Skip to main content

Tussen premies en piraten (089)

28 februari 2017

maandag 11 november-2013
13 november is het weer eens D-day voor Jos Lindhout. En zijn vroegere associé's Raymond Blomvliet en Vincent Vinke. Dan verschijnen namelijk in willekeurige volgorde zes heren voor de rechter-commissaris in Utrecht, die hun visie mogen geven over de narigheid die zich nu al meer dan een decennium heeft afgespeeld tussen ASR en PSL: Sjaak van Ek, Rob Beumer, Flup van den Hurk, Jan Adriaanse, Erik van Gerwen en Marcel van den Berg. Zoals eerder vermeld was het zestal vriendelijk edoch dringend verzocht alvast hun herinneringen schriftelijk achter elkaar te zetten om de verhoren wat soepeler te laten verlopen. Aan de hand van deze leidraad. Viel niet mee. Opvallend was vooral de vervaarlijke aanvallen van amnesie die met name Sjaak en Robbedoes moeten hebben geteisterd. Ziehier het huiswerk van Sjaak. Als we hem moeten geloven een CEO, die bij god niet wist wat zijn grimmige troubleshooter Beumer allemaal aan het doen was. Dit is wat Robbie er zelf van bakte. Van iemand die prettig zaken heeft gedaan met jongens als Henk van de Meene (1) en Tonio Hooijmaijers (2) hadden we iets meer verwacht. Flupke van den Hurk kondigde eerst aan dat ie het te druk had in de familiale sfeer om even langs te wippen in Utrecht. Maar keerde na een herderlijk schrijven van bef “Foltering” terug op zijn schreden en kwam tot dit roerend stukje proza. De als “à charge” te betitelen getuigen Adriaanse en Van Gerwen hielden hun kaarten keurig bedekt. Alleen Marcel van den Berg gaf flink gas. Maar dat zijn we inmiddels van hem gewend. Kan woensdag gezellig worden in Utrecht. Berengezellig. Stay tuned.

(1) Henk goochelde in het verleden wat met de meloenen van Johan Verhoek aka de Hakkelaar. Hij kwam er naar verluidt mee weg dankzij een essay over nooit gepubliceerde akkefietjes van wijlen onze verzetsleider, dat hij naar het ministerie van Justitie zou hebben gezonden.
(2) Zie “Fortissimo” dd. 7 november 2013. Tonio zou ook al eerder opmerkelijke acties hebben ondernomen. Zo zou hij in de periode rond zijn afscheid als Mokumse wethouder in de voiture van avontuurlijk ondernemer Bertus Lüske (rip) hebben plaatsgenomen om zich te vervoegen bij de krakers van het ADM terrein en bij hen aan te dringen op het roken van een vredespijp (zie aflevering 162 van de serie Octopussy dd. 16 april 2005)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten