Skip to main content

Wolken boven het paradijs (016)

10 juni 2018

Even backpeddelen. Naar 10 september 2016. Op die dag speelde Arsenal in het Londense Emeralds Stadium het Premier League duel tegen Southampton. Het werd een spannend potje. Southampton aka de Saints nam in de 18e minuut de leiding via een free kick van de huidige Ajax wannabee Duskan Tadic, die de bal via de vingerspitsen en de achterkant van de valhelm van Arsenal keeper Piotr Czech het doel in pierde. In de 29ste minuut trok Laurent Koscielny de stand weer in evenwicht met een salto achterover gestrekt. Die stand bleef gehandhaafd tot heel ver in de tweede helft. Ondertussen volgt in een kroegje ergens aan de Algarve een ploegje Armenen en Oekraieners de wedstrijd op de televisie. De spanning stijgt. Maar kennelijk gaat alles naar wens. Dan slaat het noodlot toe. Of is het iets anders? De scheidsrechter laat vrolijk een paar minuten doorspelen en krijgt in de tweede minuut van de verlenging een brainwave. Hij geeft een penalty aan Arsenal. Een penalty met een penetrant luchtje. Maar shit happens. En in de vierde minuut van de verlenging peert Santi Carloza de bal binnen. Arsenal wint met 2 – 1 van Southampton (1). De voormalige oostblokkers in voornoemd kroegje zijn not amused en een van hen grijpt meteen de telefoon en belt woest naar een Nederlandse ondernemer die al eerder bij ons furore heeft gemaakt: “sleazy Dickie” van den Berg (2). Het gesprek was verre van vriendelijk en stond rechtstreeks in verband met de uitslag van Arsenal – Southampton. En u hoeft geen schriftgeleerde te zijn om te begrijpen wat we daarmee bedoelen.

We kwamen op dit verhaal door dit sensationele berichtje van eerder deze week (3). Jammer genoeg weten we niet welke Nederlandse betrokkenen bij deze affaire onverwacht bezoek hebben gehad. Doet het OM wel vaker. Om het verdere onderzoek niet te schaden. Zeggen ze. Meestal hoor je daarna geen vleugelmoer meer. Dus ook niet of ze bij Dickie aan de deur zijn geweest. En of dat alleen te maken had met een nummertje matchfixing. Want als de jongens en meisjes van het OM de boel hebben afgeluisterd bij onze Dick, desnoods op Bossche wijze, kunnen ze ook gestuit zijn op wat minder welvoeglijke activiteiten die onze ouwe Ceteco-scharrelaar volgens onze lokale bronnen van tijd tot tijd ontplooit met Russische handelaren in wapentuig en ander ongenoegen. Het verhaal wil dat die hun irregulier verdiende flappen regelmatig door de wasstraat van het Portugese vastgoed halen en daarbij -om eens wat te noemen- al zoveel panden aan een plein in de badplaats Vilamoura hebben veroverd, dat het in de volksmond met “het Rode Plein” wordt aangeduid. Is dat lachen of is dat lachen. Dachten wij ook. Overigens is het eerder ten tonele gevoerde ploegje Armeense en Oekraiense goklustigen al een maand niet meer in het kroegje cq. de wijde omgeving ervan gesignaleerd. Met de oosterzon vertrokken of tijdelijk in het voorportaal van een kerker gedeponeerd. Wegens hun aandeel in het fixen van matches. En Dickie? Geen idee. Stay tuned (JP).

(1) Voor wie van foeballuh houdt, zelfs als de match gefixt is, onder dit artikeltje het Youtube-filmpje van de hoogtepunten.
(2) Zie voor wat andere avonturen van Dickie eerdere artikelen in deze serie en de afleveringen 480 en 481 van de serie “Octopussy”.
(3) Dat bericht gaat over matchfixing bij tennis. Maar daar worden ook ballen bij gebruikt.

Youtube-filmpje behoren bij noot 1

JoopFinland
Southampton met twee h's is een beetje teveel eer voor die club... Maar Dickie Dik is een leuke feature. Was in 2010 betrokken bij akkefietjes in het Finse voetbal... Stuur ik nog wel es een leuke link over....
Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 juni 2018
Wolken boven het paradijs