Skip to main content

Charlie en de Gladiolen (006)

31 januari 2016

Het is weer doodstil geworden. Geen wonder nadat druppelsgewijs was uitgelekt, dat de baardjes van Al Qaida en IS die zo hadden huisgehouden bij het zo fijnzinnige Charlie Hebdo, een kosherette, een voetbalstadion en een muziektempel toch wat al te comfortabele contacten onderhielden met Franse veiligheidssmurfen en de semi-officiële armée des ombres. Tot die armée behoorde zoals eerder naar buiten gewurmd de DPS aka Département Protection Sécurité. De beveiligingsclub van het Front National van pappa, dochter en kleindochter Le Pen. Denk je meteen aan een stel rechtse rakkers met een (semi-)kale knar, spierbundels en oortjes. Vaak is dat ook zo, maar even nuanceren kan geen kwaad.
Dat “Front National pour l'unité francaise” was namelijk in 1972 opgericht door Jacques Foccart. Een “adviseur” van het Elysée, dat toen was afgehuurd door president Pompidou. In werkelijkheid was Sjaak een deep state-smurf, die in een tijdsbestek van tientallen jaren ervoor zorgde dat de Franse (voormalige) koloniën netjes in de Parijse pas bleven lopen. Door het inzetten van kort aangebonden heren met Kalashnikovs en andere versnaperingen. Wie veronderstelt dat de “socialistische” president Mitterrand zich verre zou houden van dit soort ongein komt van een koud Disneyland thuis. Meneer de president en Guy Penne, de tijdelijke remplacant van Foccart, duwden namelijk in het geniep wat losse francs in de schatkist van Le Pen's Front National ten behoeve van de verkiezingscampagne voor het Europees Parlement. Misschien niet uit liefde, maar het kan geen kwaad om een vinger aan de rechter pols te houden. En desnoods gebruik te maken van de diensten van DPS. De knokploeg van het Front onder leiding van Bernard Courcelles, die binnen dat kader optrad als de bodyguard van Anne Pingeot, Mitterrand's maîtresse en moeder van zijn dochter.
Ook leuk. Jean Marie Le-Pen's lijf en leden werden aanvankelijk niet beschermd door de DPS. Dat voorrecht viel ten deel aan de firma KO International Company. Een front van een ander luguber spierballenclubje van Foccart, de SAC (Service Action Civique) (1). Een smeerboel? Dat mag je wel zeggen. Stay tuned.(1) Zie deel 1 van het Schaduwcommando van de prins op de site van de Morgenster.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 januari 2016
charlie en de gladiolen