Skip to main content

Charlie en de gladiolen (007)

31 januari 2016

Wat gebeurt er na een fris oorlogje met al dat gebruikte wapentuig? Die worden nagekeken en daarna verkocht aan de liefhebbers. Zoals u weet was dat ook het geval met het speelgoed dat werd gebruikt bij de parallel met de overval op de kosherette lopende eliminatie van Charlie Hebdo's redactie. De “geradicaliseerde” Mo's hadden het spul gekocht van Claude Hermant, een voormalig lid van DPS. De beveiligingsclub van het Front National die onder controle stond van de Franse militaire geheime dienst DPSD. Mag het een lettertje meer wezen? Hermant had op zijn beurt de wapens gekocht van de Slovaakse firma AFG Security, maar oorspronkelijk waren ze afkomstig uit Servië. En dan zijn we waar we wezen wilden: in het uitmekaar gevallen Joegoslavie. Toen een onderzoeksrechter aan Hermant om meer details vroeg haalde de ouwe gladiool het woord staatsgeheim uit zijn mouw en kreeg daarvoor achteraf nog een goedkeurend klopje op de schouder van minister van Binnenlandse Zaken Caseneuve.
Is er nog meer van dit soort ongein te verwachten van de Joego-connectie? Daar mag je een zakje anthrax op innemen. Er liggen genoeg bommen, granaten en Kalashnikovs en in de nabije toekomst zal het voor de “geradicaliseerde” Mo's uit de Balkan niet eens meer nodig zijn om bij de aanschaf ervan figuren als Hermant in te schakelen. Volgens een artikel in het Italiaanse dagvod Corriere delle Sera hebben een paar radicale baardgroepen grote stukken land gekocht bij het Bosnische durp Bosanska Bojna, pal op de grens met Kroatië. Met poen van onze lieflijke bondgenoten uit Saoedi-Arabië, Qatar en de UAE. Bij dat verworven perceel wordt de grens gevormd door een slagboompje en een leeg houten douanehokje. Eenvoudiger kan het niet. Hartelijk welkom.
De betrokken Mo's staan onder leiding van ene Bilal aka imam Husein Busic, die in Italië december vorig jaar tot zeven jaar kerker werd veroordeeld wegens het ronselen van jeugdige baardfans voor het plegen van aanslagen à la Charlie. Husein is overigens niet uit de hemel komen vallen. Hij was de zoon van een schijthuizenpoetser op het CS van Stuttgart en zijn toekomst zag er aanvankelijk dan ook niet zo spic & span uit. Maar toen hij de leer van Mo had doorgesnuffeld en begon te prediken rees zijn ster snel. Wanneer en waarom hij radicaliseerde en revanchistische jihadistjes begon te verzamelen is onbekend. Maar wie weet laat hij binnenkort iets van zich horen en komen we na een x-aantal dooien wat meer over hem aan de weet. Salam alaikum. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 januari 2016
charlie en de gladiolen