Skip to main content

donderdag 6 december-2012
Wat heeft u liever? De lente in de ogen van de tandartsassistente of die in Allah’s own countries? Ja, wij ook. Want van die tweede kunnen wij geen Marsje maken. In Tunesië en Egypte is het een kolerezooi. In Libië is het nooit lente geweest en wat er nu in Syrië gebeurt brengt zelfs Maarten van Rossem in verwarring. Is ie trouwens in goed gezelschap. Neem de bewoners van het Amerikaanse powerhouse. Die zijn van plan om binnenkort de Syrische lentebodes rechtstreeks te voorzien van wapentuig. Om ze in staat te stellen Damascus te veroveren en Assad een mes in zijn reet te steken. Maar tegelijkertijd staat Billary op het punt om Al-Nusra op de lijst van terroristische organisaties te zetten. En Al-Nusra is een fanatieke baardengroepering binnen het zootje ongeregeld dat de NOS ons als het Syrische “verzet” presenteert. De Amerikanski’s weten al niet eens waar al hun wapens blijven in Mexico. En dat is om de hoek van de deur. Laat staan dat ze weten waar hun rotzooi in Syrië blijft. Je kan in het heetst van de strijd toch niet eerst even gaan vragen of een rebel lid is van Al-Nusra voor je hem van een paar kratten narigheid voorziet. Of krijgen de andere rebellen het dringende verzoek om tussen de bedrijven door die jongens van Al-Nusra voor hun ballen schieten?
Is nog niet alles. Stel je voor dat dankzij de Amerikaanse wapenleveranties de lente in Syrië uitbreekt. Dan staan die fanatieke jongens van Al-Nusra plotseling wel aan de grens van Israël. En dat kan toch de bedoeling niet zijn. Of wel? Toch es effe Maarten bellen. Die weet overal van.

 • Datum: .

maandag 10 december-2012
Het begon in Libië. Toen de ruiming van Khadaffi wat langer duurde dan gepland, zond de USSA modern wapentuig naar de lentebodes. Niet rechtstreeks, maar via Quatar. Om de schijn op te houden dat ze derde viool speelden op het NATO-feestje. Na afloop daarvan berustte de controle op het moderne wapentuig bij het soepzootje dat de boel in Tripoli had overgenomen. Net als indertijd in Afbaardistan, waar Al-Schijthuis zich had ontfermd over een stel stingers, waarmee ze naar believen ook burgervliegtuigen uit de lucht konden maaien. Is niet gebeurd, maar in Washington scheten ze volgens de overlevering wel een tijdje crude oil.
En hoe toevallig allemaal, ook in Libië streden de baarden van Al-Schijthuis in de frontlinie. Al werden ze wat later omgedoopt in Al-Nusra. De mensen thuis mochten eens in de war raken. Wat deden die jongens van Al-Nusra met het moderne wapentuig? Nou, die leverden ze ondermeer af aan fanatieke geloofsgenoten in het noorden van Mali. En wat was de reactie van het Brusselse bondgenootschap? Juist. Ze staan op het punt om ook daar een kermis te organiseren.
Maar Mali was niet het enige land waar de Amerikaanse gadgets hun voorlopige end-use vonden. Via Turkije belandden ze ook bij de ijverige “vrijheidsstrijders” in Syrië. Onder aanvoering van Al-Schijthuis aka Al-Nusra. Net als in Libië zat de Syrische multi-culturele bevolking in meerderheid niet te wachten op een geforceerde lente. De strijd verliep tot nu toe dan ook moeizaam. Maar afgelopen week heeft Brussel daar het volgende op gevonden. Assad heeft her en der chemische rotzooi gestald. En wat denk je? Hij is die rommel aan het verplaatsen! Kijk maar naar de satellietbeelden. Kan maar één ding betekenen. Hij gaat die troep gebruiken om het “verzet” te breken. En wie zijn de dupe? Die arme, arme burgers met hun bloedjes van kinderen. Dat Assad die chemische voorraden verplaatst om te voorkomen dat die Al-Nusraboys ze in handen krijgen ligt niet voor de hand, want Assad is de Hitler van het Midden-Oosten begrijpt u.
Inmiddels stationeert de NATO een stel Patriotbatterijen aan de Turks-Syrische grens en ligt een Amerikaanse invasieploeg voor de Syrische kust klaar om in te grijpen. En dat moment nadert met rasse schreden. Al-Nusra heeft namelijk vorige week de chemische fabriek van de Syrian-Saudi Chemicals Company bij Safira veroverd. En als het nodig is steken ze wat van het daar aangetroffen snoepgoed in een Assadjasje en veranderen een of ander durp in een Fallujah après la lettre. Brussel blaast ten aanval en de familie Assad verhuist naar Moskou. Appeltje dadeltje. Stay tuned.

