Skip to main content

In de VS leven (volgens de mensenrechtenorganisatie van de VN waar de VS nu zijn uitgestapt) 40 miljoen mensen onder het bestaansminimum. De VS zijn het rijkste land van de wereld; met 'absoluut' de meeste armen. Maar Israël (dat direct na de VS deze VN-organisatie verliet) verslaat de VS weer met het grootste percentage van de bevolking dat in armoede leeft van de Westerse wereld. Misschien ziet u de samenhang.   
John Bolton, de veiligheidsadviseur van Trump, gaat op bezoek in Moskou. In MSM wordt volop gespeculeerd over een aanstaande ontmoeting Poetin-Trump. Hoewel ze elkaar in de marge van internationale evenementen hebben gesproken is er, in tegenstelling tot tot zijn toppen met bijvoorbeeld Macron, May, Merkel en Kim nooit sprake geweest van de top 'Poetin-Trump', terwijl 'The Donald' in de aanloop naar zijn verkiezingszege wel hardop had gespeculeerd over die top 'waarop zaken zouden worden gedaan' waar hij alle vertrouwen in had.
Wat volgde is bekend: Russiagate. Trump werd aan handen en voeten gebonden in z'n Witte Huis, met 'speciaal Aanklager' Mueller om zijn banden met Moskou te onderzoeken. Zoiets was een Amerikaanse president niet eerder overkomen bij zijn aantreden. Deep State was dan ook erg geschrokken dat het niet Hillary was geworden. Alle aangekondigde plannen voor ontspanning met Rusland (de rest van de Amerikaanse buitenlandse politiek is bijzaak) na de ijzige periode Obama/Clinton werden verijdeld. Geen enkele beoogde medewerker kon Trump installeren.
In Moskou hebben ze het spel met aandacht gevolgd; in tegenstelling tot Europa, waar men in januari 2016 zijn eensluidende, definitieve oordeel had geveld. Dat de NAVO 'obsolete' was zullen ze hem nooit vergeven. Immers is dat het anker van onze verbondenheid in de Vrije Wereld, waarop alles, van Rutte's kabinet tot de EU, is gebaseerd. Het feit dat hij dat ter discussie stelde en zoals Ann Applebaum het formuleerde 'Europa in de armen van Poetin drijft', is een grotere bom onder de status quo dan de muur met Mexico of de Koreaanse hereniging. Want 'Europa in de armen van Rusland' betekent dat alles wat een eeuw Anglo-Amerikaanse politiek behelsde mislukt zou zijn: Europa (technologie) en Rusland (Grondstoffen) zijn het recept voor het einde van de suprematie van GB en haar voormalige kolonie de VS die pakweg twee-en-een-halve eeuw heeft geduurd. De hetze tegen de USSR en vervolgens Rusland was om een economische samensmelting tussen Duitsland en Rusland (de meest natuurlijke partners denkbaar) te verhinderen. Daarom MH17, Oekraine's Maidancoup en de Skripal-affaire. 
Noch Trump noch Poetin heeft enige interesse in een top die mislukt. Alleen Deep State heeft daar belang bij. Op een top moeten zaken worden gedaan die (net als in het geval van Trump-Kim) vooraf zijn voorgekookt. Dat nu Bolton naar Moskou wordt gestuurd, moet betekenen dat er lijnen zijn voor een akkoord over belangrijke zaken als Syrië, Oekraïne en voortzetting van verdragen over Kernwapenbeperking.
Een groot voordeel is dat Rusland (door de sancties) geen handelsgeschillen met de VS heeft en dat kan van de rest van de wereld, van China, Canada tot de EU, niet gezegd worden. Dat er superzaken gedaan kunnen worden is zeker. Maar of Trump inmiddels voldoende marge heeft veroverd om die te realiseren onzeker. (WK)

  • Datum: .

