Bilderberg (001)

maandag 2 mei-2005
Dit jaar vindt de -zoveel mogelijk geheim gehouden - Bilderberg-vergadering plaats in het Zuid-Duitse Dorint Sofitel Seehotel Ueberfahrt, een 188 kamers tellend vijfsterrenhotel. Van 5 tot en met 7 mei aanstaande zijn er een aantal bijeenkomsten gepland waarbij selectief gekozen Europese en Noord-Amerikaanse politici, media-mensen en ondernemers de globalisering vorm geven. Met vlakbij een groot meer en een golfbaan zal er naast vergaderen ook aandacht zijn voor één op één ontmoetingen tussen de groten der aarde, althans zo voelen zij zich. Het is elk jaar weer spannend wie er het eerst met deze informatie naar buiten komt. En dan nu maar weer wachten op de notulen...

  • Datum: .

Bilderberg (002)

dinsdag 10 mei-2005
Op 2 mei jongstleden konden wij de plaats en datum van de Bilderberg-vergadering afgelopen weekend hier in deze rubriek geven. Vlakbij München in Zuid-Duitsland. Geen woord daarover natuurlijk in andere Nederlandse media. Ondertussen zijn er op een Duitse site een aantal foto's gepubliceerd en is de lijst met deelnemers openbaar gemaakt. Dus indien je Jozias van Aartsen, Arthur Docters van Leeuwen, Victor Halberstadt, Jeroen van der Veer en nog een paar bigshots waaronder Beatrix afgelopen weekend kwijt was dan is dat nu opgehelderd...

  • Datum: .

Bilderberg (003)

woensdag 11 mei-2005
Iedereen denkt misschien dat onze koningin altijd gevrijwaard wordt van ontmoetingen met schorriemorrie. Dat is een misvatting. Want wie behoorde afgelopen weekend tot haar gesprekspartners bij de Bilderbergmeeting in het Zuidduitse Rottach-Egern? Michael Ledeen!
Een schooier eerste klas, die in de jaren zeventig/tachtig nauwe betrekkingen onderhield met de loge P2 van Licio Gelli en met de sinistere Francesco Pazienza. Beiden voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitvoering in extremis van de strategie van de spanning in Italië. Met een reeks moorden en bomaanslagen, waarvan die op 2 augustus 1980 in Bologna de kroon op het bloedige werk was.
Uit diezelfde periode dateert ook zijn liaison met de Italiaanse geheimedienst SISMI en de Israëlische Mossad. Nooit weg als je eens iets voor elkaar wilt krijgen en dat is vice versa. Want vriend Michael is eveneens dikke mik met zowel de Republikeinse nomenclatura in Washington als met conspiratieve lieden binnen het Amerikaanse intelligence wereldje.
Dat kwam in de jaren tachtig al aan het licht toen bleek dat hij geen onbelangrijke rol had gespeeld bij de Iran-Contra affaire en dan met name het Iraanse gedeelte. Hij ging toen in zee met de in de jaren zeventig uit Iran gevluchte Manucher Ghorbanifar. Ook een buitengewoon frisse jongen die ten tijde van het regime van de sjah topmedewerker was van de SAVAK, de Perzische Gestapo. We hebben veel over dit duo geschreven, vooral in samenhang met de voormalige Rotterdamse advocaat Geertjan Dolk, die momenteel vanaf het adres Kauwenlaan 10 B in het Belgische Kapellen opereert en wiens advocatenkantoor per 18/1/2005 in staat van faillissement is verklaard (1).
Verder besteedden wij op 24 september 2004 in Kleintje Muurkrant nummer 395 ook aandacht aan recentere gebeurtenissen waarbij Ledeen een rol speelde in het artikel “Likoedgate en de Iraanse bom”. Daarin kwam ondermeer een bijeenkomst in Rome ter sprake in december 2001. Aanwezig: Ledeen, Ghorbanifar, Nicolo Pollari (hoofd van de SISMI, de chef van de in Irak vermoorde Nicola Calipari), Antonio Martino (Italiaans minister van Defensie), Larry Franklin (vorige week in de VS achter het gaas gegaan onder verdenking van spionage ten behoeve van Israël), plus nog een zootje ongeregeld uit Iran en Libanon. Doel van het gezellig samenzijn: het ontwikkelen van initiatieven om de regimes in Iran, Syrië en Libanon omver te werpen. Hoe? Maakt eigenlijk geen flaus aus.
Het is nog niet zo ver, vooral omdat het in Irak allemaal wat tegenzit. Maar dat er in die landen niks zal gebeuren in de nabije toekomst is onwaarschijnlijk. Al was het alleen maar ter wille van de democratie, de globalisering, de bevrijding van de vrouwen, het loslaten van de kamelen en god mag weten wat nog meer. Met dank aan Ledeen en zijn duistere companen.
In een week tijd sta je met je familie te koekhappen in Scheveningen, zit je te confereren met een stuk canaille als Ledeen en aan het eind sta je naast een man op een begraafplaats die van kettingzagen houdt. Je zal koningin wezen. Tel uit je winst.

(1). Onze zoekmachine bezorgt u alles aan huis.

  • Datum: .

Bilderberg (004)

Aan dit bericht hoeven we eigenlijk niks toe te voegen. Servië is nog het enige land binnen de imaginaire grenzen van Europa dat zich niet uit de invloedsfeer van Rusland laat wringen. Maar als zich ook maar een kleine scoringskans voordoet, desnoods vanaf de middenstip, dan gaat de westerse alliantie ervoor. Om de nieuwe Dzjengis Kahn en zijn woeste hordes het hoofd te bieden. Dat wordt dus een van de onderwerpen die tussen 7 en 10 juni in Turijn besproken zullen worden: de inlijving van Servië. Nou maar hopen dat Willy weet waar het ligt. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch