Skip to main content

Letselschade (001)

28 februari 2017

donderdag 7 juli-2011
Ja, daar is ie weer. Hendrik van den Hombergh. De durfal in investeringsland, die bij ons zijn entree maakte in de sombere serie "Tussen premies en piraten". Zij aan zij met Henk van de Meene, de vroegere financieel adviseur van drugsretailer Johan Verhoek aka de Hakkelaar. Afgelopen dinsdag speelde de multimiljonair uit het Brabantse Teteringen de rol van Deus ex Machina tijdens een jaarvergadering van de Waegener Group. Een Belgische ontwikkelaar van een behandelingsmethode voor sportletsels, de zogenaamde cTreatment. Een blok ijs op je gekneusde poot? Een lachertje volgens de firma Waegener.
Nou had voornoemde jaarvergadering alles van een Poolse landdag, maar gelukkig liepen de gemoederen niet zo hoog op, dat een demonstratie van cTreatment meteen nodig was. En dat kwam door Hendrik. Als referentieaandeelhouder gooide hij olie op de golven, die door een flink aantal minderheidsjongens waren veroorzaakt. Zij wilden klare wijn uit een fles van oktober 2010 die ongeopend was blijven liggen. Vol vragen over de financiƫle positie van de Group.
Die vragen kwamen niet als bevroren duiveneieren uit de lucht vallen. De topkinesist had in september de voordeur van Waegener voorgoed achter zich dichtgetrokken en eerder in dat jaar hadden twee bestuursleden nog vrolijk op elkaar staan inhakken met beschuldigingen, die een haring het zuur zouden bezorgen. Kwam nog bij dat een bolleboos van Deloitte dwars ging liggen bij de beoordeling van de jaarstukken. Maar staande de vergadering draaide hij bij. En Hendrik zorgde voor de rest. Hij kwam met een "constructief voorstel" dat verdere vragen in de kiem smoorde. Iedereen blij. Nou, iedereen. Een paar voorzichtige minderheidsjongens bleken hun aandeeltjes al verpatst te hebben aan een Zwitserse club. De rest moet nog even wachten tot Sint Hendrik de beloofde pakjes door de schoorsteen mietert.
Zo op het oog geen zaak om van je brancard te rollen. Maar er zit meer onder de zwachtel. Veel meer. Dus ... stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017