Skip to main content

Lente (006)

01 april 2017

woensdag 9 januari-2013
Die Assad werd een paar dagen geleden met de bomtrechters gelijk gemaakt. Was ie wel helemaal goed bij zijn harses met zijn voorstel om tot een dialoog te komen tussen hem en het redelijk deel van zijn polletieke tegenstanders. En niet met het uitschot dat met wapens van de westerse geallieerden werd gesteund. Assad moest gewoon opsodemieteren. Geen babbels.
De gelijkgeschakelde mainstream ging er frontaal tegenaan. Zonder ook maar enige aandacht te besteden aan de indrukwekkende beer op de weg naar de Syrische lente. De voorhoede van het Syrische verzet wordt namelijk net als in Libië gevormd door een inmiddels tot 5000 man uitgegroeid jihadclubje: Jabhat al-Nusra. En die zijn van plan om na de lente van Syrië een stijf mohammedaans sharialand te maken. Ook al zou dat betekenen dat ze de westersgezinde luitjes van het Vrije Syrië daarvoor moeten kelen. En dat vinden die Syrische burgers toch een partij lekker allemaal. Jammie!
Nou hebben de lenteontwerpers in Washington Al-Nusra uiteindelijk tot terroristische beweging verheven, maar wat haalt dat uit? Waarschijnlijk net zoveel als het instellen van de Balkenende-norm. Maar dat wil uiteraard nog niet zeggen dat je ingaat op Assad’s voorstel om tot een dialoog te komen. Als er geen oorlog is, moet ie worden uitgevonden. Anders flikkert in het westen straks de boel helemaal in elkaar. En dat kan de bedoeling toch niet zijn. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017