Skip to main content

IJdelheid (002)

09 april 2017

woensdag 5 oktober-2011
Er zijn momenten waarop wij gaan geloven dat Harry Potter echt bestaat en dat magie net zo gewoon is als een pot pindakaas. Neem nou maandag 3 oktober. In het artikeltje IJdelheid (1) voerden wij Juul Paradijs, de huidige hoofdredakteur van De Telegrof, ten tonele. Nou vooruit, voor de luie lezer dan maar een kwootje. Komt ie:

" Die zaken waren al eens voorzichtig aangeduid in het dagvod van ZIELIGE SPAANSE HONDENLIEFHEBBER Juul Paradijs, wat twee collega's op een paar dagen gijzeling kwam te staan".

Dat van die honden vermeldden wij niet zomaar. Juul had namelijk al een paar keer een bezoek gebracht aan de outfit van de bij ons in de serie "Doggies" (1) zo gevoelig geportretteerde Pedro Koekebakker in het Spaanse La Linea. En Juul raakte kennelijk zo bezwangerd van Pedro's dierenliefde, dat hij recentelijk besloot een natte neus mee naar huis te nemen. Dat in Nederland de asiels ook uit hun voegen barsten is de hoofdredakteur kennelijk ontgaan.
Wat denk je wat er gisteren op Dierendag gebeurt? Op de voorvagina al een aankeiler en op vagina 5 het met een hondenportrettengalerij gelardeerde bijbehorende artikel "Luchtbrug voor verschoppelingen". Blijkt Juul's dagvod samen met Transavia en een tweede kans stichting in Arnhem de handen ineen te hebben geslagen. Gelukkig deed het geen zeer. Het trio wil de komende weken graag zo mucho mogelijk honden een warm plekje achter onze duinen bezorgen. Voor 225 piek heb je een gepokt en gemazelde Spaanse viervoeter. Voorwaarde is wel dat je een nette Nederlander bent en geen bijdehante oliebol.
Op zich is er niks mis met die actie. Maar zou Juul de moeite hebben genomen om "Doggies" te lezen? Dan had ie kunnen weten dat Koekebakker af en toe assistentie krijgt van twijfelachtige sponsors en engelachtige motormuizen. Met als klap op het Chinese matje de niet voor niks naar Gibraltar verhuisde Amerikaanse sponsor Ruth Parasol. En of je je daarmee moet liƫren is zeer de vraag.
Maar we lazen in het luchtbrugartikel geen syllabe terug van onze bevindingen. Kan verschillende oorzaken hebben:
a. de jongens en meisjes van De Telegrof hebben een pesthekel aan ons;
b. de jongens en meisjes van De Telegrof konden ons telefoonnummer niet vinden;
c. de jongens en meisjes van De Telegrof konden onze info slecht gebruiken bij het in elkaar hangen van hun nieuwe geesteskind;
d. de jongens en meisjes van De Telegrof twijfelen aan onze journalistieke betrouwbaarheid.
Dat laatste zou een gotspe zijn, maar waarom wij toch graag een ietsepietsie van onze spannende info over La Linea, van Parasol tot Paradijs, hadden willen terugzien? IJdelheid is ons niet vreemd. Stay tuned.

1. Pak de leuning en gier naar deze bewogen serie op de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017