Skip to main content

Weet u het nog? Charlie Hebdo. En die sidekick? Die koshere winkel van Hyper Cacher. En later al die politici arm in arm de straat op. Nous sommes Charlie. Ja, ja. We zijn nu tien maanden, een Europa Cup, een dood jochie op een strand, een lekkere zomer, honderden bombardementen en 700 vluchtelingen in een vakantiepark verder. Wie denkt er nog aan het spektakel in Parijs op 7 januari? Aucun chien. Wil niet zeggen, dat er ondertussen aan dat front niks meer is gebeurd. Zo heeft een ploegje snuffelaars van het OM in Lille geprobeerd om inzage te krijgen in een dossier waarin uit de doeken wordt gedaan hoe Amédy Coulibaly aan de wapens was gekomen waarmee hij in de Hyper Cacher tekeer ging. Kregen ze geen toestemming voor. Minister Bernard Cazeneuve, collega van onze Ronnie Platwurm, ging er voor liggen. Was niet in het belang van Frankrijk. Staatsgeheim.
Nou was er al het nodige bekend geraakt. Coulibaly had zijn wapentuig in Charleroi gekocht van de uit Lille afkomstige Claude Hermant. Een voormalige para, die in Kroatië de nodige kaarsjes had uitgeblazen en in de jaren negentig lid werd van de DPS. Een paramilitaire groep die zorgdroeg voor de beveiliging van de Belgische wapenfirma FN en zich verder op de been hield met de niet geheel legale verkoop van vooral Slowaakse wapens. Onderandere aan Tsjetsjeense rebellen en lieden uit de onderwereld. Dat doe je niet voor zijn mallemoers kont weg. Daarvoor onderhoud je levendige contacten met snuffeldiensten van justitie en defensie. Zo ook in het geval van Coulibaly. Dat moge blijken uit de tekst van een e-mail die een Franse smurf in november 2014 bij Hermant in zijn gleuf duwde. Komt ie:“Hallo Claude. We hebben het besproken met onze superieuren... We zijn accoord met je twee suggesties (wapens, Charleroi)“.Waarom doe je zulke dingen? Als overheid. Awel, deels gaat het om dezelfde praktijken als die voorbijkomen in onze serie “Fast and Furious onder het credo “to catch a thief”. Verder maken dit soort operaties deel uit van het politieke geschuifel rond Syrië. Stiekem jihadbaarden voorzien van wapens om Assad hetzelfde lot te laten delen als Saddammeke en Muammar. Maar daar ben je er niet mee. Je kan datzelfde baardennetwerk namelijk gebruiken voor de goeie ouwe strategie van de spanning uit de bloeitijd van de Gladiolen. Bologna, Milaan, Nijvel. Aanslagen laten plegen om de controle op te kunnen voeren. Morgen meer. Stay tuned.

  • Datum: .

Het duurde maar een week. Toen wisten de Franse anti-terreursmurfen in Parijs al dat Claude Hermant 200 handwapens had betrokken bij AFG Security. Een beveiligings outfit met een website die wapenliefhebbers kwijl in de bek moet bezorgen. De uiterst belangrijke info was afkomstig van de Slovaakse inlichtingendienst en Europol en normaliter had de tricolore gehesen moeten worden op het Parijse anti-terreurbureel. Maar dat gebeurde niet. Integendeel, de betrokken smurfen gingen op de info zitten. Op bevel van hogerhand. Vooral toen uitlekte dat Hermant de hele bups had doorgestoten naar Amédy Coulibaly. Plus nog 90 dood-en-verderfzaaiers die hij bij een contact in Charleroi had opgeduikeld. Amédy hield niet alles voor zichzelf. Hij leverde een deel ervan aan twee goeie kennissen: de gebroeders Kouachi. Die werkten daarmee op spectaculaire wijze een gendarme met een ongekende vorm van bloedarmoede tegen het trottoir en millimeterden daarna de redactie van Charlie Hebdo. Die kwam zelden of nooit bij elkaar en ook de vergaderplek was niet aan Dieu et tout le monde bekend. Hoe de twee broers het wisten? Domme vraag.
Het was niet de bedoeling, dat het onderzoeksteam van het OM in Lille van deze zaken op de hoogte raakte, maar dat gebeurde toch. Logische volgende stap: het team vroeg om opheldering en info aan Parijs. Maar zoals gezegd, minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve ging er voor liggen (1). Geen info. En dat is op het eerste oog nìet logisch. Op het tweede oog wel degelijk. De Franse overheid verspreidt voor verschillende doeleinden in het geniep wapentuig via een armée des ombres, samengesteld uit voormalige militairen, ex-spionnen en tuig van de richel. Ultiem doel: een grotere greep op de samenleving door het opvoeren van de spanning, de angst.
Btw. Coulibaly had nog een leuke kennis. Ene Amar Ramdani. Die had ook wat spulletjes van Coulibaly aangeschaft en zou daarmee een smurfin in Montrouge hebben gedood en een aanslag hebben uitgevoerd op een voorbijkomende jogger. Nou wil het toeval, dat Amar een innige relatie onderhield met ene Emmanuelle C. Ook zij is een smurfin, maar geen gewone. Zij geeft les in operationele methodes die in zwang zijn in de speurneuzenwereld. Geen wonder dus dat minister Cazeneuve de deur op slot houdt. En ook geen wonder dat er nu 10.000 extra militairen door de Franse straten ronddarren om te laten zien wie er de baas is. Gladio is niet dood. Hij leeft.(1) Zie aflevering 1 van gisteren