 • Datum: .

dinsdag 11 december-2012
Het gaat hard. CNN boerde vandaag dat Amerikaanse en Europese experts inmiddels bezig zijn de Syrische rebellen te leren wat ze moeten doen bij het aantreffen van Assad’s chemisch wapentuig. Die rebellen worden aangevoerd door de fanatieke baarden van Al-Nusra. Het scenario dat wij gisteren al samenpersten in 15 regels lijkt werkelijkheid te worden. Allah helpt ons de brug over. Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 14 december-2012
Kan het nog gekker? De USSA heeft na enige aarzeling nu toch Al-Nusra (aka Al-Qaida aka Al-Schijthuis) tot terroristische organisatie gebombardeerd. Hebben we het over de absolute voorhoede van het “vrije Syrische leger”, die ook al aktief was in Libië en na de overwinning de Al-Schijthuisvlag hees in Benghazi. Zoals eerder getoeterd kregen de baarden van Al-Nusra toen al modern Amerikaans wapentuig via Qatar en die spulletjes worden nu Syrië binnengeloodst via Turkije. Aangevuld met nieuw materiaal. Net zoals de Amerikanski’s indertijd in Afbaardistan deden om de Ruskies te verdrijven en we weten ondertussen waarop dat is uitgedraaid.
Het verheffen van Al-Nusra in de terreurstand bracht Moaz al-Katib in het geweer. Een voormalige belangenbehartiger van Gerrit Zalm’s nieuwe melkkoe (1) die blotebene door de USSA zelf naar voren is geschoven als Syrische oppositieleider. Moslimbroeder Moaz vond dat die Amerikaanse maatregel moest worden teruggedraaid, ook al stonden de ideeën van Al-Nusra haaks op die in het Witte Ziekenhuis. Alle groeperingen die in Syrië aktief zijn hebben tenslotte maar één doel: het verdrijven van dictator Assad. En wat daarna gebeurt dat zien we dan wel weer. Een ding is zeker: ondanks of misschien wel dankzij zijn langdurige studieperiode in het westen en zijn Syrische Shell-agentschap streeft Moaz ernaar om na het invallen van de lente van zijn land een echte moslimstaat te maken. Geen seculier cq. westers gedreutel meer, zoals onder Assad. Goed nieuws voor de naaste buurtjes dus.
Is trouwens niet het enige probleem dat zich tussen de bommen, granaten en Lex Runderkamp aandient. Elke Amerikaan die willens en wetens een erkende terroristische organisatie van wapens voorziet kan de petoet in zeilen voor maximaal 15 jaar. Dat wil zeggen, als het bewezen kan worden. Vandaar de U-bocht via Qatar bij de aanzet tot de Libische lente en nu de deetour via Turkije om hetzelfde natuurverschijnsel in Syrië over de brug te helpen. En mocht het onverhoopt toch nodig zijn dan is er altijd wel een of andere boerenlul te vinden die als “fall guy” kan dienen. Ook al heeft ie maar drie Kalashnikovs verpatst. Carry on. Stay tuned.

(1) Gisteren bereikte ons het vreugdevolle nieuws, dat Gerrit per 1 januari 2013 commissaris bij Shell wordt.

 • Datum: .

vrijdag 21 december-2012
Daar heb je het al. In Jordanië is de stormbal gehesen. Hoge omes hebben daar nu officieel gewaarschuwd, dat je de Syrische lentebodes wel kan voorzien van modern wapentuig om buurman Assad de deur uit te krijgen, maar wat gebeurt er daarna? Want voornoemde lentebodes worden aangevoerd door orthodoxe baarden die graag van kerk en staat een geheel willen maken. Sharia boppe, Assad in de groppe. En Assad niet alleen. Koning Abdoellah kan de volgende zijn. En wat dacht u van Libanon of de emiraten? Ook niet te versmaden. Verder mag je aannemen dat Bibi ook niet vrolijk wordt van al die Muslim Brothers aan zijn grenzen. Dus de USSA en haar westerse kornuiten kunnen wel enthousiast de lente introduceren in Allahland, maar wie vaart daar eigenlijk wel bij? Ja, u heeft gelijk, da’s een retorische vraag.
Inmiddels is ook Nederland direct betrokken geraakt door het neerplakken van Scuds aan de Turks/Syrische grens. Als het een beetje wil kunnen we dus volgend jaar ook daar onze vlaggetjes planten. Want als er wat te halen valt, moet je er als de Barnevelders bij zijn. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 9 januari-2013
Die Assad werd een paar dagen geleden met de bomtrechters gelijk gemaakt. Was ie wel helemaal goed bij zijn harses met zijn voorstel om tot een dialoog te komen tussen hem en het redelijk deel van zijn polletieke tegenstanders. En niet met het uitschot dat met wapens van de westerse geallieerden werd gesteund. Assad moest gewoon opsodemieteren. Geen babbels.
De gelijkgeschakelde mainstream ging er frontaal tegenaan. Zonder ook maar enige aandacht te besteden aan de indrukwekkende beer op de weg naar de Syrische lente. De voorhoede van het Syrische verzet wordt namelijk net als in Libië gevormd door een inmiddels tot 5000 man uitgegroeid jihadclubje: Jabhat al-Nusra. En die zijn van plan om na de lente van Syrië een stijf mohammedaans sharialand te maken. Ook al zou dat betekenen dat ze de westersgezinde luitjes van het Vrije Syrië daarvoor moeten kelen. En dat vinden die Syrische burgers toch een partij lekker allemaal. Jammie!
Nou hebben de lenteontwerpers in Washington Al-Nusra uiteindelijk tot terroristische beweging verheven, maar wat haalt dat uit? Waarschijnlijk net zoveel als het instellen van de Balkenende-norm. Maar dat wil uiteraard nog niet zeggen dat je ingaat op Assad’s voorstel om tot een dialoog te komen. Als er geen oorlog is, moet ie worden uitgevonden. Anders flikkert in het westen straks de boel helemaal in elkaar. En dat kan de bedoeling toch niet zijn. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 27 februari-2013
Het duurt nou wel erg lang. Voordat de lente door de strot van de Syrische bevolking is geramd. Vindt John Kerry ook. De opvolger van de op een bezem naar lezingland vertrokken Killary Clinton heeft gisteren het idee uitgekotst, dat de USSA zich misschien toch wat actiever moet gaan bemoeien met het geklooi rond Aleppo en Damascus. In de vorm van wapenleveranties aan de "rebellen" en een stapeltje adviseurs van de boerderij en de vijfhoek om de boel te stroomlijnen. Een zakje droontjes erbij voor de break en voor je het weet is de zaak gebakken.
Ja maar, zegt u dan als oplettende follower – en dan bedoelen we niet een thuisfluiter als Twan Huys – ja maar, hoe moet het dan met die terroristen van Jabhat al-Nusra (1)? Daar zat toch een verkeerd label op? Nou, daar heeft u gelijk in. Maar daar heeft Kerry aka mr. Heinz al iets op gevonden. Volgens de Britse gekleurde brillenclub Syrian Observatory for Human Rights zijn de laatste dagen een hele stoot al-Nusraboys uit het noorden van Syrië de Turkse grens overgestoken om terug te gaan naar waar ze vandaan kwamen en zich vervolgens aan te sluiten bij hun broeders in Mali. Om het vuur wat op te rakelen en zo de USSA in staat te stellen zich ook daar wat duidelijker te manifesteren. Want anders lopen de Fransen straks met alle kluifjes weg en dat kan de bedoeling toch niet zijn. Perpetuum bellum. Als we de USSA toch niet hadden. Stay tuned.

(1) Een kind van het door de CIA gestiekte Al Qaida aka Al Schijthuis, dat zomaar uit Turnhout zou kunnen komen.

