Skip to main content

Trump-Kim (003)

15 juni 2018

Hoe kwam Noord-Korea eigenlijk aan die kernbom? Niemand in MSM heeft zich op de ontelbare pagina's die aan de 'nucleaire top' van Trump-Kim werden gewijd deze eenvoudige vraag gesteld. Nu zijn er twee mogelijkheden: of ze kregen de kennis van buiten of ze hebben hem zelf ontwikkeld. Ze kregen de kennis van buitenaf, wil ik al wel verklappen. Wie o wie zou dit 'verderfelijke regime' van kernwapens hebben willen voorzien? Een prijsvraag zou op zijn plaats zijn. Nee, het was niet 'usual suspect' Rusland (of de Sovjet-Unie) en ook niet China. 
We zullen de vraag beantwoorden: de VS zelf en Nederland deed er ook aan mee.
Al voor en tijdens WO2 (de tijd van de wedloop naar de atoombom) speelde Nederland een niet onbelangrijke rol in het 'fundamenteel onderzoek' naar de verborgen materie. Naast 'zwaar water' (Noorwegen) speelde de verrijking van uranium (nodig om tot kernsplitsing over te kunnen gaan) een essentiƫle rol. Omdat aan Duitsland na WO1 (Verdrag van Versailles) allerlei beperkingen waren opgelegd had zij de gewoonte aangenomen verboden activiteiten in een buitenland te ontwikkelen. Toen na de opnieuw verloren WO2 eensluidende beperkingen werden opgelegd, heeft Duitsland die gewoonte voortgezet. Ziedaar Urenco te Amelo, niet ver van de Duitse grens, waar de ultracentrifuges werden opgesteld die over de grens (Kalkar) niet mochten.
Bij Urenco in Almelo werkte de Pakistaanse kernfysicus, Abdel Qadir Khan, ook wel 'de vader van de Pakistaanse atoombom' genoemd. Khan had in Berlijn en Gent gestudeerd voordat hij in Delft cum laude afstudeerde en aan de Ultracentrifuge in Almelo ging werken. In 1975 keerde hij niet terug van vakantie in Pakistan. In 1983 werd hij bij verstek veroordeeld te Amsterdam wegens 'spionnage'. In 1985 werd dit vonnis in hoger beroep vernietigd vanwege 'vormfouten'. In 1992 kreeg hij 'op humanitaire gronden' alweer een visum voor ons land.
Inmiddels had het buitenland ook belangstelling gekregen voor Khan, toen duidelijk was geworden dat de VS in hun ijver Pakistan van kernwapens te voorzien (India, "Sovjet-bondgenoot", had hem immers ook) er ook voor hadden gezorgd dat ... Iran en Noord-Korea kernmogendheden konden worden! In 2004 plaatste de Pakistaanse regering Khan onder huisarrest om hem onbereikbaar voor de pers te houden; in 2009 opgeheven nadat Khan op tv zijn 'spijt' had betuigd.
In 2005 vertelde ex-premier Ruud lubbers het onderzoeksprogramma Argos dat 'de veiligheidsdiensten' (CIA & BVD) 'weet hadden' van Khan's activiteiten. Wikipedia: 'Op verzoek van de CIA is Khan niet vervolgd, mogelijk om zijn activiteiten beter na te kunnen gaan'.
In MSM geen woord over hoe de VS via-via aan Iran en Noord-Korea kernwapens verschaften om ze vervolgens weer als 'casus belli' tegen deze landen te kunnen gebruiken. Ook in Nederland, waar ze zich zo graag op de borst slaan over onze 'wereldrol' hierover geen woord. (WK)

(*) zie ook: De Ultracentrifuge 1937-1970, Hitlers bom voor Strauss? / Wim Klinkenberg - 1971: Uitgeverij Van Gennep / In den Toren en ook onze serie Khanebraaiers

michiel kassies
de bom voor India (eveneens afkomstig uit de VS) kwam die niet met Frankrijk als tussenstation?
Eveline
Ik kan het niet laten om Q in dit verband te noemen.

Toen een anon de tweet van Trump van 14 november 2017 deelde ('Thank you Asia', https://twitter.com/realDonaldTrump/status/930490487903084544 ), reageerde Q met de volgende woorden:

Thank you Kim.
Deal made.
Clowns out.
Strings cut.
We took control.
Iran next.
Q

Zie https://qanon.pub/

Jacques
Dat van Urenco's, was een eentweetje tussen de oud-SS'er de natuurkundige dr. Böttcher en de oud-Nazi-spion - Cellastic-affaire - de niet zo briljante prof. dr. Jaap Kistemaker. Zij waren korte tijd buren in Leiden. Uiteindelijke spinde het Duitse ontwerp. Klokkenluider Paul Veerman verraadde de 'spionage' van Khan. Dat werd hem door de Nederlandse regering niet in dank afgenomen, wat zijn geestelijke gezondheid niet bevorderde. Noord-Korea is zeer tevreden over het ontwerp, designed in Germany.
Ton Biesemaat
En het vervoermiddel voor de bom -de raket- kwam via het Argentinië van de generaals via Midden-Oosten naar de Kimmetjes. Zal ook wel met toestemming van Langley en Pentagon zijn geweest.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 juni 2018