Skip to main content

Bob (004)

31 maart 2017

vrijdag 10 februari-2012
Nog even doorpuzzelen. Gerd Leers wil Slobodan Mitric aka Karate Bob terugsturen naar Servië cq. Montenegro. Volgens onze ministeriële oostblokexpert zijn alle ouwe Joego-rekeningen inmiddels verscheurd en hoeft Bob dus niet bang te zijn voor zijn hachje. Dat het voormalig lid van de secretsmurfenorganisatie UDBA in ruil voor loze beloftes in Nederland allerlei vuile klusjes heeft opgeknapt voor luitjes van de Inlichtingen Dienst Buitenland, cq. sinistere Gladiolen cq. een schaduwcommando van prins Bernhard (1) daar veegt Gerd deftig zijn gleuf mee af. Hij heeft een ambtelijke kutkever een officieel vodje bij elkaar laten broddelen over Bob's veiligheid in zijn geboorteland en volgens voornoemde kutkever is er geen enkel gevaar te duchten van de zijde van Bob's ex-collega's.
Eén van die collega's bij de UDBA was volgens dagvodden in Belgrado de huidige openbare aanklager Vladimir Vukcevic. En volgens diezelfde dagvodden zou deze Vlad een tijdje geleden al om uitlevering van zijn ex-collega hebben verzocht, waarna Leers zijn kutkever in stelling bracht. Begin februari werd Vlad vervolgens verrast met een paar pakketjes en een envelop uit Nederland. In de pakketjes zaten boeken, in de envelop zou iets onplezierigs hebben gezeten. De hele bups zou aangetekend zijn verzonden door Bob.
Wie verantwoordelijk is voor de envelop met narigheid is onduidelijk. Bob zegt alleen maar zijn boeken naar Vlad te hebben gestuurd en niks te weten van een envelop. Maar zeker is wel, dat de kwestie rond zijn uitzetting in Servië in ieder geval hot news is geworden. In Nederland werd alleen in het dagvod Trouw flink geboerd, de rest hield zijn wafel.
Maar Bob is Mauro niet. Bob is een heikel onderwerp. Met name door de achterliggende ellende, die door ons indertijd zo keurig verpakt is in de serie "Lubbers en de Muzelmannenbom". Een serie die ging over stiekeme onderhandelingen op Cyprus met de afwisselend in Beiroet en Damaskus verblijvende sjeik Hassan Zubaidi en Rifat Assad, het toenmalige hoofd van de Syrische secretsmurfendienst en oom van het huidige Syrische staatshoofd, over de leverantie van een partijtje verrijkt uranium ten behoeve van een islamitische paddestoelenkwekerij.
Bob heeft in zijn oeuvre voorzichtig een smakelijke combinatie willen maken van zijn eigen ervaringen binnen deze affaire en onze serie. En heeft daarbij onze informant (mr. X aka Giesberts) van een echte naam voorzien. Die van G. (Sybrand) van Hulst, de voormalige grote smurf van de BVD.
Nou is ons in het verleden al heel veel toegedicht, maar we moeten toch wel erg dronken zijn geweest als we ooit met Sybrand het bed hebben gedeeld. Wie wel onze bron was, houden wij uiteraard voor ons. Goed, een kleine hint. Hij behoorde tot de bemanning van de toenmalige battlestar gallactica van captain Geert-Jan Dolk. De voormalige Rotterdamse bef, die zoveel interessante connecties onderhield in de Arabische wereld.
Deze paddestoelenzaak is verder nooit door de mainstream aangeraakt. Terwijl toch man en racepaard werden genoemd. Ook van justitiële zijde geen kik. Nu misschien? Leers? Opstelten? Oerlemans? Iemand? Stay tuned.

1. Zie de gelijknamige serie op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017