 • Datum: .

vrijdag 15 maart-2013
Wist u dat? Dat er zo'n 100 Kroatische smurfhelmen op de Golanhoogte zaten? Om eilie tussen Syrië en Israël te voorkomen? Nee, wij ook niet. Maar vandeweek heeft het Kroatische parlement besloten om de blauwe jongens daar terug te trekken. Aanleiding was het op de wereld smakken van een rapport waarin werd beweerd, dat de naar Syrië geëxporteerde baarden vlakbij de Golanhoogte zwaar aan het bakkeleien en kokkeleien waren met de troepen van Assad. Met ijzerwaren uit de Kroatische dump. En niet een paar spulletjes uit moeder's naaimandje. Nee, nee. Een hele kluit machine- en gewone geweren, anti-tank rotzooi en meer van dat soort surprises. Betaald door de Nobelprijswinnaar voor de Vrede 2009 en de Arabische Liga. De Kroatische regering ontkende de berichten, maar het parlement kreeg er zo zwaar de pest over in, dat het besloot de hele boel af te blazen. Kwam nog bij, dat 21 Filipijpse collega's een tijdje werden vastgehouden door een stel opgewonden baarden, die vonden dat ze teveel op de hand van Assad waren. Dus dan kan je beter wegwezen. En Israël een reden geven om in Syrië een flinke bufferzone aan te leggen met een muur eromheen. Heerlijk hè? Zo'n lente.

 • Datum: .

dinsdag 2 april-2013
Nou? Hoe vaak hebben we dat al getoeterd? Dat die Al-Nusra boys in Libië, Syrië en Mali stiekem worden bestuurd van achter de kachel in een boerderij in Langley USSA? Heel vaak. En dan kan je als paardenmiddel die club van een ander label voorzien en ze als terroristenvlees op de markt zetten, dat helpt geen reet als je je eigen Amerikaanse medewerkers binnen die baardenorganisatie door de FBI laat arresteren en voor de kadi trekken.
Dat gebeurde ene Eric Harroun afgelopen woensdag na terugkeer uit Syrië, waar hij een leuke verzameling Assaddelingen vervroegd met Allah had herenigd en een helicopter uit het zwerk had geschoten. In de opvatting van de Huysjes en de Runderkampjes onder ons niet te versmaden heldendaden bij het forceren van de Syrische Lente.
Vraag is nu wel wat er nu met Ericje moet gebeuren. Na een tijdje stilletjes op de childrenheadjes pleuren met het vriendelijke verzoek verder stijf de kaken op mekaar te houden of gewoon ontkennen dat ie voor de CIA in het veld was en door een sprekend pak laten verklaren dat ie zich op eigen houtje had aangesloten bij een terroristische organisatie. Die dan wel met westerse wapens bezig is om onze bloemkooltjes uit het Syrische vuur te slepen, maar daar moeten we maar niet al teveel over zeiken. Het doel heiligt de middelen.
En wij? Wij sturen dat meisje van Ploumen up camera naar een paar Syrische vluchtelingenhutjes en staan voor de zoveelste keer met een centenbakkie te rammelen. Zonder ons af te vragen wie er nou eigenlijk verantwoordelijk is voor dit ellendige Lenteweer. Zucht. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 3 april-2013
Heeft u net uw Cypriotische spaarvarken kunnen redden voordat onze Jerommeke zijn plofkraak pleegde? En weet u niet zo gauw waar u ermee heen moet? Hebben we een aanraaier. Binnenkort zijn er bij de Phoenix Art Gallery in Genève en aanverwante uitdragerijen leuke Syrische hebbedingen in de aanbieding. Afkomstig uit christelijke kerken, moskeeën en de twee dagen geleden leeggehaalde synagoge in Damascus. Allemaal netjes verzameld en verpakt door personeelsleden van de firma Al-Nusra. Onze vertegenwoordiger ter plekke, die ook met zoveel expertise de sale in Afghanistan, Irak en Libië heeft verzorgd. U hoeft niet bang te zijn voor een miskoop of een klop op de deur van een of andere kunstsmurf. Naar deze handel kraait geen enkele haan. Ook in Syrië zijn namelijk alle hanen dood en verwerkt als kalkoenvlees. Sla uw slag. Stay tuned.

