododendrons werden gesodemieterd. Zo voorkwam avontuurlijk ondernemer Etienne Urka in april 1975 een Zuidmolukse overval op Soestdijk. Dus zou het wat al te makkelijk zijn om de claim van Bob het lot van de staaltjes huisvlijt te laten delen.
Ander onderwerp. In een mail aan Jan Peter schreef hij onder andere het volgende:
"Ik werd, toen ik zaken deed met de Amerikaanse regering, aangeraden om naar uw partijgenoot Ben Hennekam in de Tweede Kamer te gaan. Ik ben daar geweest en heb van Ben Hennekam toestemming gekregen om een onderzoek naar corruptie en gestolen plutonium hier in Nederland te mogen doen. Ben Hennekam was in gezelschap van een vrouwelijke collega, ook een partijgenoot van u, en zijn secretaris".
Hennekam waren we in deze context nog niet tegengekomen. Hij zat tussen 1978 en 1990 in het Haagse praathuis en was in die tijd voorzitter van de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Best een belangrijke hotemetoot dus, die zich qq. ook bezighield met het reilen en zeilen van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Maar "toestemming" geven aan Bob voor een onderzoek naar corruptie en gestolen plutonium? Vreemd. Tenzij Ben ook deel uitmaakte van de geheimschrijversliga, die we al eerder tegenkwamen in onze met een doordringende gladiolengeur bezwangerde serie "Schaduwcommando van de Prins". En wat die gestolen plutonium betreft: neem eens een flinke duik in de serie "Lubbers en de Muzelmannenbom". Je houdt het niet voor mogelijk! Geen wonder dus dat de doodzieke Mitric in uiterste nood opnieuw met die affaire en zijn rol daarin komt aanzetten. Maar of dat hem zal behoeden voor uitzetting... Stay tuned

 • Datum: .

vrijdag 18 oktober-2013
Het is ruim een jaar geleden. Dat we voor het laatst aandacht besteedden aan het lot van Slobodan Mitric aka Karate Bob. De met een uiterst zwakke gezondheid worstelende ex-geheimschrijver stond op het punt om door de handhavers van toenmalig minister en Oosteuropa-expert Leers over de grens gemieterd te worden. Terug naar het o zo veilige Montenegro. Over het waarom en Bob's betrokkenheid bij allerlei Gladiolenkunstjes hebben wij het in het verleden uitgebreid gehad (1). Vooral de series “Lubbers en de muzelmannenbom” en “Het schaduwcommando van de prins” hebben wat dat betreft nog steeds hun glans niet verloren. En wat stond er vanochtend op de site van de Telegrof? Dat Fredje Teeven het plannetje van Leers weer uit de kast had gehaald. Slobodan moet wegwezen. Zijn bef heeft nu de zaak voorgedragen aan de Raad van State, die onder leiding staat van koning Willem Alexander. Oftewel de kleinzoon van wijlen prins Bernhard. Het baasje van het schaduwcommando waarvoor Bob allerlei louche klusjes opknapte. Is dat leuk of is dat leuk? Stay tuned.

(1) In de vijfde versnelling naar onze zoekmachine, tiep als zoekterm "Bob" in en je kunt weer even vooruit.

 • Datum: .

vrijdag 15 november-2013
Als alles gaat zoals het gaat in een rechtsstaat à la Ivo en Fredje krijgt Slobodan “Bob” Mitric vandaag bezoek van een paar smurfen van de IND. Met de vraag of ie vrijwillig wil opsodemieteren naar zijn thuisland of dat ie geholpen moet worden. Ordung muss sein zullen we maar zeggen. Het blijft een raadsel waarom de doodzieke en straatarme puinruimer van de Nederlandse “deep state” op zijn ouwe dag nog de grens moet worden overgekieperd (1). Kan je heel veul theorieën op los laten en protest tegen aantekenen. En dat gebeurt dan ook door luitjes die Bob steunen tot het bittere eind. Een van hen is Telegrafjournalist Theo Jongedijk, die onlangs nog een artikel over deze materie in zijn dagvod wilde proppen. Sneuvelde. Hogerhand greep in. Leuk onderwerp misschien voor Pauw en Wittemannetje, Powned, DWDDRrrr, Zembla, Brandpunt, Nieuwsuur, Life 4 You, Geer en Goor? Oké. Maar dan wel afmaken. Voor letterlijk het licht uitgaat en de kraan dicht. Stay tuned.

(1) Zie voor een mogelijk antwoord onze serie... ja, als je het nou nog niet weet dan ziet het er somber uit.

 • Datum: .

Staat u al op de duikplank? Om u in dit woelige stukje proza te storten. Dan raden wij u aan om eerst aflevering 5 van de serie “Het schaduwcommando van de Prins” tot u te nemen. Al dan niet ten overvloede. Dan weet u in ieder geval dat het om een historische dubbele moord gaat. Eentje die als een bizar ongeval de boeken is ingegaan. Inmiddels beschikken wij over een bron die de ins and outs van het desbetreffende commando kent en wij gooiden dan ook een hengeltje uit in zijn rijkgevulde vijver met de vraag in hoeverre wij in onze verslaggeving over de bizarre dood van pianist Loek van der Gaag en glijbaanmadame Jopie Nipius ernaast hadden gezeten. Dat bleek helemaal niet zo ver te zijn. Dit was zijn antwoord. Komt ie:

Wat je vraag betreft: de opdracht kwam niet van Paardekoper. Onze oude Legermuseumdirecteur was wel bij de geplande ontsnapping van Menten betrokken, omdat het om een delicate zaak ging (lees: de belangen van unserem Prinz) en er alleen mensen gevraagd werden die toegewijd waren aan die belangen.
Na de grote blunder van de “pianist” werd eraan getwijfeld of hij een verhoor zou doorstaan. De verwachting was dat hij zou doorslaan. Dit moest ten koste van alles voorkomen worden. Na ruggespraak met de leiding, waar in ieder geval Armfelt en Van den Heuvel bij betrokken waren, kregen we van Herman Mennes [ex-BVD agent, red.], de logistiek leider van deze “missie”, te horen dat wij niet in de buurt van Van der Gaag moesten komen. Omdat een “herstel opdracht” gegeven was aan “Boris”, lees: Bob Mitric.
Deze opdracht met gevolgen staat uitgebreid beschreven in het boek “het geheime leven van de Graaf”, dat eind november van dit jaar uitkomt”.

Wat een mazzel voor de Staat der Nederlanden en de bijbehorende apparatchiks dat Bob vorig jaar november de eeuwige jachtvelden heeft opgezocht. En die Van Haperen? Die moet uitkijken. Stay tuned.

 • Datum: .