Skip to main content

Tussen premies en piraten (134)

22 februari 2016

Nu we vanochtend toch in de misdaad zijn beland nog even iets over ASR. De assurantiereus die jarenlang een criminele organisatie huisvestte onder leiding van directeur Rob Beumer (rip). Gaat nog eens over de vraag hoe het conflict met PSL-wegkapitein Jos Lindhout is ontstaan. Nou aldus. Begin 2003 werd door ASAM (een ASR-entiteit) cq. Beumer 1,3 meloen euro overgemaakt naar Lindhout. Een lening om PSL tijdelijk soelaas te bieden. Pas twee maanden later (!) duwde vriend Beumer de desbetreffende overeenkomst onder Lindhout's neus. Ter tekening. Toen bleek dat voor die lening ene Leo Geeris borg stond (1). Als lid van een vermogend trio dat verder bestond uit de inventieve heren Hendrik van den Hombergh (rip) en Henk van de Meene (rip) en samen met Beumer een plan had ontworpen om ASR-verzekerden een stukkie groen van Terra Vitalis in de maag te splitsen onder het hoofdje "hypoteak" (2). Wist Beumer dat Henk van de Meene in deep shit zat door zijn activiteiten ten behoeve van avontuurlijk ondernemer Johan Verhoek aka “de Hakkelaar”? Tuurlijk wist ie dat. Waarom hij niet veel later de samenwerking met het trio afblies is dan ook een raadsel gebleven. Teruggefloten door Fortis' oppergod en kindervriend Maurice Lippens en zijn kornuiten in Brussel? Kan zomaar.
Hoe dit ook zij, Beumer moest het gat van 1.3 meloen dichten dat hij zonder twijfel op eigen houtje had gegraven. En ging Lindhout te lijf. Met alle gevolgen vandien. Als we het bij het juiste eind hebben gaat diezelfde overeenkomst verderop in dit jaar geen onbelangrijke rol spelen in de finale van dit conflict. En hoe zalig is het dan om te weten, dat de schriftelijke overeenkomst die wij al eerder op de site hebben gesmakt nergens in de administratie van ASR te vinden is (3). Tenminste, als we de mail van Baetenbef Leonard Böhmer uit deze correspondentie mogen geloven. En waarom zouden we niet? Kortom, het blijft gezellig. Stay tuned.

(1) Zie voor de interessante contacten van Leo in de avontuurlijke sector van onze samenleving aflevering 24 van deze serie.
(2) Voor het wel en wee van Terra Vitalis zie de serie "Hard hout met een luchtje".
(3) Zie aflevering 97 van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 februari 2016
Tussen premies en piraten