Skip to main content

Jan Peter for president (004)

08 april 2017

zondag 29 november-2009
Kan je toch zien dat sommige journalistieke bijdrages op het internet belangrijker zijn dan menig dagvod zou willen erkennen. Neem bijvoorbeeld nou eens de publicatie die in aflevering 1 van deze serie voorbijkwam. Over de Latijnse stijve leutdromen van Barack Hussein's luchtmachttoppers, die zo boeiend waren verwoord in een bedelbrief aan het Congres. Met zinnen als "voor de uitvoering van een vol spectrum aan militaire operaties in heel Zuid-Amerika" en " ... een vol spectrum aan militaire operaties in een sub-regio van onze hemisfeer, waar de veiligheid en stabiliteit voortdurend in gevaar worden gebracht door drugsgesponsorde terroristische activiteiten en anti-Amerikaanse regeringen".
Inmiddels is er een addendum op de brief naar het Congres gestuurd waarin bovenstaande wolventaal is vervangen door krachtig schaapgemekker. U voelt hem?
Juist. Dat bijsturen was ook wel nodig, want "een vol spectrum" betekent bij dit soort wolven ook het gebruik van nucleaire wapens. Houdt in dat aan de Amerikaanse vliegtuigjes in Colombia ook eventueel paddo's geschroefd kunnen worden en/of dat de in ere herstelde en met onze Helderse Jannen samenwerkende Vierde Vloot een paar van die lekkernijen meeneemt om Hugo cs. te treiteren. Daarmee zou het in 1967 getekende verdrag van Tlatelolco dat paddo's in de regio verbiedt simpeltjes worden doorgetrokken. Maar sinds de ouwe Bismarck weten we al dat je aan zo'n vodje papier rustig je reet kan afvegen als dat toevallig zo uitkomt.
Hoe denkt onze "mix tussen Harrie Potter en brave burgerlijkheid" (1) over deze materie? Weten we niet. De Tweede Kamer? Weet die veel. Stay tuned.

1. Vgl. de uitspraken van oom Karel, de kakelverse EU-minister van Buitenlandse Zaken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Jan Peter for president