Skip to main content

IJdelheid (001)

09 april 2017

maandag 3 oktober-2011
Ooit werden we ervan beschuldigd staatsgeheimen op straat te hebben gemieterd.
Die hadden betrekking op het onderzoek van de Amsterdamse recherchesmurf Peter Ros naar het vermeende koterhopsen van het bestuurlijke triootje Van Thijn, Vrakking en Nordholt. Ook de mogelijke chantabiliteit van de Haarlemse korpschef Ries Straver wiens dochter verkering had met een zware Haarlemse jongen en wiens zoon rondreed met een pakketje explosieven onder de snelbinder van zijn fiets bleek een plekkie te hebben gekregen achter de WOB-deuren. Die zaken waren al eens voorzichtig aangeduid in het dagvod van zielige Spaanse hondenliefhebber Juul Paradijs, wat twee collega's op een paar dagen gijzeling kwam te staan. Dat voorrecht werd ons onthouden, ondanks het feit, dat wij zowel man als paard in het zonnetje zetten.
Al die vrolijke gebeurtenissen vloeiden voort uit het juridische drama rond oud-BVD-agent Paul Herrie, waarin ondermeer belangrijke rollen werden vervuld door de internationaal opererende zakenpief Jan-Willem Godin en de als Chinees spion te boek staande Anddy Chen. Nou hebben we geen kapsones, maar over Godin hebben we best leuke dingen voor de mensen naar boven getakeld. Met name zijn liaison met de club rond Geertjan Dolk, de fallen angel van de Rotterdamse beffocatuur, en de naar Londen geƫmigreerde Russische topintrigant Boris Berezovski mochten er o.i. wezen. En dankzij onze persoonlijke contacten met Anddy Chen konden wij diens reactie publiceren op de verhalen die door de twee formidabele crimi-experts van Vrij Nederland over hem werden gespuid. Een alternatief soort wederhoor zullen we maar zeggen.
Merkwaardig dus dat geen legostukje van al deze info een plekje heeft gevonden in het nieuwe boekwerkje van voornoemde crimi-experts "Spion in de onderwereld", dat afgelopen donderdag het licht zag. Kan verschillende oorzaken hebben:
a. de crimi-experts hebben een pesthekel aan ons;
b. de crimi-experts konden ons telefoonnummer niet vinden;
c. de crimi-experts konden onze info slecht gebruiken bij het in elkaar hangen van hun nieuwe geesteskind;
d. de crimi-experts delen de twijfel van Herrie's advocaat aan onze journalistieke betrouwbaarheid.
Soit. Waarom we hier toch aandacht aan besteden? IJdelheid is ons niet vreemd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017