Skip to main content

Bob (003)

31 maart 2017

woensdag 8 februari-2012
Vladimir Vukcevic is in Servië de grote smurf van het Openbaar Ministerie in de jacht op moorddadige veelplegers en oorlogsmisdadigers. Vlad is een ouwe karateka en moet in de tijd dat hij die sport praktiseerde enige averij binnen de hersenpan hebben opgelopen. Hoe moet je anders verklaren dat hij maart vorig jaar een internationaal verzoek tot arrestatie van Moeder Teresa eruit perste, terwijl die al lang met Jezus aan de Nespresso zat?
Volgens Vlad was dat een bewuste misleiding en kon je haar dood vergelijken met die van de 8000 moslims in Srebrenica, die later vrolijk met zijn allen de kolo stonden te trappelen in Tuzla. Moeder zou zich in opdracht van het Vaticaan bij de jihad hebben aangesloten om de commies uit te roeien en in het kader daarvan zelfs Captain Caveman hebben ontmoet.
Dit soort fantastische hersenspinsels zijn misschien bruikbaar voor een volgende literaire miskraam van Heleen van Royen, maar voor een serieuze juridische procedure schieten ze ernstig tekort. Om het beheerst te houden.
Wil niet zeggen dat alles wat Vlad doet in deze categorie valt. Vandaar misschien dat hij begin deze maand prominent in het Servische nieuws kwam. Op zijn thuisadres zou namelijk een pakketje met boeken zijn bezorgd. Plus een envelop waarvan anti-terreurhonden zo opgewonden raakten, dat er een bergje fenobarbital door hun Frolic moest worden geprakt. De boeken en de envelop zouden afkomstig zijn geweest uit Nederland en zijn verzonden door Slobodan Radojev Mitric aka Karate Bob.
Wat er precies in de envelop zat mag Moeder Teresa weten, maar in een pissige persverklaring tilde Bob een paar dagen geleden naar buiten, dat hij inderdaad zijn hele oeuvre van zeven boeken in twee aangetekende pakketjes naar Vukcevic had gestuurd. Maar van een envelop met iets engs wist hij helemaal niks. Laat staan dat ie er iets mee te maken had.
Waarom hij zijn boeken had opgestuurd? Nou, die bevatten volgens Bob genoeg materiaal voor Vlad om een heel stel internationale onderzoeken op gang te brengen naar zaken die nog niet eens het ochtendgloren konden verdragen. En laat één van de door Bob verwerkte stories nou uit Kleintje Muurkrant komen. Yes! Welke story? "Lubbers en de Muzelmannenbom" (1). Tot het ter perse gaan van dit artikel nog niet verschenen in de Servische pers, maar wat niet is kan nog komen. Zo maken we misschien toch nog eens wereldnieuws. Stay tuned.

1. Haast u voor sluitingstijd nog even naar onze Followup-site. Zo'n zalige story.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017