Hij gaat door, de top Trump-Poetin, en zoals gezegd betekent dit, naast dat er zaken zullen worden gedaan, dat er een 'nieuwe fase' is aangebroken in de buitenlandse politiek van Trump, nb. met Bolton, Matteo en natuurlijk vooral Mattis, de steun en toeverlaat van de president, de man met wie hij als enige zijn Korea-avontuur besprak. Een van de onderwerpen tijdens de beoogde top te Helsinki op 16 juli a.s. zal zijn: 'de huidige staat van de Amerikaans-Russische betrekkingen'. Die betrekkingen zijn zoals algemeen bekend sinds Obama/Clinton vooral niet. Een van de items waarmee Trump de verkiezingen van Clinton won, was juist het in het vooruitzicht stellen van betere betrekkingen met Rusland, want de Amerikaanse bevolking heeft (in tegenstelling tot die van West-Europa) helemaal niets tegen Rusland. Integendeel. De '2e Koude Oorlog' die hier zo'n daverend succes is, slaat in de States, waar ze sinds 1945 in de ban leefden van de angst voor het communisme, totaal niet aan. 'Wacht even, het communisme is verslagen toch?, zegt het Amerikaanse 'common sense', 'wat is dan nu het probleem?' 'Trump-Putin '16' was te lezen op t-shirts bij de Trump-verkiezingsbijeenkomsten, tot afgrijzen van Deep State. Die deed wat van hem/haar (onzijdig natuurlijk, net als Matrix) verwacht werd: die betere betrekkingen kwamen er niet. Sancties en het 7e jaar oorlog in Syrië met vast al meer dan 500.000 doden.
'Ondanks de politieke beroering in de VS', zo snoerde veiligheidsadviseur Bolton die de deal sloot in Moskou critici bij voorbaat de mond, 'zijn directe ontmoetingen tussen Trump en Poetin in het beste belang van het land'. 'Allerhande zaken' zullen worden besproken, oftewel Syrië, Oekraïne en de Korea's. Nader gespecificeerd: 'Wapenbeperking', 'de hernieuwde toetreding van Rusland tot de G8' en, 'last but not least'... 'de bemoeienis van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen van 2016'! Speciaal aanklager Mueller kan tevreden zijn, maarnietheus. Dit wordt lachen in de Amerikaanse binnenlandse verhoudingen. DC/Deep State wil dat de top mislukt. MSM (denk aan de commentaren in de NYT en de WP die zullen verschijnen) zullen er alles aan doen om ons te overtuigen dat er of 'niets is afgesproken en de top eigenlijk mislukt is' of dat Trump juist 'uitverkoop heeft gehouden aan de Russen'. Dat laatste: net als met de Korea's, waarbij 'Trump China er met de buit vandoor heeft laten gaan'. Meer smaken zijn er niet. Dat de top op zich al een groot succes is voor Trump na anderhalf jaar handboeien om, zal niemand kunnen ontkennen. De 'oude vetkuif' ontworstelt zich aan zijn Washingtonse ketenen en het grappige is dat hij zich, na een keur van artiesten die hem werden opgedrongen door Deep State, nu met verklaarde havikken als Bolton en Matteo de politiek probeert uit te voeren die hem de overwinning bracht in 2016. In aanmerking genomen dat hij meedoet in 2020 is dat strategisch een goed moment: tegen de tijd dat zijn nieuwe politiek ten aanzien van Rusland effectief kan worden is het weer tijd voor de verkiezingscampagne '20. Als hij dit avontuur overleeft.
Extra pikant zijn de aanstaande verkiezingen voor leden van het Congres. Gaat deze 'vrijage' een item worden in de verkiezingsstrijd die dwars door Republikeinen en Democraten loopt? Het zal interessant zijn om te zien of de neocons in verkiezingscampagne het zullen wagen openlijke oorlogsretoriek op te zetten tegen Trump's detente in jacht op de kiezersgunst. Want zo mogen we dit noemen na alles wat er gebeurd is met Russiagate. Als het opzeggen van het klimaatakkoord en het kernwapenverdrag met Iran inderdaad 'Iwan en Olga' waren die door 'Drs. P' uit de slee werden gegooid voor de wolven, kunnen we nog bijzondere dingen verwachten deze zomer.  
Uiteraard zijn er nog twee zaken die zullen worden besproken en dan in de eerste plaats Iran, tienduizenden kilometers verwijderd van Washington maar een buurland van Rusland. En de oplopende spanning aan de Oostgrens van de Navo, met ondermeer steeds meer Nederlandse militairen.

Wat dat betreft is de keuze van Helsinki meer dan symbolisch. Een ander Europees land was eigenlijk onmogelijk. Niet alleen de bakermat van de Helsinki-akkoorden, maar ook van het begrip 'Finlandisering', dat met de door de Navo gecreërde escalatie aan de grens met Rusland in de rest van Europa (van Noorwegen, de Baltischer Staten via Oekraïne tot Roemenië) aan een nieuwe betekenis toe is. (WK)

  • Datum: .