 • Datum: .

zondag 14 april-2013
Sodemekajum. Lezen we daar gisteren, dat bij Aleppo een mevrouw en twee kindjes zijn gedood en zestien andere mensen gewond zijn geraakt bij een gasaanval door het Syrische leger. De overlevenden hadden ondermeer last van hallicunaties, braken en brandende ogen.
Het bericht was afkomstig van het Syrian Observatory for Human Rights. Denk je misschien heel wat van, maar het gaat maar om één meneer: Rami Abdelrahman. Een Syriër die in 2000 de poten nam naar Engeland en terechtkwam “in een roodstenen huisje in een gewone straat in Coventry”, waar hij twee kledingwinkeltjes runt.
Bij zijn strijd tegen Assad wordt hij financieel gestiekt door de EU en een niet nader genoemd Europees land, waarin we moeiteloos Engeland kunnen herkennen. Nou is het lullige, dat de Brusselse kermis en de as-mogendheden Engeland en de USSA de informatie van vriend Rami gebruiken bij hun politieke beslissingen inzake Syrië. En zodra er “bewezen” kan worden dat Assad's troepen een vleugje gas hebben gebruikt klimt Brussel op de barricaden om in ieder geval een no-flyzone boven Syrië in te stellen. Net als indertijd in Libië, dus we weten wat de bedoeling is.
Inmiddels wordt er in Engeland al wetenschappelijk gesnuffeld aan een langs onze Scudraketten gesmokkeld grondmonster uit het gebied van de inslag en heeft Bankie Moon opnieuw aan Assad gevraagd of een VN-commissie ter plekke even mag ronddarren. Assad zal naar aanleiding van dat verzoek wel weer zijn middelvinger naar het zwerk verheffen, omdat de VN indertijd op dezelfde manier zo voortreffelijk de weg vrijmaakte voor de geallieerde inval in Irak. Naar aanleiding van de info van één man: Rafid Ahmed Alwan al-Janabi aka “Curveball”. Herhaling van zetten, maar je zal er maar intuinen. Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 19 april-2013
Moet je je even voorstellen: er giert wat door de lucht in een durp bij Aleppo en pats, een moeder met twee kleintjes dood en een heel stel gewonden (1). Een paar minuten later hebben een stel durpsbewoners last van tranen in hun ogen, braakneigingen en hallicunaties. Komt iemand op het heldere idee om met een schepje wat grond te verzamelen op de plek waar het projectiel is neergekomen, het in een envelop (?) te doen en over te dragen aan een toevallig op het durpsplein rondbanjerende MI 6-smurf. Die expedieert het boeltje naar een lab in de UK en jawel er blijkt een gasaanval te zijn gepleegd. Welk gas dondert eigenlijk niet. En dat het wel raar is dat het projectiel bedoeld was voor een stel hangjongeren van het Syrische leger aan de andere kant van het durpsplein ook niet. Moet een afzwaaier zijn geweest.
Engelse en Franse (!) autoriteiten hebben gisteren gas gegeven en Assad de zwartepiet bezorgd. Ze hebben Bankie Moon nu officieel op de hoogte gesteld van hun bevindingen en het zal niet lang duren voordat er een eis op tafel komt om het Syrische luchtruim op te schonen. Leuk idee voor een nieuwe film van Ben Affleck. Argotspe.Stay tuned.

(1) Zie aflevering 11 dd. 14 april 2013

 • Datum: .

donderdag 23 mei-2013
We hoeven niet ongerust te zijn. Even dachten we dat onderzoekjournalistiek in Nederland op weg was naar de Oosterbegraafplaats. Maar plotseling gloeit er weer een letlampje hoop. Dankzij de eminente journalistieke speurneuzen van de NRC en het RTL-nieuws weten we nu, dat Nederland in het recente verleden glycol aan Assad heeft verpatst. Dwars tegen de wensen van onze bovenmeesters in de USSA en onze eigen Haagse woelmuizen in! Want met glycol kan je een zwavelmosterdgasje maken waar menig Syriër het benauwd van krijgt cq. tranen in zijn ogen. Dus schrappen die hap. Het meisje Ploumen, onze uiterst kordate minister van Buitenlandse Handel, schoot meteen in de vijfde versnelling. Zij gaat rapido die rotzooi op het lijstje zetten van stoffen die de Syrische grens niet mogen passeren. Dat je met glycol bijvoorbeeld ook de airco's in Syrië lekker kan laten draaien, plastic flessen kan produceren en de rot in houten vissersscheepjes kan tegengaan laat onze dappere Liliaantje even voor wat het is. Jammer dan. Elk voordeel hep zijn nadeel.
Nu wij toch bezig zijn zouden wij de minister willen adviseren om ook een streep te halen door de export van lucifers, waxinelichtjes, plofkippen, hogedrukpannen, suiker, paraplu's en tweedehands Suzuki's. Om samen met de baarden van Al Nusra de lente in Syrië te kunnen vieren.

