Skip to main content

maandag 26 mei-2003
Terwijl Balkenende naar nieuwe ministers zocht voor het nieuwe kabinet - dat nu al het meest a-sociale kabinet wordt genoemd - zat de beoogde minister van buitenlandse zaken Jaap de Hoop Scheffer gezellig te confereren. Temidden van vertegenwoordigers van miljarden dollars was hij te gast op de Bilderbergconferentie in het Trianon Hotel in 't Franse Versailles van 15 tot 18 mei jongstleden. Enige andere politieke kopstukken die dit keer aanwezig waren zijn Wim Kok en Frits Bolkestein en uit Duitsland bijvoorbeeld Otto Schily en Wolfgang Schauble. Beatrix was er ook weer na een jaar afwezigheid. Gewoon een gezellig onderonsje op kosten van de belastingbetaler of zou er toch iets meer aan de hand zijn? Wellicht toch tijd voor wat kamervragen?
Voor een aantal plaatjes van aanwezigen kijk maar eens hier.

 • Datum: .

maandag 2 mei-2005
Dit jaar vindt de -zoveel mogelijk geheim gehouden - Bilderberg-vergadering plaats in het Zuid-Duitse Dorint Sofitel Seehotel Ueberfahrt, een 188 kamers tellend vijfsterrenhotel. Van 5 tot en met 7 mei aanstaande zijn er een aantal bijeenkomsten gepland waarbij selectief gekozen Europese en Noord-Amerikaanse politici, media-mensen en ondernemers de globalisering vorm geven. Met vlakbij een groot meer en een golfbaan zal er naast vergaderen ook aandacht zijn voor één op één ontmoetingen tussen de groten der aarde, althans zo voelen zij zich. Het is elk jaar weer spannend wie er het eerst met deze informatie naar buiten komt. En dan nu maar weer wachten op de notulen...

 • Datum: .

dinsdag 10 mei-2005
Op 2 mei jongstleden konden wij de plaats en datum van de Bilderberg-vergadering afgelopen weekend hier in deze rubriek geven. Vlakbij München in Zuid-Duitsland. Geen woord daarover natuurlijk in andere Nederlandse media. Ondertussen zijn er op een Duitse site een aantal foto's gepubliceerd en is de lijst met deelnemers openbaar gemaakt. Dus indien je Jozias van Aartsen, Arthur Docters van Leeuwen, Victor Halberstadt, Jeroen van der Veer en nog een paar bigshots waaronder Beatrix afgelopen weekend kwijt was dan is dat nu opgehelderd...

 • Datum: .

woensdag 11 mei-2005
Iedereen denkt misschien dat onze koningin altijd gevrijwaard wordt van ontmoetingen met schorriemorrie. Dat is een misvatting. Want wie behoorde afgelopen weekend tot haar gesprekspartners bij de Bilderbergmeeting in het Zuidduitse Rottach-Egern? Michael Ledeen!
Een schooier eerste klas, die in de jaren zeventig/tachtig nauwe betrekkingen onderhield met de loge P2 van Licio Gelli en met de sinistere Francesco Pazienza. Beiden voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitvoering in extremis van de strategie van de spanning in Italië. Met een reeks moorden en bomaanslagen, waarvan die op 2 augustus 1980 in Bologna de kroon op het bloedige werk was.
Uit diezelfde periode dateert ook zijn liaison met de Italiaanse geheimedienst SISMI en de Israëlische Mossad. Nooit weg als je eens iets voor elkaar wilt krijgen en dat is vice versa. Want vriend Michael is eveneens dikke mik met zowel de Republikeinse nomenclatura in Washington als met conspiratieve lieden binnen het Amerikaanse intelligence wereldje.
Dat kwam in de jaren tachtig al aan het licht toen bleek dat hij geen onbelangrijke rol had gespeeld bij de Iran-Contra affaire en dan met name het Iraanse gedeelte. Hij ging toen in zee met de in de jaren zeventig uit Iran gevluchte Manucher Ghorbanifar. Ook een buitengewoon frisse jongen die ten tijde van het regime van de sjah topmedewerker was van de SAVAK, de Perzische Gestapo. We hebben veel over dit duo geschreven, vooral in samenhang met de voormalige Rotterdamse advocaat Geertjan Dolk, die momenteel vanaf het adres Kauwenlaan 10 B in het Belgische Kapellen opereert en wiens advocatenkantoor per 18/1/2005 in staat van faillissement is verklaard (1).
Verder besteedden wij op 24 september 2004 in Kleintje Muurkrant nummer 395 ook aandacht aan recentere gebeurtenissen waarbij Ledeen een rol speelde in het artikel “Likoedgate en de Iraanse bom”. Daarin kwam ondermeer een bijeenkomst in Rome ter sprake in december 2001. Aanwezig: Ledeen, Ghorbanifar, Nicolo Pollari (hoofd van de SISMI, de chef van de in Irak vermoorde Nicola Calipari), Antonio Martino (Italiaans minister van Defensie), Larry Franklin (vorige week in de VS achter het gaas gegaan onder verdenking van spionage ten behoeve van Israël), plus nog een zootje ongeregeld uit Iran en Libanon. Doel van het gezellig samenzijn: het ontwikkelen van initiatieven om de regimes in Iran, Syrië en Libanon omver te werpen. Hoe? Maakt eigenlijk geen flaus aus.
Het is nog niet zo ver, vooral omdat het in Irak allemaal wat tegenzit. Maar dat er in die landen niks zal gebeuren in de nabije toekomst is onwaarschijnlijk. Al was het alleen maar ter wille van de democratie, de globalisering, de bevrijding van de vrouwen, het loslaten van de kamelen en god mag weten wat nog meer. Met dank aan Ledeen en zijn duistere companen.
In een week tijd sta je met je familie te koekhappen in Scheveningen, zit je te confereren met een stuk canaille als Ledeen en aan het eind sta je naast een man op een begraafplaats die van kettingzagen houdt. Je zal koningin wezen. Tel uit je winst.