  • Datum: .

Etes-vous Charlie encore? Of is de lucht bij u ook al uit de ballon? Begrijpelijk. Zo is iets een enorme hype en zo is het iets uit de verzamelde werken van de gebroeders Grimm. Toch nog even. Volgens journaliste Valérie Manteau, een andere bijslaap van Charlie Hebdo's hoofdredacteur Stéphane Charbonnier aka Charb, zou haar knuffel vlak voor de aanslag van de grimmige broertjes Kouachi overwogen hebben om contact te zoeken met de smurfemarij. Om de 24/7 bewaking die hij genoot terug te schroeven. De maanden ervoor was het aantal bedreigingen namelijk drastisch verminderd, dus waarom zou je elke dag een geblindeerde auto voor de deur willen hebben?
Er was nog een reden waarom Charb de nabije toekomst redelijk fleurig inzag. Hij zou Valérie kort voor zijn kogelrijk verscheiden hebben verteld dat een snuffeltocht naar poen om zijn Charlie op de been te kunnen houden geslaagd was. Hij kwam 2 ton tekort en die zou hem op korte termijn zijn toegezegd door luitjes uit het Midden-Oosten. Nou lijkt het ons stug dat het om een paar goed in de slappe was zittende Mo's waren. Dus waar denk je dan al gauw aan? Ja. Juist. Niet dat daarmee de affaire is opgelost. Integendeel, het wordt alleen maar ondoorzichtiger. Zijn er aanwijzingen voor de juistheid van dit verhaal van Valérie? Nee. Maar dat is geen wonder, want een paar dagen na het bloedbad werd Charb's onderkomen door onbekende onverlaten totaal ondersteboven getrokken. Voor de rest pas de nouveau. Zoals gebruikelijk bij dit soort gebeurtenissen. Niettemin: stay tuned.

  • Datum: .

Hoe was het ook weer? Toen in januari van dit jaar het dodelijke toneelstuk rond Charlie Hebdo werd opgevoerd ontrolde zich in een kosherette elders in Parijs een sidekick. De hoofdrol daar was weggelegd voor ene Amédy Coulibaly, die zijn assault gun en vier Toukarevjes had gekocht van Claude Hermant, een ouwe para, smurfeninformant en voormalig beveiliger van het Front National (1). Met name dat laatste aspect wordt na de nederlaag van Marine LePen die een overwinning was ineens extra uitgelicht in de Franse msm. Ondanks het feit, dat Hermant al rond de eeuwwisseling uit de DSP (Département Protection et Sécurité) was gemieterd wegens een irregulier avontuurtje in Zaïre. De betrokken organisatie die voor de veiligheid van de FN-coryfeeën zorgdroeg was tot dat moment geheim, maar Hermant maakte daar een eind aan door zich bij een dagvod te vervoegen. Zijn rol als smurfensnitch bleef intact en hij wordt nu al maanden aan zijn ivoren wachters gesjord om uit te vlooien of hij voor de leverantie van wapentuig opdracht kreeg van hogerhand óóóóf uit kringen uit de buurt van Marine LePen. Want zowel hogerhand als de Front Nationale spinnen garen bij de toenemende onrust in Frankrijk. Het mag hier af en toe een zootje zijn, in Frankrijk kunnen ze er ook wat van. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 9 oktober 2015

  • Datum: .

