Skip to main content

Het gebeurt niet vaak. Misschien wel nooit. Dat iemand die voor de kadi wordt gesleurd van het OM een schadevergoeding eist wegens achterbakse praktijken. En niet zo'n truttig bedragje. Nee, 13,9 meloen euro. Identiek aan het jackpotbedrag van de Staatsloterij van 7 augustus 2017. Daarmee kwam de niet van humor gespeende Lekkerkerkse ondernemer Aad Boudewijn de dag daarna aanzetten tijdens de zoveelste rechtzitting in een affaire die eenvoudig begon, maar uitgroeide tot verbijsterende proporties en bemoeienis vanuit de hoogste regionen in de chaotische meccanodoos van minister Fred Grapkeutel. Met maar één doel: het afdekken van de activiteiten van het Bierkaai-syndicaat, dat bijvoorbeeld tijdens de perikelen rond Joris D. , het gekrakeel rond Chipsol en in onze serie Octopussy al herhaaldelijk in beeld kwam. Boudewijn werd op 8 augustus 2017 vanuit de petoet in Zwaag overgebracht naar Den Haag, waar zijn zaak diende. En waartegen hij kort daarna aldus bezwaar maakte. Dat bezwaar en die eis vormen voor ons een prima uitgangspunt om deze affaire tot aan het bot uit te pluizen. Fasten your seatbelts. Take off is imminent. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Hoe eenvoudig kan een affaire als die rond Aad Boudewijn beginnen? Met een huwelijk. In 1985. Gewoon, in gemeenschap van goederen. In de loop van de tijd werden er twee dochters geboren en alles leek Lekkerkerkse koek en ei. Maar hoe gaat dat soms, zowel de koek als het ei begonnen wat minder te smaken. Aad zocht wat licht vertier bij een telg uit de familie Slöetjes en zijn echtgenote deed hetzelfde. Zij het, dat deze Johan Slöetjes nog wel aan Aad zou hebben gevraagd of die bezwaar had tegen zijn liaison met diens vrouw. Aad had geen bezwaar. Ook al omdat ie zelf met een zuster van Johan rommelde. In 2009 kwam er een aardig verzekeringsbedragje vrij en dat bleef niet zonder gevolgen. Aad begon een eigen zaak en moeders stelde uit taktisch financiële overwegingen voor om hun relatie te voorzien van huwelijkse voorwaarden. Aad had opnieuw geen bezwaar. Zelfs iemand met een zicht van vijf meter kon hem zien aankomen: het huwelijk liep op de klippen. In 2013. Al snel kwam Aad erachter, dat zijn ex in de loop der jaren stiekem heel wat poen uit zijn zakelijke inkomsten had weggesluisd naar een eigen rekening. Er ontstond wapengekletter dat al vrij snel een juridisch tintje kreeg. En Aad's voormalige vechtgenote ondervond bij dat gekletter niet te onderschatten steun van haar vriend Johan. Een ICT-bollebof op het terrein van reclassering, vluchtelingenwerk en zorgverlening, die sinds 2012/2013 zelfstandig opereert als interim bestuurder c.q. management fluisteraar. In de periode daarvoor was ie hotemetoot bij de ICT-firma Logica, die begin 2013 werd opgeslokt door het Canadese CGI, nadat er wat kwalijke berichten waren verschenen over het wat ruimtelijk declareren bij opdrachtgever UWV (1). Namens Logica hing onze Johan in 2010/2011 de regiomanager a.i. uit bij de Reclassering in de regio Den Haag en ook daar verliepen de zaken op financieel vlak niet helemaal comme il faut (2). Sindsdien is het voor Johan zeker geen full speed ahead meer en zou hij tussen wat hobbyistisch timmerwerk tijd zat hebben om zijn huidige liefde met raad en daad bij te staan. Naar verluidt bij tijd en wijle geassisteerd door een van zijn andere zusters, Janneke Slöetjes. Een uiterst kleurrijke figuur binnen het wereldje van minister Fred Grapkeutel en zijn gebefte. Meer over haar in de volgende bijdrage. Stay tuned (JP).

(1) Zie dit artikel uit het NRC van 19 oktober 2014.
(2) Zie dit artikel uit De Groene Amsterdammer van 10 juni 2015.

  • Datum: .

Kon het Janneke Slöetjes aan haar reet roesten? Het bericht, dat Facebook privé informatie van 400 meloen mensen onder andere bij Netflix geheel gratis in de gleuf duwt en die club in staat stelt om de privéberichten van Facebookers te lezen en naar believen te deleten (1). Of zou ze zich als directeur van de Amerikaanse videostreamer op het terrein van “setting and executing strategies in Brussels, EU member states & MEA [Middle East and Africa, red.] to influence and monitor developments in media law, copyright, net neutrality, data privacy, ecommerce and consumer issues” te pletter zijn geschrokken? Je zou zeggen dat laatste. Anders zou de onderzoeksfunctie die zij ruim 2½ jaar heeft bekleed bij Bits of Freedom voor ze in 2014 overstapte naar Netflix wel in een merkwaardig daglicht komen te staan. En nou kan je als doorduwer van videootjes wel roepen dat je geen gebruik hebt gemaakt van het aangeboden buitenkansje, maar wie dat gelooft solliciteert naar de titel “sukkel van het jaar”. Janneke kreeg begin 2012 toen zij een ferm betaalde baan bij het Amsterdamse befkantoor Kennedy & Van der Laan opgaf voor de ideeële rol van Bitch of Freedom nog een flinke tuil veren in haar uitvaartcentrum. Edoch, in die rol maakte zij wel kennis met god en alleman die zich qq. bezighielden met alle mogelijkheden die het internet te bieden heeft om de eenvoudige kloothommels de gewenste richting in te duwen. Vaak onder het mom van het bestrijden van onverlaten. Dus zit je aan tafel met wijsneuzen van het ministerie van Veiligheid en Justitie, vertegenwoordigers van het OM, paladijnen van dat enge kale mannetje van de AIVD en meer van die Haagse hopjes. En u weet het, wie met pek omgaat wordt erdoor besmet. Vooral als er gepolderd moet worden over een uiterst heikele materie waarover bij de overheid nog maar weinig kennis in huis is. Dan ontstaat tegen wil en dank toch al vrij snel her en der een sfeer van ouwe jongens, meisjes, transgenders krentenbrood en “hé, hoe is het thuis?”. Mogelijk heeft die ongewilde collusie geleid tot de problemen die de hoofdpersoon van deze serie, Aad Boudewijn, nu al jaren ondervindt. We duiken dieper. Stay tuned (JP).

(1) Mocht u erg nieuwsgierig zijn hier de volle bak.

  • Datum: .