(1). Onze zoekmachine bezorgt u alles aan huis.

 • Datum: .

zondag 25 juni-2006
Indien je wilt weten wie er aanwezig waren bij de afgelopen Bilderberg-bijeenkomst in Ottawa (Canada) dan kun je hier de deelnemerslijst vinden. Prettige zondag verder...

 • Datum: .

maandag 21 mei-2007
Dit jaar vindt er wederom een Bilderberg-bijeenkomst plaats. Van 31 mei tot 3 juni confereren in 't Turkse Istanbul Europese en NoordAmerikaanse vertegenwoordigers van politiek, media en bedrijfsleven over onderwerpen als "Turkije en de EU", "acties jegens Iran" en het "energievraagstuk".
Of de zojuist afgetreden WereldBank-directeur Paul Wolfowitz zijn uitnodiging aanneemt is niet duidelijk maar Henry Kissinger en Donald Rumsfeld zijn zeer zeker weer van de partij.
Er zijn al eens eerder Bilderberg-bijeenkomsten gehouden in Turkije, in 1959 in Istanbul en in 1975 in Cesme. Het opnieuw bijeenkomen in Turkije is op te vatten als een kritisch signaal van de internationale Bilderbergers aan de Europese tegenstanders van toetreding van Turkije tot de Europese Unie.
Dit jaar is er overigens al wel enige publiciteit geweest rondom deze Bilderberg-bijeenkomt en dat is uitzonderlijk aangezien de media-lakeien meestal hun pennen opgeborgen houden over dit onderwerp.

kijk- en luistertips:

 • Volgens RTL4 komt ook dit jaar Beatrix weer langs.
 • Zie Tony Gosling van www.bilderberg.org met een spreekbeurt over de Bilderberg-geschiedenis.
 • En een CNNitem over de Bilderbergers van vorig jaar.
 • BBC-radiouitzending over de Bilderbergers

 • Datum: .

woensdag 13 mei-2009
Een paar dagen geleden meldde Kleintje Actueel dat de jaarlijkse Bilderberg-bijeenkomst dit jaar plaats zal vinden in Griekenland. Vanaf morgen 14 mei in het Nafsika Astir Palace Hotel in de Griekse snikhete stad Vouliagmeni. We zullen er echter weinig tot niks over horen en er al helemaal niks in de Nederlandse media over tegenkomen. Er is wel alvast iemand van de Britse krant The Guardian wezen kijken -ene Charlie Skelton- en hij heeft er een humorvol stukje over geschreven. Kijk in ons archief maar eens waar het de vorige keren allemaal over ging, het blijft treurig dat vrijwel alle media dit Bilderberg-fenomeen laten liggen.

* zie deze recente vragen van SP'er Harry van Bommel re: Bilderberg

 • Datum: .

woensdag 2 juni-2010
Voor de eerste keer wordt er nu iets minder geheimzinnig en omzichtig omgesprongen met de komende bijeenkomst van de Bilderberg-groep. Dit jaar komt deze invloedrijke club bij elkaar iets ten zuiden van 't Spaanse Barcelona van 3 tot 6 juni aanstaande. Ondertussen is de deelnemerslijst 2010 ook alweer gepubliceerd, maar echt opzienbarend is dit berichtje op de website van de NOS deze keer. Tot nu toe waagden de grote media zich vrijwel nooit aan deze materie. Ongetwijfeld zal meespelen dat er dit jaar geen Nederlandse persmensen uitgenodigd zijn op dit onderonsje van de machtigen dezer aarde. Vorige jaren waren er wel degelijk vertegenwoordigers van Hollandse media en tweede kamer-leden aanwezig. Citeerden we eerder in deze rubriek al een klein aantal berichtjes uit wat Britse kranten, nu durft ook de NOS dit te doen. Nu de rest nog...

