Skip to main content

maandag 9 november-2009
Kan je zeggen dat we na 2010 in Afbaardistan blijven? Kan je Barack Hussein beloven dat we nog meer Willems en Tommetjes naar Pakistan zullen sturen om boodschappen voor hem te doen in Islamabad? Kan je tegen Angela Merkel fluisteren dat je haar een lekker wijf vindt? Moet je Sarko bellen om te vertellen dat je net een CD van zijn echtgenote hebt gekocht terwijl je weet dat ze nauwelijks 1 octaaf overbrugt? Moet je Gordon (nee, niet onze nicht, red.) een lang weekend in Domburg aanbieden? Wat moet en kan zo'n Jan Peter Fruitvlieg allemaal doen om president van Europa te worden? Moeilijk. Maar in deze spannende dagen kan ie in ieder geval toezeggen dat het Koninkrijk der Nederlanden volledig achter de USA staat bij een eventuele oorlog met Venezuela. Kunnen we die dan verwachten? Jaaaaa. Want in Latijns-Amerika geldt net als in Afbaardistan: war on terror meets war on drugs. Met als springplank Colombia.
Nu het daar toch over hebben, wat denkt u nou bijvoorbeeld van deze strofes uit een officieel document van de Amerikaanse luchtmacht? Zag in mei jl. het licht. Gaat over het gebruik van de Colombiaanse militaire en burgervliegvelden:

"... voor de uitvoering van een vol spectrum aan militaire operaties in heel Zuid-Amerika".

Hoe we dat volle spectrum moeten zien wordt verderop duidelijk:

"... een vol spectrum aan militaire operaties in een sub-regio van onze hemisfeer waar de veiligheid en stabiliteit voortdurend in gevaar worden gebracht door drugsgesponsorde terroristische activiteiten en anti-Amerikaanse regeringen".

Is ie duidelijk? Hij is duidelijk. Gevoegd bij de inmiddels afgesproken immuniteit van alle Amerikaanse militairen, huurlingen, bewakers en nog vager personeel bij de komende strijd aldaar en we zien de orkaan van een tweede front op ons afkomen. Hugo Chavez heeft hem al zien hangen en ondertussen 15.000 man naar de Colombiaanse grens gedirigeerd. Dus nog effe en de tortilla's zijn gaar.
Kunnen we meesmikkelen? Dachten het wel. Aangezien wij al jaren vanuit onze Caraibische randgemeenten fanatiek steun verlenen aan de Amerikaanse war on drugs moet het voor Jan Peter toch niet moeilijk zijn om ook daar minimaal polletieke steun te verlenen aan de war on terror aka een inval in Venezuela. Om Hugo eindelijk de weg van Saddammeke op te sturen. En dat zien wij die slome Van Rompuy nog niet doen. Kan iemand van Buza voor Jan Peter effies een ontbijtje verzorgen in Washington? Fijn, dank u.

  • Datum: .

zaterdag 21 november-2009
Ja, jammer. Die pedante muis is geen opperhoofd van Europa geworden. Maar stel dat ie het wel was geworden, dan waren we met Maxime opgescheept. Ook al een muis die een voorliefde heeft voor brullen in het buitenland en er niet tegenop ziet om een megalomaan tripje van 24 uur viceversa naar Kabul te maken om Karzai op zijn kleine teen te stampen.
Ondertussen heeft vriend Chavez aan de andere kant van de aardkloot twee voetgangersbruggen aan de Colombiaanse grens opgeblazen. Uit voorzorg. Om te voorkomen dat fuckers van Xe aka Blackwater of van Dyncorp stiekempjes zijn land binnenkomen om de oorlogsprak alvast wat op te warmen. Want de in popie praatjes en vriendelijk zwaaien uitblinkende Nobelprijswinnaar laat ook in zijn achtertuin zien dat er na zijn uitverkiezing in wezen geen kloten is veranderd. Als je de Pax Americana niet lust krijg je op je lazer. En net als in de gevalletjes rond Saddammeke, Karzai, Zardari en binnenkort misschien "Moshe" Ahmadinejad krijgen wij als we niet oppassen bij de Chavezklus ook de rol van hulpklaas in de klompen geschoven.
In wezen hebben we die al door onze kranige assistentie in de war on drugs, maar wie heeft dat door rond de Hofvijver en gaat aan de noodrem hangen?
In onze randgemeente Curacao is er in ieder geval 1 politicus wakker. Ene Helmin Wiels. Hij zou graag zien dat volgende jaar een streep wordt gehaald door de Amerikaanse militaire faciliteiten op zijn eiland. Kwootje uit de Volksfiets:

"Op die manier voorkomen we dat Curacao wordt meegesleurd in een ophanden zijnde oorlog tussen Venezuela en de Verenigde Staten. Zo lang we de Amerikanen de ruimte bieden voor een eigen basis op Curacao zijn we in Venezolaanse ogen verraders. We zijn een klein land en kunnen beter iedereen te vriend houden".

Nou ja, iedereen. Niet overdrijven Helmin. In Washington en Brussel zullen ze niet erg blij met je zijn. Maar een ding is zeker. Hij heeft in ieder geval in aanpalende gemeentes ook mensen aan het denken gezet. Dit weekend komt bijvoorbeeld premier Eman van Aruba hier op visite. En waar wil ie met Bilderbea en Jan Peter Dodo cs. onderandere over praten? Over hoe het nou moet als bij hem aan de overkant serieus de pleuris uitbreekt.
Ja, ja, regeren is vooruitzien. Net als stukkies schrijven. Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 26 november-2009
Nee, geen ruk gehoord over de gesprekken van Jan Peter Fruitvlieg en zijn Arubaanse collega Eman over dat gelazer bij Eman's linkse overburen. Of en in hoeverre wij als Nederlandse grootgemeente de Amerikanski's gaan bijstaan bij het herstel van hun empire in hun achtertuin. Vooral in verband met het op peil houden van hun olievoorraad tegen een redelijke prijs. Per saldo werken onze Jannen en Janines al zo lekker samen met de in 2008 opnieuw vlotgetrokken Amerikaanse vierde vloot in de war on drugs. Dus het zou wat lullig zijn om af te haken als deze war wordt gecombineerd met de war on terror. Staat dat voor de deur? Nou, als die Chavez openlijk Carlos de Jackal een Palestijnse verzetsheld noemt, Lula overgaat tot het aflebberen van "Moshe" Ahmadinejad, Morales de Amerikaanse luchtmachtbasis in zijn land sluit en Uribe zijn krijgsmacht in de hoogste staat van paraatheid brengt, dan moet je toch effe je bril poetsen. Het kan niet zo zijn, dat we net als met Irak en Afbaardistan door vriend Fruitvlieg en zijn christelijke secondanten erbij worden genaaid. Met kutsmoezen van hier tot Bariloche. Of een briefje voor your eyes only van Barack Hussein. Daarom zouden wij graag willen weten waar Jan Peter en Eman over hebben zitten ouwenelen en wat er is besloten. Want transparantie is een schone zaak en schenkt de mensheid veel vermaak. Stay tuned.

  • Datum: .

zondag 29 november-2009
Kan je toch zien dat sommige journalistieke bijdrages op het internet belangrijker zijn dan menig dagvod zou willen erkennen. Neem bijvoorbeeld nou eens de publicatie die in aflevering 1 van deze serie voorbijkwam. Over de Latijnse stijve leutdromen van Barack Hussein's luchtmachttoppers, die zo boeiend waren verwoord in een bedelbrief aan het Congres. Met zinnen als "voor de uitvoering van een vol spectrum aan militaire operaties in heel Zuid-Amerika" en "... een vol spectrum aan militaire operaties in een sub-regio van onze hemisfeer, waar de veiligheid en stabiliteit voortdurend in gevaar worden gebracht door drugsgesponsorde terroristische activiteiten en anti-Amerikaanse regeringen".
Inmiddels is er een addendum op de brief naar het Congres gestuurd waarin bovenstaande wolventaal is vervangen door krachtig schaapgemekker. U voelt hem?
Juist. Dat bijsturen was ook wel nodig, want "een vol spectrum" betekent bij dit soort wolven ook het gebruik van nucleaire wapens. Houdt in dat aan de Amerikaanse vliegtuigjes in Colombia ook eventueel paddo's geschroefd kunnen worden en/of dat de in ere herstelde en met onze Helderse Jannen samenwerkende Vierde Vloot een paar van die lekkernijen meeneemt om Hugo cs. te treiteren. Daarmee zou het in 1967 getekende verdrag van Tlatelolco dat paddo's in de regio verbiedt simpeltjes worden doorgetrokken. Maar sinds de ouwe Bismarck weten we al dat je aan zo'n vodje papier rustig je reet kan afvegen als dat toevallig zo uitkomt.
Hoe denkt onze "mix tussen Harrie Potter en brave burgerlijkheid" (1) over deze materie? Weten we niet. De Tweede Kamer? Weet die veel. Stay tuned.

1. Vgl. de uitspraken van oom Karel, de kakelverse EU-minister van Buitenlandse Zaken.

  • Datum: .