'Same player shoots again', dat is wat met name de Engelse MSM maken van het tweede novisjok-incident in Engeland en opnieuw (je gelooft het niet)... in Salisbury! Waar de Engelse geheime dienst haar 'Porta Down'-faciliteiten voor chemische wapens heeft en waar ook de eerste aanval met novisjok plaatsvond. Hoe toevallig. En wat zouden die Russen hiermee toch beogen zou je willen vragen. Nu het succes van de WK zelfs de grootste 'die-hards' ontdooit en juist nu er eindelijk met de grote baas van het westen kan worden onderhandeld. De koppen in de Engelse kranten zijn grimmig oorlogszuchtig: 'Hoe durven de Russen opnieuw op Britse bodem toe te slaan'. En met die Russen gaat Donald Trump onderhandelen over onze veiligheid.
De commentaren in de Amerikaanse MSM aan de vooravond van de top zijn even voorspelbaar negatief: hier kan niets goeds uit groeien. Het maandblad Foreign Policy meent bij voorbaat dat 'Poetin iedere druk van Trump over Syrië van zich af zal werpen'. Oftewel: laat de wapens spreken, zoals ze al 7 jaar doen. Het breekpunt volgens deze experts zou gaan worden de Iraanse aanwezigheid in Syrië. En dan natuurlijk vooral 'aan Israël's grenzen'. Daarin zou Poetin volgens deze commentaren van Trump geen 'druk' dulden. Poetin's woordvoerder Peskov heeft ontkend dat Iran de agenda aanvoert. Waarom zou uitgerekend Iran het belangrijkste gespreksonderwerp tussen Trump en Poetin moeten zijn? En waarom zouden die Iraanse troepen in het kader van een regeling van het conflict in Syrië niet gewoon naar huis kunnen? Net zoals iedereen: de Amerikanen, de Engelsen, de Fransen, de Nederlanders (ja, wij zijn ook in Syrië!) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wie is er niet in Syrië? De Luxemburgers misschien. In de hoofden van deze 'experts' is iets als een regeling gewoonweg niet mogelijk, vergiftigd als ze zijn door 'neocon'-denkbeelden waarin Iran het permanente 'Rijk van het Kwaad' vertegenwoordigt. De retoriek van Netanyahu en Timothy Snyder.
Ook iemand als 'libertarian' Ed Schulz denkt dat Trump 'in een opwelling' toezeggingen kan doen die niet realistisch zijn in het MO, simpelweg omdat hij het MO niet zou begrijpen. Trump heeft meerdere malen aangegeven dat hij wil dat de VS het MO verlaten. Zijn impulsieve overbrengen van de VS-ambassade naar Jeruzalem was zo'n 'Iwan en Natasja' die uit de slee naar de wolven werden gegooid om zionisten en christen-fundamentalisten te paaien. Ondergesneeuwd werd dat Trump Oost-Jeruzalem (Al Quds) als hoofdstad van Palestina wil erkennen. Een unicum. Niemand van de Nato-bondgenoten die het anders beweren zo hoog op te hebben met de Palestijnen volgde de moedige landen die als reactie Al Quds inderdaad als hoofdstad van Palestina erkenden. Schulz heeft gelijk, Trump's aanpak is primitief. Als een zakenman. Maar zeker is dat de aanpak van het hele zwikkie voor hem (sinds Kennedy in 1961 een deal met Nasser wilde sluiten) alleen maar de neo-kolonialistische politiek rond Israël heeft bevoordeeld. Als de Amerikanen weg zijn uit het MO (en dat gaat echt gebeuren) zullen we zien wat er over blijft van de oorlogszuchtige taal van wat zich als zelfverklaarde 'Joodse Staat' aan de wereld heeft gepresenteerd. Om na al het moorden alsnog de Tien Geboden te omarmen zal de katharsis van een 'Internationaal Tribunaal' vergen.
Inzet van de top Trump-Poetin zal dus zijn het vertrek van ALLE buitenlandse troepen uit Syrië. Dan heeft Israël geen enkele reden meer om de Golan bezet te houden, waar ze zich nu zo over 'Iraanse troepen en Hezbollah aan haar grenzen' opwindt. 
De rest is zo geregeld. Terug naar de grenzen van 1967. Demilitairisering en denuclearisering van het MO. Een federatieve staat Israël/Palestina met een gedeelde hoofdstad: Jeruzalem/Al Quds. De landbrug tussen Azië en Afrika die het Westen 70 jaar heeft gestremd gaat eindelijk open. De spoorlijn Cairo-Tel Aviv-Damascus (al 25 jaar geleden lagen de plannen en geld klaar) zal een come back van de spoorwegen teweeg brengen. Wie wil daar niet sporen. De snelweg naar Damascus is gek genoeg aan Israëlische kant (Golan) al klaar (voor tanks). Het MO zal een geduchte concurrent voor het Westen worden. (WK)

  • Datum: .

