Skip to main content

Octopussy (200)

23 december 2016

maandag 23 januari-2006
“Nou zijn wij maar een klein klokje, maar wie weet krijgen we hiermee een grotere broer zo gek om ook eens in de touwen te springen voor een spectaculaire bimbam”. Zo eindigde aflevering 198 van deze serie. En wat denk je? Jawel. Een grotere broer sprong in de touwen.
En we kunnen er niks aan doen, maar het was weer De Telegrof. In een manshoog artikel pakt de krant van afgelopen zaterdag uit over Terra Vitalis. Het teak-vehikel van Henk van de M., Frans B., Hisko B. en Jan H. in Costa Rica, waarover we al heel wat mest hebben gepubliceerd.
De agressieve afdeling verkoop van Terra Vitalis blijkt de afgelopen vijf jaar voor 83 miljoen aan luxe kweekhout te hebben verkocht aan idealistisch gestemde beleggers. Kregen ze bij die afdeling een heleboel moois voor terug, waaronder topsalarissen, vette automobielen en reisjes Ibiza all-in. Inclusief dijkjes snuif en mogelijk een dure koffer van Henk (1).
Ibiza all-in was overigens de passie van baas Frans B. Vond ie helemaal te gek. Kunnen we ons iets bij voorstellen. Het lullige is natuurlijk wel dat al dit geneuglijks in wezen betaald werd door de cliëntèle. Maar als een boom zo vol hangt mis je één, twee meloenen niet.
Of onze stekelige artikeltjes effect hebben gehad weten we niet, maar zeker is wel dat Frans aan de schaduwkant van de Terra terecht is gekomen. De tent is overgenomen door ene Hans Noomen, die als we de krant mogen geloven meteen flink heeft geëgd en gewied. Alles is weer keurig op orde bij de “uit de hand gelopen hobbyclub”. Op de vraag of nu de hele boekhouding van de afgelopen jaren ook op orde is en of alle bomen over een x-aantal jaren het beloofde rendement zullen opbrengen hebben we nog geen antwoord (2). Komen we misschien aan de weet bij het lezen van deel twee “Natuur goed voor onze business”. Stay tuned.

1. Zie voor die koffer aflevering 182 van deze serie op de Followup-site.
2. Zie ook het brandbericht in Octopussy 198 dd. 12 januari jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 december 2016