Skip to main content

maandag 3 oktober-2011
Ooit werden we ervan beschuldigd staatsgeheimen op straat te hebben gemieterd.
Die hadden betrekking op het onderzoek van de Amsterdamse recherchesmurf Peter Ros naar het vermeende koterhopsen van het bestuurlijke triootje Van Thijn, Vrakking en Nordholt. Ook de mogelijke chantabiliteit van de Haarlemse korpschef Ries Straver wiens dochter verkering had met een zware Haarlemse jongen en wiens zoon rondreed met een pakketje explosieven onder de snelbinder van zijn fiets bleek een plekkie te hebben gekregen achter de WOB-deuren. Die zaken waren al eens voorzichtig aangeduid in het dagvod van zielige Spaanse hondenliefhebber Juul Paradijs, wat twee collega's op een paar dagen gijzeling kwam te staan. Dat voorrecht werd ons onthouden, ondanks het feit, dat wij zowel man als paard in het zonnetje zetten.
Al die vrolijke gebeurtenissen vloeiden voort uit het juridische drama rond oud-BVD-agent Paul Herrie, waarin ondermeer belangrijke rollen werden vervuld door de internationaal opererende zakenpief Jan-Willem Godin en de als Chinees spion te boek staande Anddy Chen. Nou hebben we geen kapsones, maar over Godin hebben we best leuke dingen voor de mensen naar boven getakeld. Met name zijn liaison met de club rond Geertjan Dolk, de fallen angel van de Rotterdamse beffocatuur, en de naar Londen geƫmigreerde Russische topintrigant Boris Berezovski mochten er o.i. wezen. En dankzij onze persoonlijke contacten met Anddy Chen konden wij diens reactie publiceren op de verhalen die door de twee formidabele crimi-experts van Vrij Nederland over hem werden gespuid. Een alternatief soort wederhoor zullen we maar zeggen.
Merkwaardig dus dat geen legostukje van al deze info een plekje heeft gevonden in het nieuwe boekwerkje van voornoemde crimi-experts "Spion in de onderwereld", dat afgelopen donderdag het licht zag. Kan verschillende oorzaken hebben:
a. de crimi-experts hebben een pesthekel aan ons;
b. de crimi-experts konden ons telefoonnummer niet vinden;
c. de crimi-experts konden onze info slecht gebruiken bij het in elkaar hangen van hun nieuwe geesteskind;
d. de crimi-experts delen de twijfel van Herrie's advocaat aan onze journalistieke betrouwbaarheid.
Soit. Waarom we hier toch aandacht aan besteden? IJdelheid is ons niet vreemd.

  • Datum: .

woensdag 5 oktober-2011
Er zijn momenten waarop wij gaan geloven dat Harry Potter echt bestaat en dat magie net zo gewoon is als een pot pindakaas. Neem nou maandag 3 oktober. In het artikeltje IJdelheid (1) voerden wij Juul Paradijs, de huidige hoofdredakteur van De Telegrof, ten tonele. Nou vooruit, voor de luie lezer dan maar een kwootje. Komt ie:

" Die zaken waren al eens voorzichtig aangeduid in het dagvod van ZIELIGE SPAANSE HONDENLIEFHEBBER Juul Paradijs, wat twee collega's op een paar dagen gijzeling kwam te staan".

Dat van die honden vermeldden wij niet zomaar. Juul had namelijk al een paar keer een bezoek gebracht aan de outfit van de bij ons in de serie "Doggies" (1) zo gevoelig geportretteerde Pedro Koekebakker in het Spaanse La Linea. En Juul raakte kennelijk zo bezwangerd van Pedro's dierenliefde, dat hij recentelijk besloot een natte neus mee naar huis te nemen. Dat in Nederland de asiels ook uit hun voegen barsten is de hoofdredakteur kennelijk ontgaan.
Wat denk je wat er gisteren op Dierendag gebeurt? Op de voorvagina al een aankeiler en op vagina 5 het met een hondenportrettengalerij gelardeerde bijbehorende artikel "Luchtbrug voor verschoppelingen". Blijkt Juul's dagvod samen met Transavia en een tweede kans stichting in Arnhem de handen ineen te hebben geslagen. Gelukkig deed het geen zeer. Het trio wil de komende weken graag zo mucho mogelijk honden een warm plekje achter onze duinen bezorgen. Voor 225 piek heb je een gepokt en gemazelde Spaanse viervoeter. Voorwaarde is wel dat je een nette Nederlander bent en geen bijdehante oliebol.
Op zich is er niks mis met die actie. Maar zou Juul de moeite hebben genomen om "Doggies" te lezen? Dan had ie kunnen weten dat Koekebakker af en toe assistentie krijgt van twijfelachtige sponsors en engelachtige motormuizen. Met als klap op het Chinese matje de niet voor niks naar Gibraltar verhuisde Amerikaanse sponsor Ruth Parasol. En of je je daarmee moet liƫren is zeer de vraag.
Maar we lazen in het luchtbrugartikel geen syllabe terug van onze bevindingen. Kan verschillende oorzaken hebben:
a. de jongens en meisjes van De Telegrof hebben een pesthekel aan ons;
b. de jongens en meisjes van De Telegrof konden ons telefoonnummer niet vinden;
c. de jongens en meisjes van De Telegrof konden onze info slecht gebruiken bij het in elkaar hangen van hun nieuwe geesteskind;
d. de jongens en meisjes van De Telegrof twijfelen aan onze journalistieke betrouwbaarheid.
Dat laatste zou een gotspe zijn, maar waarom wij toch graag een ietsepietsie van onze spannende info over La Linea, van Parasol tot Paradijs, hadden willen terugzien? IJdelheid is ons niet vreemd. Stay tuned.

1. Pak de leuning en gier naar deze bewogen serie op de Followup-site.

  • Datum: .

vrijdag 7 oktober-2011
Een paar dagen geleden viel de hele Hollandse mainstream, aangevuld door allerlei internettelijke beekjes, stroompjes, vaarten en prutsloten, over een studie van het RTL-researchteam. Wat had dat team uitgevlooid? Dat zich misdragende kadi's nauwelijks op hun bef werden gespuugd. Als voorbeeld werd een mevrouw op het schandblok gezet die bekend stond als een notoire alcoholist, die zich al dan niet met een fakkel van hier tot de begraafplaats van Jeltsin van haar taak kweet.
Nou hebben wij in het recente verleden een paar kadi's cq. plaatsvervangende kadi's in een zonnetje vol vlekken gezet voor heel wat ernstiger zaken dan het nuttigen van een emmer mojito's (1). Maar wat denk je? Of de mainstream en de aanvullende beekjes, stroompjes, vaarten en prutsloten plotseling in een ijstijd terecht waren gekomen. Waarom wij daarover piepen? IJdelheid is ons niet vreemd. Stay tuned.

1. Lees als een speer het artikeltje "Ioor" van 5 september jl. en de afleveringen 34 t.m. 39 van de serie "Tussen premies en piraten".

  • Datum: .