Skip to main content

Octopussy (557)

17 december 2015

DTZ Zadelhoff gaat voor het luik. Volgens het Financieele Dagvod van vandaag. Drie jongens van de afdeling taxatie (Eddy Halter, Feddo Bosveld en Roy van der Meché) zouden in 2005 en 2007 aan het uitgaanscomplex Go Planet in Enschede via een paar slimme truuks een veel te laag prijskaartje hebben gehangen (zie update uit april 2019 onder dit artikeltje!). Dat complex was eigendom van de Museum Vastgoed Groep, die tot 17 mei 2004 fifty fifty in handen was van Willem Endstra en Klaas Hummel. Na die datum was vanwege droeve omstandigheden de fifty van Willem in handen van diens erfgenamen overgegaan. Die zullen vast niet geweten hebben dat eerder genoemd Zadelhofftrio op verzoek van Klaas de boel in Enschede voor een zo laag mogelijk prijsje taxeerde: bijna 2½ meloen euro. Omdat het object op DTZ-papier eigenlijk toch geen hol waard was wist Klaas de erven ervan te overtuigen, dat ze het beter konden verpatsen. Via via kwam het in 2007 voor 2.350.000 euro in handen van de Zwitserse firma Aegeri-Investment Company. Gestald op het kantoor van Peter A. Iten, die al eerder in deze serie zijn neus aan het venster drukte. Niet alleen in verband met de licht geurende akkefietjes van Klaas maar ook die van voormalig Swarovskiër Benedikt Hoess en handelaar in luchtkastelen Hisko Baas (1).
In 2008 duwde Aegeri het Enschedese feestneuzencomplex voor 8 meloen weg naar een paar ondernemende Tukkers en die stootten het begin 2010 op hun beurt weer door met een winstje van iets meer dan 2½ meloen. Maar nou het lelijke: Aegeri bleek later een vehikel te zijn dat op naam stond van de ex van Klaas, die in diezelfde periode ook verwikkeld was in de listige affaire rond Rigi Invest, eveneens gestald bij Peter A. Iten in Zug (2). En de erven Endstra voelen zich nu hogelijk gepiepeld en hebben de zaak aanhangig gemaakt. Zou je het zelf wezen.
Btw. Het is niet voor het eerst dat Zadelhoff voor onze sneeuwschuiver komt. In 2013 bleek het deftige kantoor ook een hufterige rol te hebben gespeeld bij de verkoop van een ijsbaan in Biddinghuizen. Mocht u nog trek hebben in een toetje dan serveren wij u graag de serie Scheve schaatsen?. Smakelijk. Stay tuned.

(1) Raadpleeg voor deze heren eerdere bijdrages in deze serie.
(2) Zie de afleveringen 367, 368 en 431 van deze serie.


Update 13 april 2019:
Door een van de hierboven genoemde verdachten werd ons de uitkomst van de rechtszaken gemeld. Iedereen is vrij gesproken, er is geen sprake (geweest) van vervalste taxatie-rapporten, waarmee de bodem onder deze zaak werd weggenomen. Vrijspraak voor alle verdachten. Het Openbaar Ministerie gaat niet in beroep waarmee deze uitspraken onherroepelijk zijn geworden. Alles staat hier voor iedereen te lezen...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 december 2015