Skip to main content

Octopussy (655)

30 augustus 2019

Nou, nou. Die Jan Tromp en Piet Tops pakten vandeweek effe uit zeg. Hadden op verzoek van Fem Halsema uitgeknobbeld hoe het er voorstond met de (narco-) criminaliteit in Amsterdam. Ondanks het gebrek aan data was de situatie volgens Holmes en Watson zwaar kut. Vooral in het vastgoed, waarin bijvoorbeeld Prins Bernhard de Tweede geheel in overeenstemming met opa's glanzende gedachtengoed ferm furore maakt, was de lijn tussen boven- en onderwereld nauwelijks meer zichtbaar. Mede dankzij de lieflijke assistentie van beffen, notarissen en makelaars. En als er om de een of andere reden wat te kelen viel dan werden er jonge jongetjes op pad gestuurd met een echte gun (nadenkertje) om voor 5 roodjes de klus te klaren. Je zou bijna tot de conclusie komen dat Femmetje's voortreffelijke voorganger bij het beheer van de stad met de drie inlegkruisjes heel wat steekjes heeft laten vallen. Zo erg was het volgens de noeste onderzoekers. Het einde van de democratie was zelfs in zicht als we er niks aan deden. En niet alleen in Amsterdam, maar ook in alle andere grote steden en het zuidelijke platteland. Nederland leek wel een onvervalste narcostaat. Hophop, meteen werd minister Ferdinand Bernhard Joseph Grapkeutel in beeld getrokken en die vond ook dat er iets gedaan moest worden. Meer data verzamelen, meer afpakken, zwaardere straffen. Open deuren? Een hele fabriek. Wie met name deze serie de afgelopen decennia heeft gevolgd hoeft dat rapport van Jan en Piet niet door te worstelen. Ondeugende beffen, notarissen en makelaars? Te kust en te keur. Met naam en toenaam. Aangevuld door wat bancair strooigoed, dat merkwaardigerwijs of logischerwijs (doorhalen wat niet gewenst wordt) niet of nauwelijks voorkomt in de paniekerige reacties van jinek en alleman. Oh, nu we toch onze gram spuien over al dat much ado about nothing new: over een paar dagen arriveert het grootste containerschip ter wereld in de Rotterdamse haven. De MSC Gülsün. MSC staat voor Mediterranean Shipping Company en die is de laatste tijd nogal heavy in het nieuws geweest. Vanwege het vervoer van wanstaltige hoeveelheden Witte Neus. Mogelijk was die Italiaanse onderneming ook betrokken bij aanvoer van de 4500 kilo die begin deze maand in Hamburg naar binnen werd getrokken. Maar “in het belang van het onderzoek” is dat nog niet naar buiten gerold. Dus hallo meneer Grapkeutel, zou u even de Rotterdamse speurneuzen op scherp willen zetten. Wie weet kunnen we binnenkort dan na het vestigen van een nieuw wereldrecord een vervolg breien aan onze serie “Van Damascus naar Gioia Tauro”. Bij voorbaat. Stay tuned (JP).

Peter
Die Vastgoed-Cowboys zijn allen Roofridders in dienst van de drugsdealende Kreun. Omdat ze door het vele geld lui en dom zijn geworden laten ze wel eens een steekje vallen en komt er teveel naar buiten.
Op dat moment komt Fred Teeven in beeld die na 2 weekjes voorarrest de Roofridders van de Kreun een vrijgeleide geeft middels een Teeven-dealtje. Waar een klein land wereldwijd de grootste in kan zijn. De Koning, de CIA en het Vaticaan zijn reuzeblij met de Koning en zijn aangewaaide huppeltje Maxima (en niet te vergeten Haarlem's Huppeltje Fred).

Helaas zijn de Filmrechten al vergeven aan Fred (F-ortress R-eal E-state D-Evelopers) afgekort FRED

https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/tspf1272358592?highlight=WyJ2b2VybWFuIiwidm9lcm1hbidzIl0=

https://www.stelling.nl/kleintje/dossiers/fred-en-de-deals

Jacques
Het kabinet neemt al voorzorgen voordat de wilwest-kojbojs van het vastgoed het Binnenhof overnemen. Een kwestie van teveel witte poeder, oftewel paranoide. https://nos.nl/artikel/2299620-een-minister-afwezig-op-prinsjesdag-als-designated-survivor.html
Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 augustus 2019