 • Datum: .

vrijdag 31 mei-2013
Wie het nog volgen kan is spekkoper. De VN Veiligheidsraad maakt vandaag bekend, dat de Syrische lentevereniging Al Nusra per heden als een terroristische organisatie te boek staat. Opperbaard Muhammad al-Jawlani was op 15 mei jl door de USSA al opgenomen in het sprookjesboek Roodkapje en de Terreurwolf. Dit in reactie op het “feit”, dat hij waarschijnlijk op eigen houtje in april zijn vereniging in Irak heeft laten samengaan met Al Schijthuis, de global gladio-BV van Captain Caveman (rip) en de CIA.
Een en ander betekent wel dat Al Nusra problemen krijgt met de bevoorrading. Geen bananen, geen komkomers, geen modern wapentuig. En dat terwijl zelfs John McCain inmiddels weet dat de harde kern van de Syrische vrijheidshooligans bestaat uit Al Nusra en dan een hele tijd niks. Dus hoe zit het nou met die lente? Gaan we het nou toch meemaken dat er langs polletieke weg een lente in het leven wordt geroepen? Of trekt de USSA zich achter de coulissen terug om net als in Libië de Europese neefjes de sarinkooltjes uit het vuur te laten halen?
Op dit soort momenten mis je een ouwe vertrouwde kaartlezer, die je haarfijn kan uitleggen waar we zitten. Ferrie Mingelen? Mwa. Of die kale van RTL? Mwa mwa. Toine Huys? Bent u van de pot gerold? Nee, eerst maar eens een frisse voorgevel halen. Daarna gaan we verder. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 5 juni-2013
De wind moet ergens gedraaid zijn, want de steun aan de Syrische lente brokkelt af als een suikerklontje in een heet koppie koffie. De CIA heeft de baardige padvinders van Al Nusra tijdelijk in de WW gemieterd en naar aanleiding daarvan zal de Hezbollah vriendelijk verzocht worden pleite te wezen uit Syrië op straffe van ex-communicatie.
Een van de middenoostelijke landen die bij deze ontwikkeling zwaar voor lullo staan is Turkije. Als je jarenlang de grens openzet voor elke vechtlustige baard om Assad een mes in zijn reet te steken en verder de smokkel van allerlei wapentuig toestaat mag je toch een schouderklopje van je gappies in Washington, Brussel en Tel Aviv verwachten. Dus niet. Ineens staat een plein in Istanbul vol natuurliefhebbers en voor je het weet lijkt er een ongewenste lente uit te breken en moet je al knuppelend je voorraad Amerikaans traangas aanspreken. Nog gekker, Heinz Kerry heeft de Turkse autoriteiten gevraagd om een diepgaand onderzoek naar het overmatige geweld van de Turkse smurfen bij het herstellen van de orde. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken vraagt zijn grootste gap in de Islamitische wereld waarom hij zoveel geweld gebruikt!! Het is bijna een gotspe. Tenzij Washington ineens een mogelijkheid ziet om Turkije in een paar kleinere hapklare Heinekenbrokjes op te delen. Een geopolitiek gericht op verzwakking van de Islamitische olielanden, die tot nu toe uitstekend heeft gewerkt in Joegoslavië, Libië en Irak, maar helaas in Syrië schipbreuk lijkt te gaan lijden.
Goh, wat een analyse weer. Straks worden we nog gevraagd voor Clingendael. Btw. Kan iemand onze Patriots even een enkeltje Eindhoven aanbieden? Je moet er niet aan denken dat ze in verkeerde handen vallen. Stay tuned.

 • Datum: .

woensdag 26 juni-2013
Wat heeft voormalig koterkruiper Freddie Heineken met de Syrische lente te maken? Nou, om te voorkomen dat de kabouterstaatjes binnen de Europese Gemeenschap zouden worden overruled door de grote jongens, moesten volgens oom Freddie die grote jongens in kleine stukjes worden opgedeeld. Kregen we een Europa van zo'n 75 min of meer gelijkwaardige landjes en forever spring in Brussel. Bezopen natuurlijk, maar wat gebeurt er tussen twee slokken in Muslimland? De lente breekt uit. Op instigatie van Freddie's oude vriendin Bilderbea en haar ellendige gevolg van oorlogsmisdadigers, Schreibtischmörder, zakkenvullers, banksters en andere rijke kermisgasten (1). En naar Joegoslavisch voorbeeld wordt er achter de Bilderschermen hard gewerkt aan de opdeling van Afbaardistan, Irak en Lybië, is in Turkije de scharensliep gebeld of ie effe langs kan komen en heeft Bilderhenry Kissinger recentelijk een heerlijk heldere verklaring afgelegd op een of ander schooltje. De oud-directeur van de Chileense bloedbank zei openlijk dat ie voor een opdeling van Syrië was (2). Als Clingendael ons nou nog niet belt, dan bellen wij morgen Clingendael zelf wel. Zoiets als Mohammed en de berg. Stay tuned.