De reikwijdte van de Helsinki-top tussen Trump en Poetin is nu al groter dan de laatste clip van Beyonce. Tot afgrijzen van Links en Rechts in dit kleine land is het vredesappel van de leiders van de twee staten die 90 procent van alle kernwapens ter wereld controleren doorgegaan. De Democratische Partij probeerde het nog juridisch te verhinderen, maar nee het vrij ontmoetingen aangaan met andere staatshoofden is een privilege dat ze de president niet konden ontzeggen, nadat ze hem hadden gemuikorfd meteen in 2017 met Mueller, de 4 generaals in het Witte Huis als 'watchdogs' en 'Russiagate'.
Er waren al eerder aanwijzingen dat Trump bezig was zich van deze 'Spiderman-situatie' te ontdoen. De spectaculaire ontwikkelingen op het Koreaans schiereiland (alleen overlegd met minister van Defensie Mattis; DC stond perplex en de Democratische Partij probeert nu de Korea-overeenkomst te torpederen) gaf al een aanwijzing dat Trump (nooit vertoond) voornemens was te doen wat hij had beloofd: einde aan 'regime change' en betere relaties met Rusland. Denk aan de campagne-T-shirts 'Trump-Putin '16. Ze zullen nu worden uitgebreid (van 'breien') met 'Trump-Putin '18'. Deze geweldige vertoning (1) heeft geen explicateurs nodig.
Welke wending het met Trump in de VS nu vervolgens ook neemt, het valt niet aan te nemen dat Deep State deze move zonder consequenties zal laten. Alles waar DC voor staat is in Helsinki uitgedaagd. Er is voor het oog van de wereld getoond dat de leiders van de twee echte kernmogendheden (ook in ons land liggen ze, maar zijn we een kernmogendheid?) een grote bereidheid tonen om de geest van 'Kennedy en Chroestjow' uit 1960 te laten terugkeren. Toen het Bolsjoi Ballet choreografieën van het NY Ballet en de NY Philharmonic de verdoemde 'staatscomponst' Sjostakowitsj uitvoerde onder Leonard Bernstein met hem zelf aan de vleugel. Ik zie die tijden zomaar terugkomen, na 'twee jaar dat de betrekkingen nog nooit zo slecht waren geweest', zoals Trump het noemde, 'In 4 uur is dat veranderd' liet hij erop volgen, alsof hij een meute op campagne toesprak in plaats van de wereld in een paleis dat erg Russisch aandeed (niet vreemd; Finland wisselde als de Elzas tussen Zweden en Rusland). De Finse EU-regering ('Finlandisering') verklaarde zich 300 procent 'van het vrije woord' en iedereen die ooit een Fin heeft ontmoet weet dat dat alleen onder invloed geldt. Daarbuiten zijn Finnen zeer cooperatief en terughoudend met woorden.
Terug naar Trump. Het 'incredible' (Trump) is dat in de persconferentie echt alles aan de orde is gekomen dat maar te bedenken valt. Van de Golan tot de Nordstream pipeline. Van de 12 Russische officieren die 'Probe' Mueller heeft aangeklaagd tot de server die de (niet bewezen) hack van de DNC mogelijk maakte. Dit verhangt de term 'achterkamertjespolitiek'. Dit is 'full contact'. 'De wereld wil dat we goed met elkaar omgaan', zei de gehate Donald. Ik zie Rutte op zijn lip bijten en met hem alle oorlogshitsers van helaas ook links (z.g.). De geopolitici en de grote theorieen waarin de werkelijkheid geen plaats heeft als hen dat niet uitkomt.
Van Kennedy en Chroestjow (zij ontmoetten elkaar in Wenen; Oostenrijk maakt net als Finland geen deel uit van de NAVO) is het lot bekend: in 1963 werd Kennedy vermoord. Daarmee was ook het lot van Chroestjow (die eerder al tegen sterke oppostie in de CPSU die hem van 'capitulatie' beschuldigde had moeten vechten tijdens de dooi) bezegeld. Een half jaar later werd hij afgezet en eindigde zijn dagen op een keutelboerderijtje. De 'Stagnatsia' onder Breznjev brak aan. 
Natuurlijk zullen we nog terugkomen op Helsinki. Als de rook is neergedaald. Maar de woorden van de twee tot elkaar veroordeelden spreken voor zichzelf. De lichaamstaal. De gezamenlijke organisatie; het na afloop samen een kant oplopen inclusief familie. Bij de ontmoeting die vooraf ging aan het prive-samenzijn van 90 minuten alleen met tolken, sprak Melania (ik had het al voorspeld) vrij lang met Poetin. In het Russisch ongetwijfeld. Al had ze het ook in het Sloweens kunnen doen. Voordat ik in Joegoslavie de plaatselijk slavische variant leerde onderscheiden sprak ik overal altijd russisch zonder enig probleem. Historische tijden. Wat u zegt. (WK)