 • Datum: .

vrijdag 1 juni-2012
De meisjes en jongens die ons in de afgelopen tijd zo keurig en willens en wetens in een crisis hebben gemanouvreerd zijn weer bijmekaar. Dit keer wordt Bildermamma vanuit Nederland gesecondeerd door het baasje van Unilever, een bolleboos uit Tilburg, een ouwe leut uit Leiden en polletieke kanjers als Mark Hahahaha Rutte, Alexander Kutduz Pechtold en Neel Kroes. Als u nieuwsgierig bent naar de rest van het zootje, dit moet de officiële lijst van de aanwezigen zijn. Eat their heart out.

 • Datum: .

donderdag 27 november-2014
Hoor je het eens van een ander. Van George Soros. Globalist pur sang. Maar blijkbaar ook realist. Kwootje van de voormalige werkgever van prinses Wisse Smit en gappie van Bildermamma Bea. Komt ie:

“We have to recognise that the European Union itself, which is a noble, well intended experiment in international governance, HAS FAILED, and has not delivered what it promised, and there is such a degree of disappointment that even Russia can offer an alternative”.

Komt uit een recent interview van de ouwe rakker met France 24. Nou u weer. En dan wij weer.

 • Datum: .

Dit jaar werd de jaarlijkse Bilderberg-konferentie gehouden in Zwitserland, van 8 tot 11 juni 1995. Zoals gewoonlijk kwamen allerlei invloedrijke zakenlieden en politici bij elkaar om, enigszins afgescheiden van pers en publiciteit, wereldproblemen te bespreken. We hebben de lijst deelnemers van Internet afgeplukt en hier zijn de Nederlandse deelnemers: Victor Halberstadt (PvdA-professor Leiden); Hans van den Broek (CDA, ex-minister van BuZa, nu Europees Commissaris); Max Kohnstamm (al vanaf begin zeventiger jaren Bilderberg-bezoeker); Pieter Korteweg (Robeco); Koningin Beatrix; Karel Vuursteen (Heineken) en Jaques Wallage (PvdA). Het Kleintje houdt zich aanbevolen voor de agenda en de notulen van deze Bilderberg-bijeenkomst...

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 288, 18 augustus 1995

 • Datum: .

We waren er dit jaar redelijk vroeg bij met 't Kleintje. Ondanks het feit dat het binnen links niet (meer) gebruikelijk is om te wijzen op het conspiratief karakter van de jaarlijks bijeenkomende Bilderbergers - alwaar politici, journalisten en economisch entrepeneurs onder strikte geheimhouding een aantal dagen babbelen - kunnen wij het toch niet laten. Deze keer wisten wij reeds op 2 mei jongstleden op de internet-pagina's van Kleintje Actueel te melden dat de Bilderberg-bijeenkomst van 2005 plaats zou vinden vlakbij München in Zuid-Duitsland. Geen woord daarover natuurlijk in andere Nederlandse media terwijl er toch een aantal BN'ers aanwezig waren zoals Jozias van Aartsen, Arthur Docters van Leeuwen, Victor Halberstadt, Jeroen van der Veer en uiteraard Beatrix. Iedereen denkt misschien dat onze koningin altijd gevrijwaard wordt van ontmoetingen met schorriemorrie. Dat is een misvatting. Want wie behoorde tot haar gesprekspartners bij de Bilderbergmeeting in het Zuidduitse Rottach-Egern? Michael Ledeen! Een schooier eerste klas, die in de jaren zeventig/tachtig nauwe betrekkingen onderhield met de loge P2 van Licio Gelli en met de sinistere Francesco Pazienza. Beiden voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitvoering in extremis van de strategie van de spanning in Italië. Met een reeks moorden en bomaanslagen, waarvan die op 2 augustus 1980 in Bologna de kroon op het bloedige werk was. Uit diezelfde periode dateert ook zijn liaison met de Italiaanse geheimedienst SISMI en de Israëlische Mossad. Nooit weg als je eens iets voor elkaar wilt krijgen en dat is vice versa. Want vriend Michael is eveneens dikke mik met zowel de Republikeinse nomenclatura in Washington als met conspiratieve lieden binnen het Amerikaanse intelligence wereldje. Dat kwam in de jaren tachtig al aan het licht toen bleek dat hij geen onbelangrijke rol had gespeeld bij de Iran-Contra affaire en dan met name het Iraanse gedeelte. Hij ging toen in zee met de in de jaren zeventig uit Iran gevluchte Manucher Ghorbanifar. Ook een buitengewoon frisse jongen die ten tijde van het regime van de sjah topmedewerker was van de SAVAK, de Perzische Gestapo. We hebben veel over dit duo geschreven, vooral in samenhang met de voormalige Rotterdamse advocaat Geertjan Dolk, die momenteel vanaf het adres Kauwenlaan 10 B in het Belgische Kapellen opereert en wiens advocatenkantoor per 18/1/2005 in staat van faillissement is verklaard (zie berichten daarover op onze internet-pagina's). Verder besteedden wij op 24 september 2004 in Kleintje Muurkrant nummer 395 ook aandacht aan recentere gebeurtenissen waarbij Ledeen een rol speelde in het artikel "Likoedgate en de Iraanse bom". Daarin kwam ondermeer een bijeenkomst in Rome ter sprake in december 2001. Aanwezig: Ledeen, Ghorbanifar, Nicolo Pollari (hoofd van de SISMI, de chef van de in Irak vermoorde Nicola Calipari), Antonio Martino (Italiaans minister van Defensie), Larry Franklin (pasgeleden in de VS achter het gaas gegaan onder verdenking van spionage ten behoeve van Israël), plus nog een zootje ongeregeld uit Iran en Libanon. Doel van het gezellig samenzijn: het ontwikkelen van initiatieven om de regimes in Iran, Syrië en Libanon omver te werpen. Hoe? Maakt eigenlijk geen flaus aus. Het is nog niet zo ver, vooral omdat het in Irak allemaal wat tegenzit. Maar dat er in die landen niks zal gebeuren in de nabije toekomst is onwaarschijnlijk. Al was het alleen maar ter wille van de democratie, de globalisering, de bevrijding van de vrouwen, het loslaten van de kamelen en god mag weten wat nog meer. Met dank aan Ledeen en zijn duistere companen. In een week tijd sta je met je familie te koekhappen in Scheveningen, zit je te confereren met een stuk canaille als Ledeen en aan het eind sta je naast een man op een begraafplaats die van kettingzagen houdt. Je zal koningin wezen. Tel uit je winst. Onze zoekmachine bezorgt u alles aan huis.

