Skip to main content

Jan Peter for president (002)

08 april 2017

zaterdag 21 november-2009
Ja, jammer. Die pedante muis is geen opperhoofd van Europa geworden. Maar stel dat ie het wel was geworden, dan waren we met Maxime opgescheept. Ook al een muis die een voorliefde heeft voor brullen in het buitenland en er niet tegenop ziet om een megalomaan tripje van 24 uur viceversa naar Kabul te maken om Karzai op zijn kleine teen te stampen.
Ondertussen heeft vriend Chavez aan de andere kant van de aardkloot twee voetgangersbruggen aan de Colombiaanse grens opgeblazen. Uit voorzorg. Om te voorkomen dat fuckers van Xe aka Blackwater of van Dyncorp stiekempjes zijn land binnenkomen om de oorlogsprak alvast wat op te warmen. Want de in popie praatjes en vriendelijk zwaaien uitblinkende Nobelprijswinnaar laat ook in zijn achtertuin zien dat er na zijn uitverkiezing in wezen geen kloten is veranderd. Als je de Pax Americana niet lust krijg je op je lazer. En net als in de gevalletjes rond Saddammeke, Karzai, Zardari en binnenkort misschien "Moshe" Ahmadinejad krijgen wij als we niet oppassen bij de Chavezklus ook de rol van hulpklaas in de klompen geschoven.
In wezen hebben we die al door onze kranige assistentie in de war on drugs, maar wie heeft dat door rond de Hofvijver en gaat aan de noodrem hangen?
In onze randgemeente Curacao is er in ieder geval 1 politicus wakker. Ene Helmin Wiels. Hij zou graag zien dat volgende jaar een streep wordt gehaald door de Amerikaanse militaire faciliteiten op zijn eiland. Kwootje uit de Volksfiets:

"Op die manier voorkomen we dat Curacao wordt meegesleurd in een ophanden zijnde oorlog tussen Venezuela en de Verenigde Staten. Zo lang we de Amerikanen de ruimte bieden voor een eigen basis op Curacao zijn we in Venezolaanse ogen verraders. We zijn een klein land en kunnen beter iedereen te vriend houden".

Nou ja, iedereen. Niet overdrijven Helmin. In Washington en Brussel zullen ze niet erg blij met je zijn. Maar een ding is zeker. Hij heeft in ieder geval in aanpalende gemeentes ook mensen aan het denken gezet. Dit weekend komt bijvoorbeeld premier Eman van Aruba hier op visite. En waar wil ie met Bilderbea en Jan Peter Dodo cs. onderandere over praten? Over hoe het nou moet als bij hem aan de overkant serieus de pleuris uitbreekt.
Ja, ja, regeren is vooruitzien. Net als stukkies schrijven. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Jan Peter for president