Het is weer doodstil geworden. Geen wonder nadat druppelsgewijs was uitgelekt, dat de baardjes van Al Qaida en IS die zo hadden huisgehouden bij het zo fijnzinnige Charlie Hebdo, een kosherette, een voetbalstadion en een muziektempel toch wat al te comfortabele contacten onderhielden met Franse veiligheidssmurfen en de semi-officiële armée des ombres. Tot die armée behoorde zoals eerder naar buiten gewurmd de DPS aka Département Protection Sécurité. De beveiligingsclub van het Front National van pappa, dochter en kleindochter Le Pen. Denk je meteen aan een stel rechtse rakkers met een (semi-)kale knar, spierbundels en oortjes. Vaak is dat ook zo, maar even nuanceren kan geen kwaad.
Dat “Front National pour l'unité francaise” was namelijk in 1972 opgericht door Jacques Foccart. Een “adviseur” van het Elysée, dat toen was afgehuurd door president Pompidou. In werkelijkheid was Sjaak een deep state-smurf, die in een tijdsbestek van tientallen jaren ervoor zorgde dat de Franse (voormalige) koloniën netjes in de Parijse pas bleven lopen. Door het inzetten van kort aangebonden heren met Kalashnikovs en andere versnaperingen. Wie veronderstelt dat de “socialistische” president Mitterrand zich verre zou houden van dit soort ongein komt van een koud Disneyland thuis. Meneer de president en Guy Penne, de tijdelijke remplacant van Foccart, duwden namelijk in het geniep wat losse francs in de schatkist van Le Pen's Front National ten behoeve van de verkiezingscampagne voor het Europees Parlement. Misschien niet uit liefde, maar het kan geen kwaad om een vinger aan de rechter pols te houden. En desnoods gebruik te maken van de diensten van DPS. De knokploeg van het Front onder leiding van Bernard Courcelles, die binnen dat kader optrad als de bodyguard van Anne Pingeot, Mitterrand's maîtresse en moeder van zijn dochter.
Ook leuk. Jean Marie Le-Pen's lijf en leden werden aanvankelijk niet beschermd door de DPS. Dat voorrecht viel ten deel aan de firma KO International Company. Een front van een ander luguber spierballenclubje van Foccart, de SAC (Service Action Civique) (1). Een smeerboel? Dat mag je wel zeggen. Stay tuned.(1) Zie deel 1 van het Schaduwcommando van de prins op de site van de Morgenster.

  • Datum: .

Wat gebeurt er na een fris oorlogje met al dat gebruikte wapentuig? Die worden nagekeken en daarna verkocht aan de liefhebbers. Zoals u weet was dat ook het geval met het speelgoed dat werd gebruikt bij de parallel met de overval op de kosherette lopende eliminatie van Charlie Hebdo's redactie. De “geradicaliseerde” Mo's hadden het spul gekocht van Claude Hermant, een voormalig lid van DPS. De beveiligingsclub van het Front National die onder controle stond van de Franse militaire geheime dienst DPSD. Mag het een lettertje meer wezen? Hermant had op zijn beurt de wapens gekocht van de Slovaakse firma AFG Security, maar oorspronkelijk waren ze afkomstig uit Servië. En dan zijn we waar we wezen wilden: in het uitmekaar gevallen Joegoslavie. Toen een onderzoeksrechter aan Hermant om meer details vroeg haalde de ouwe gladiool het woord staatsgeheim uit zijn mouw en kreeg daarvoor achteraf nog een goedkeurend klopje op de schouder van minister van Binnenlandse Zaken Caseneuve.
Is er nog meer van dit soort ongein te verwachten van de Joego-connectie? Daar mag je een zakje anthrax op innemen. Er liggen genoeg bommen, granaten en Kalashnikovs en in de nabije toekomst zal het voor de “geradicaliseerde” Mo's uit de Balkan niet eens meer nodig zijn om bij de aanschaf ervan figuren als Hermant in te schakelen. Volgens een artikel in het Italiaanse dagvod Corriere delle Sera hebben een paar radicale baardgroepen grote stukken land gekocht bij het Bosnische durp Bosanska Bojna, pal op de grens met Kroatië. Met poen van onze lieflijke bondgenoten uit Saoedi-Arabië, Qatar en de UAE. Bij dat verworven perceel wordt de grens gevormd door een slagboompje en een leeg houten douanehokje. Eenvoudiger kan het niet. Hartelijk welkom.
De betrokken Mo's staan onder leiding van ene Bilal aka imam Husein Busic, die in Italië december vorig jaar tot zeven jaar kerker werd veroordeeld wegens het ronselen van jeugdige baardfans voor het plegen van aanslagen à la Charlie. Husein is overigens niet uit de hemel komen vallen. Hij was de zoon van een schijthuizenpoetser op het CS van Stuttgart en zijn toekomst zag er aanvankelijk dan ook niet zo spic & span uit. Maar toen hij de leer van Mo had doorgesnuffeld en begon te prediken rees zijn ster snel. Wanneer en waarom hij radicaliseerde en revanchistische jihadistjes begon te verzamelen is onbekend. Maar wie weet laat hij binnenkort iets van zich horen en komen we na een x-aantal dooien wat meer over hem aan de weet. Salam alaikum. Stay tuned.

  • Datum: .