(1) Kijk eventueel naar de hele persconferentie

  • Datum: .

De verbijstering van Links tot Rechts in Europa over de top in Helsinki is groter dan hij ooit geweest is onder een andere Amerikaanse president; terwijl Trump toch alleen deed wat hij al voor zijn verkiezing beloofd had. De experts wrijven hun ogen uit en proberen zich een houding te geven (bekijk hoe een draaikont wordt afgedroogd door de geweldige Karel van Wolferen (1). Ze gingen er van uit dat DC na 'verraad' en 'Pearl Harbour' door de Donald nu 'impeachment' zou doorvoeren met de Congresverkiezingen van 6 november in het vooruitzicht. De commentaren in Europa namen al een voorschot. De correspondenten uit Washington van onze "kwaliteitskranten" moesten hun lezers echter teleurstellen: na een hoop gekrakeel en misbaar is het geroep om afzetting verstomd. Alleen gedoodverfde verliezers in november durven Helsinki tot inzet te maken van hun herverkiezing. Waarom? Peilingen nu laten zien dat slechts 1% van de kiezers 'Rusland' als belangrijkste item ziet. Het uitnodigen van Poetin in Washington deze herfst was een volgende meesterzet om zijn tegenstanders wild te maken. Conservatief Newt Gingrich (niet verkiesbaar maar zeer invloedrijk) noemde Helsinki eerst 'de grootste fout van de president' maar moest op zijn schreden terugkeren met 'Okay'. Zijn achterban steunt Trump. Tot afgrijzen van MSBC en Wall Street Journal die een peiling lieten uitvoeren voor- en na- leverde na- 'de hoogste populariteit ooit' van Trump op (2)!  De warmongers in DC (zie ex-FBI chef Comey (3) hebben nu hun hoop op de Democratische kiezer gevestigd en roepen hen op 'niet de linkse kandidaten' te kiezen, 'want daar helpen ze Trump mee'.
In Europa zal de schok over Helsinki veel langer voortduren omdat, ondanks alle experts en correspondenten, traditioneel niemand een idee heeft van wat er zich in de VS afspeelt. Het interesseert ze gewoon niet. Ze geloven liever in hun theorieën dan in de werkelijkheid en omdat hun publiek onnozel is kwamen ze er tot nu mee weg. In Polen, Oekraïne en de Baltische Staten krabt men zich achter de oren. 'Onze Donald' (Tusk) heeft Polen en Oekraïne opgeroepen de onenigheid (over grenzen en de moord op 200.000 Polen door Oekraïners in WO2) te staken in deze 'noodsituatie voor Europa'. Alle hens moeten aan dek tegen Trump.
De hysterie die in de EU heerst over Rusland en Poetin bestaat in de VS niet bij de bevolking. Omdat ze MSM en DC wantrouwen. Dat is een realiteit die er hier maar niet in slaagt door te dringen. (WK)

(1) https://youtu.be/GnjEywEgoug
(2) https://www.theblaze.com/news/2018/07/23/watch-msnbc-panel-stunned-over-new-poll-that-shows-trumps-approval-at-all-time-high
(3) https://www.rt.com/usa/434056-comey-warns-democrats-socialism/

  • Datum: .

