Skip to main content

Charlie en de gladiolen (002)

11 december 2015

Het duurde maar een week. Toen wisten de Franse anti-terreursmurfen in Parijs al dat Claude Hermant 200 handwapens had betrokken bij AFG Security. Een beveiligings outfit met een website die wapenliefhebbers kwijl in de bek moet bezorgen. De uiterst belangrijke info was afkomstig van de Slovaakse inlichtingendienst en Europol en normaliter had de tricolore gehesen moeten worden op het Parijse anti-terreurbureel. Maar dat gebeurde niet. Integendeel, de betrokken smurfen gingen op de info zitten. Op bevel van hogerhand. Vooral toen uitlekte dat Hermant de hele bups had doorgestoten naar Amédy Coulibaly. Plus nog 90 dood-en-verderfzaaiers die hij bij een contact in Charleroi had opgeduikeld. Amédy hield niet alles voor zichzelf. Hij leverde een deel ervan aan twee goeie kennissen: de gebroeders Kouachi. Die werkten daarmee op spectaculaire wijze een gendarme met een ongekende vorm van bloedarmoede tegen het trottoir en millimeterden daarna de redactie van Charlie Hebdo. Die kwam zelden of nooit bij elkaar en ook de vergaderplek was niet aan Dieu et tout le monde bekend. Hoe de twee broers het wisten? Domme vraag.
Het was niet de bedoeling, dat het onderzoeksteam van het OM in Lille van deze zaken op de hoogte raakte, maar dat gebeurde toch. Logische volgende stap: het team vroeg om opheldering en info aan Parijs. Maar zoals gezegd, minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve ging er voor liggen (1). Geen info. En dat is op het eerste oog nìet logisch. Op het tweede oog wel degelijk. De Franse overheid verspreidt voor verschillende doeleinden in het geniep wapentuig via een armée des ombres, samengesteld uit voormalige militairen, ex-spionnen en tuig van de richel. Ultiem doel: een grotere greep op de samenleving door het opvoeren van de spanning, de angst.
Btw. Coulibaly had nog een leuke kennis. Ene Amar Ramdani. Die had ook wat spulletjes van Coulibaly aangeschaft en zou daarmee een smurfin in Montrouge hebben gedood en een aanslag hebben uitgevoerd op een voorbijkomende jogger. Nou wil het toeval, dat Amar een innige relatie onderhield met ene Emmanuelle C. Ook zij is een smurfin, maar geen gewone. Zij geeft les in operationele methodes die in zwang zijn in de speurneuzenwereld. Geen wonder dus dat minister Cazeneuve de deur op slot houdt. En ook geen wonder dat er nu 10.000 extra militairen door de Franse straten ronddarren om te laten zien wie er de baas is. Gladio is niet dood. Hij leeft.(1) Zie aflevering 1 van gisteren

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 december 2015
charlie en de gladiolen