(de volledige lijst Bilderberg 2005-bezoekers is te vinden op
www.fosar-bludorf.com/bilderberger/Liste.htm)

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 403, 10 juni 2005

 

 • Datum: .

Vroeger had je het proletariaat. De klasse in de kapitalistische maatschappij die moest werken voor zijn brood. Als er al werk was. En het leven was geen lolletje. Na pak weg een eeuw bikkelharde strijd wist die klasse zich een redelijk bestaan te verwerven en het woord proletariaat ging de meterkast in. De bulk van haar parlementaire vertegenwoordigers werd in de decennia die volgden ingepakt met steeds meer vetvrij liberaal gedachtengoed tot je alleen het verschil tussen links en rechts nog zag als je bij Specsavers was geweest. Toen arriveerde de technologische revolutie en alle sociale zekerheden kwamen op de glijbaan terecht. En de onrust groeit. Ook bij de 1 procent en de laag daar net onder. Ze vrezen niet alleen het eigen gepeupel, maar ook en vooral de stoet armoedzaaiers uit krepeergebieden elders in de wereld die op allerlei slinkse manieren hun achtertuin binnensluipen. Het nieuwe... nee, dat kan niet meer. Laat de meterkast maar dicht. We noemen die nieuwe misérables “het precariaat”. Een beetje precair en een beetje proletariaat. Weten we waar we het over hebben als we ons genoodzaakt zien om maatregelen te nemen.
Morgen begint de Bilderbergvierdaagse. In Dresden. Nederland wordt vertegenwoordigd door koning Willy, Mark Damesfiets, kleedjesklopper Ahmed Aboutaleb, Shellpompbeheerder Ben van Beurden, ruimtelijk minister Sharon Dijksma, de ouwe Victor (Halberstadt) en Damesfietskenner Kajsa Ollongren. En laat nou het precariaat een van de onderwerpen zijn waarover onze fine fleur mee mag lullen. Jawel. Of het precariaat zelf ook vertegenwoordigd is? Ben je bezopen na dertig pilsjes? Toch fijn hè als er over je geluld wordt.

 • Datum: .

Aan dit bericht hoeven we eigenlijk niks toe te voegen. Servië is nog het enige land binnen de imaginaire grenzen van Europa dat zich niet uit de invloedsfeer van Rusland laat wringen. Maar als zich ook maar een kleine scoringskans voordoet, desnoods vanaf de middenstip, dan gaat de westerse alliantie ervoor. Om de nieuwe Dzjengis Kahn en zijn woeste hordes het hoofd te bieden. Dat wordt dus een van de onderwerpen die tussen 7 en 10 juni in Turijn besproken zullen worden: de inlijving van Servië. Nou maar hopen dat Willy weet waar het ligt. Stay tuned (JP).

 • Datum: .