De krachtmeting tussen Trump en DC die sinds zijn aantreden in januari 2016 losbrak vergeleek ik eerder met de krachtmeting die Kennedy verloor, maar die vergelijking wordt zoals alle vergelijkingen voorbijgestreefd door de realiteit: Trump heeft nu aangekondigd 'zonder voorwaarden vooraf' te willen overleggen met de leiders van Iran. Niet toevallig op een moment dat via de Australische pers berichten in de wereld kwamen dat een Amerikaanse aanval op Iran (waarvoor Australische faciliteiten zouden worden gebruikt) aanstaande was. Dat dit gebeurt met John' Bomb Iran' Bolton als veiligheidsadviseur en '100% havik' Mike Pompeo als minister van BZ doet menigeen de ogen uitwrijven. Vredesinitiatieven zijn dingen die onder 'linksen' als Clinton en Obama niet voor mogelijk werden gehouden. Het doet denken aan de autoritaire De Gaulle die Algerije de vrijheid gaf, waar de Franse (NAVO-)socialisten oorlog om voerden.
Daarbij blijft het ongelofelijk dat een meerderheid van de Amerikaanse bevolking een tweede Top tussen Trump en Poetin steunt (zie https://youtu.be/gjugQRYiyHU). Dit betekent dat de plannen van Deep State om het 'verraad' en 'Pearl Harbour' van Helsinki tegen de vredesinitiatieven van Trump te gebruiken geen vrucht draagt en ook de inzet van het thema 'Rusland' tegen Trump in de aanstaande Congresverkiezingen onverstandig is als je wilt worden herkozen als senator of afgevaardigde. Nicky Haley' s dramatische 'Ze zullen nooit onze vrienden worden' blijkt geen effect te hebben. Haley (voormalig gouverneur van Ohio) droomt ervan Trump op te volgen. Benieuwd of ze haar volstrekte necon-lijn zal bijstellen nu ze merkt dat de toon niet aanslaat bij haar aanstaande kiezers.
Deep State moet knarsetandend toezien hoe de ontspanning in de Korea' s doorzet. Er wordt in MSM bericht dat 'de stappen van Kim niets voorstellen en ons een rad voor ogen draaien', maar havikken die Trump als waakhond omringen als Bolton en Pompeo zouden met hun staat van dienst toch moeten aanslaan als dat echt het geval zou zijn? Het daverend succes van de Top Trump-Poetin in de Polls is de volgende tegenslag voor de echte macht in de wereld. In DC wordt daarom door de neocons echt alles uit de kast gehaald om deze vredespolitiek te saboteren. De 4% die de "Navo-partners" meer moeten betalen om door de VS overheerst te worden is zo'n grote order voor het MIC dat zij voorlopig geen reden meer kunnen aanvoeren om Trump te vervangen door Mike Pence. Pence zou als hij aantreedt om vertrouwen te wekken in Europa ongetwijfeld de 4% terugschroeven als bewijs van goede wil. Hoewel de indruk bestaat dat in de CIA en FBI de anti-Trump vleugel de overhand heeft, geldt dat alleen voor de hogere (politiek benoemde) echelons. Het constant lekken uit beide organisaties over hun acties tegen Trump bewijst dat in de lagen onder hen heel anders wordt gedacht. De hysterie tegen Trump is, net als hier, iets voor gegoede burgers die materiaal zoeken om zich op te winden als compensatie voor hun schuldcomplex over hun welstand (zie ook Rachel Sherman: 'Uneasy Street; the Anxieties of Affluence'). Daarvoor is een 70-jarige vetkuif met gouden kranen die miljardair werd in vastgoed uiteraard de aangewezen persoon. Als hij een corrupte advocaat (Clinton), zoon van DeepState-CIA-chef en president (Bush jr.) of 'blaka patata' als 'Hope' Obama was geweest die de DeepState-agenda klakkeloos uitvoerden was er niets aan de hand geweest. Maar de 'verfrissende' (Lilian Marijnissen) Trump moet weg. Clinton weg? Bush weg? Obama weg? Het was deze argelozen nooit in de bol gekomen. Nu wordt het in MSM voor ze uitgespeld: T-R-U-M-P M-O-E-T W-E-G-!
Als deze operatie niet lukt en Trump zich als kandidaat in 2020 kan presenteren, dan is de Amerikaanse politiek inderdaad een nieuwe fase ingegaan. (WK)

  • Datum: .