Skip to main content

Octopussy (713)

25 juni 2023

Door Jan Portein.

Aerdenhout rouwt. Een paar dagen geleden is beursartiest en stenenstapelaar Frank Vogel vanuit zijn villa naar een justitiële kruipruimte overgebracht. Hij zou de blauwe brievenbrigade jaren en jaren hebben gepiepeld met een truc, die eerder bij ons al eens aan bod is geweest in de uit 2017 en 2018 stammende serie “Ex/cum en cum/cum”. Hoeveel jaren? Nou dat gaat als je de professionals mag geloven terug tot in zijn tijd bij Fortis. De bij ons zo populaire bankverzekeraar die in 2008, met op de achterplecht de tot graaf verheven kindervriend Maurice Lippens, op de klippen liep, waarna de usual jutters zich meester maakten van de nog redelijk gave onderdelen (1). Was Frank de enige die met cumcummers in de weer was. Nee, natuurlijk niet. Wat vonden wij bijvoorbeeld op de door een stel A.O.-ers (Anonieme Onverlaten, red.) uit beeld geramde site van avontuurlijk ondernemer Marcel Vrinssen? Een verhandeling over Nemo Finanz. Een AG die opereert vanuit Luzern en Tiel en bestierd wordt door Pieter Jan Kraaijeveld en diens echtgenote... Marie Louise Veenemans, de zuster van Hanneke Eldering-Veenemans. Toeval bestaat niet. Een citaatje is nooit weg. Komt ie:

Nemo is opgericht om via financiële holdings in Nederland en Zwitserland geld heen en weer te kunnen sturen om zo voor de belastingen in beide landen een chaos te creëren waaruit niemand nog wijs kan worden”.

Het ruikt naar cumcummer, het ziet eruit als een cumcummer, dus is het zomaar een cumcummer. Ook leuk: Volgens collega Vrinssen maakt de familie Kraaijeveld bij dit moois al enige jaren gebruik van de diensten van ene Alexander Studhalter. Geen dreumes, die Alexander. Een erkend expert op het gebied van het piepelen van blauwe brievenbrigades ten behoeve van gevulde cliëntèle. In breder kringen bekend geraakt door de kees van de Russische oligarch Suleiman Kerimov, die door de Franse blauwe brievenjongens werd verdacht van een frisse witwasoperatie met medewerking van voornoemde Alexander, die daarvoor begin 2018 zelfs op de l'eau et du pain werd gezet. Nog leuker: Suleiman stond op goede voet met ami des enfants Maurice Lippens tot er eilie kwam tussen die twee toen Suleiman voor 700 meloen het schip inging bij eerder vermelde demise van Fortis. De bank die voor alles en iedereen open stond. Inclusief de meisjes Veenemans. Stay tuned.

(1) Zie voor Maurice onze beroemde serie “Adel verplicht”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 juni 2023