Skip to main content

Jan Peter for president (001)

08 april 2017

maandag 9 november-2009
Kan je zeggen dat we na 2010 in Afbaardistan blijven? Kan je Barack Hussein beloven dat we nog meer Willems en Tommetjes naar Pakistan zullen sturen om boodschappen voor hem te doen in Islamabad? Kan je tegen Angela Merkel fluisteren dat je haar een lekker wijf vindt? Moet je Sarko bellen om te vertellen dat je net een CD van zijn echtgenote hebt gekocht terwijl je weet dat ze nauwelijks 1 octaaf overbrugt? Moet je Gordon (nee, niet onze nicht, red.) een lang weekend in Domburg aanbieden? Wat moet en kan zo'n Jan Peter Fruitvlieg allemaal doen om president van Europa te worden? Moeilijk. Maar in deze spannende dagen kan ie in ieder geval toezeggen dat het Koninkrijk der Nederlanden volledig achter de USA staat bij een eventuele oorlog met Venezuela. Kunnen we die dan verwachten? Jaaaaa. Want in Latijns-Amerika geldt net als in Afbaardistan: war on terror meets war on drugs. Met als springplank Colombia.
Nu het daar toch over hebben, wat denkt u nou bijvoorbeeld van deze strofes uit een officieel document van de Amerikaanse luchtmacht? Zag in mei jl. het licht. Gaat over het gebruik van de Colombiaanse militaire en burgervliegvelden:

" ... voor de uitvoering van een vol spectrum aan militaire operaties in heel Zuid-Amerika".

Hoe we dat volle spectrum moeten zien wordt verderop duidelijk:

" ... een vol spectrum aan militaire operaties in een sub-regio van onze hemisfeer waar de veiligheid en stabiliteit voortdurend in gevaar worden gebracht door drugsgesponsorde terroristische activiteiten en anti-Amerikaanse regeringen".

Is ie duidelijk? Hij is duidelijk. Gevoegd bij de inmiddels afgesproken immuniteit van alle Amerikaanse militairen, huurlingen, bewakers en nog vager personeel bij de komende strijd aldaar en we zien de orkaan van een tweede front op ons afkomen. Hugo Chavez heeft hem al zien hangen en ondertussen 15.000 man naar de Colombiaanse grens gedirigeerd. Dus nog effe en de tortilla's zijn gaar.
Kunnen we meesmikkelen? Dachten het wel. Aangezien wij al jaren vanuit onze Caraibische randgemeenten fanatiek steun verlenen aan de Amerikaanse war on drugs moet het voor Jan Peter toch niet moeilijk zijn om ook daar minimaal polletieke steun te verlenen aan de war on terror aka een inval in Venezuela. Om Hugo eindelijk de weg van Saddammeke op te sturen. En dat zien wij die slome Van Rompuy nog niet doen. Kan iemand van Buza voor Jan Peter effies een ontbijtje verzorgen in Washington? Fijn, dank u.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Jan Peter for president