Skip to main content

Deuss en de Ruskies (006)

31 maart 2017

maandag 9 april-2012
Even een tussendoortje. In ons vorige artikeltje serveerden wij al een flinke portie verbazing uit over de voorzichtige eis van de OM-jurk bij het strafproces versus het formidabele monetaire magiërsduo John en Tineke Deuss. Een megalachertje. Maar we beginnen een beetje te begrijpen waarom ze de seatbelts stevig gefastend hadden. Een kwootje uit de derde aflevering van de serie "Licht in de Deussternis" dd. 5 oktober 2009. Komt ie:

"Zegt die halve minister De Jager (1) vorige week dat een plukje van de rijkste Nederlandse famieljes zo'n 15 miljard stiekempjes hebben ondergebracht bij een stel schimmige buitenlandse trusts. Kwam boven bij een blauwe brievenonderzoek naar de activiteiten van John Deuss, berucht van Moskou tot Berg en Dal en van Reykjavik tot Bonaire ... ".

Welke famieljes Jan Kast bedoelde zei hij er wijselijk niet bij, anders was ie nooit minister geworden. En dus was het niet zo gek dat we daar later ook niks meer van hebben gehoord. Laat staan dat zoiets tijdens het strafproces tegen de betrokken bankier aan de orde komt. Lekker lullen over Russische olieboeren en ander avontuurlijk krapuul, maar uiteraard niks over de crème de la crème van onze keurige Nederlandse samenleving. Zelfs niet als het om een bedrag gaat waar ze nu al weken over zitten te ouwehoeren in het Kotshuis. VIJFTIEN MILJARD! Mocht de kadi meegaan met het OM meteen hoger beroep Johnnyboy. Je komt geheid van het haakje. Stay tuned.

1. Jan Hangkast de Jager was toen staatssecretaris in het Titanic-kabinet van Jan Peter Klootviool.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Deuss en de Ruskies