(1) Zie onze meesterlijke analyse van woensdag 5 juni 2013.
(2) U kunt hier uitgebreid badderen in Kissinger's duistere droom.

 • Datum: .

Kwootje uit een Kamerstuk van januari 2016. Komt ie:

Additionele steun ter waarde van 10 miljoen euro aan gematigd bewapende Syrische oppositiegroepen (niet-lethale steun) en de Free Syrian Police in het kader van het Access to Justice and Community Security Programme (AJACS). Deze steun komt bovenop de eerder bekend gemaakte steun van 10 miljoen euro ten behoeve van additionele civiele middelen”.

Die steun verlenen wij niet in ons eentje. Vijf andere landen doen ook mee aan het stabiliseren van de lente in de “bevrijde” Syrische gebieden. Ondermeer door het stieken van een nieuwe vrije politiemacht. Voorwaarde was wel dat de betrokken smurfen geen wapens zouden dragen. Hoe je dan moet handhaven is vers twee, maar het bestrijden van wildplassen en het regelen van het ezel- en dromedarissenverkeer kan inderdaad in principe zonder het trekken van een wapen. Een van die andere donorlanden is de UK. En daar is een lichte pleuritis uitgebroken naar aanleiding van een BBC-reportage. Daarin werd namelijk uit de hoofddoeken gedaan dat de poen die richting de vrije Syrische smurfen werd getunneld voor een groot deel terechtkwam bij baardgroepen als Al Nusra en aanverwante artikelen. Niet zo'n mirakel, want de luitjes die naar voren werden geschoven voor de positie van vrije smurf waren afkomstig uit diezelfde baardgroepen. Daarnaast kwamen arrestanten die zich hadden schuldig gemaakt aan wildplassen, door een rood stoplicht ezelen of overspel bij een shariakadi terecht en de straffen die een dergelijke functionaris uitdeelt hebben geen enkele connectie met de bij ons levende ideeën over de democratische lente. Zo werden bijvoorbeeld onlangs twee dames gestenigd die door de kersverse handhavers waren opgebracht. Verder bleek er ook poen te zijn uitbetaald op rekeningen van overleden of zelfs niet bestaande vrijheidssmurfen en al met al was het voor de regering van dat meisje van May voldoende aanleiding om de financiële steun in ieder geval tijdelijk in het vriesvak te schuiven. Hoe de regering Rutte heeft gereageerd op de BBC-docu weten we niet. Maar zonder twijfel is er wel een of ander Kamerlid in de actiemodus geschoten. Zo niet, dan zal naar aanleiding van dit stukkie misschien ergens een alertpiepje gaan. We zijn benieuwd. Stay tuned.

 • Datum: .

Leest u dit even. Hoe lang roepen we dit al? In wezen hebben “wij” dus die fanatieke baarden gesteund om een regime change (ook wel lente genoemd) in Syrië voor elkaar te bakken. Dan wordt het wel een beetje gek eigenlijk om die terugkerende IS-strijders achter hun vodden te zitten en/of in een kerker te werpen. Per saldo werkten zij voor “onze” goede zaak, nietwaar. Soit. Als het geen nepnieuws is zijn de restanten van die troep baardvechters nu overigens naar Afbaardistan verhuisd om voor “ons” de herohandel in stand te houden. En wederom als het geen nepnieuws is zijn ze ook opgedoken aan de zuidas van de Sahara om onze ouwe koloniale rechten te herstellen. Tot besluit nog dit berichtje dat iets anders lijkt, maar het niet is. Toch wel fijn dat die armoedzaaiers voor wie MAX met de pet rondgaat zich nu kunnen verdedigen tegen die opdringende Russen. Stay tuned.

 • Datum: .