Skip to main content

Don Leo op glad ijs (002)

07 mei 2016

Het was net geen eeneiige tweeling. Leo Geeris en Boele Staal. Maar ze deden wel veel samen. Zakelijk. Op Goeie Vrijdag trokken we in die context L2BH (Love To Be Healthy) even uit Don Leo's faillissementsmoeras. Vandaag met de lente eitjes nog licht narommelend op de interne kunstmestafdeling besteden we enige aandacht aan een ander weggezakt gezondheidsvehikel: ThermoSolutions Inc. Een onderneming die in de kerstboom van de in deze mega-affaire opvallend coulante curator Ruudje Dekkers rechtstreeks verbonden staat met L2BH, dat voor 50 procent participeerde in Thermo. Verderop in de boom hangen nog een paar Thermoballetjes. Eentje Inc. en een ander Holding. Dat verspreid ophangen moet, anders geeft zo'n boom al gauw een wat al te doorzichtige indruk en dat is niet de bedoeling. Een kerstboom hoort vol te hangen.
Wat voor Solutions bracht Thermo op de markt? Nou, het ging om een soort dialyseapparaat. Ter bestrijding van Hepatitis C en naar men hoopte een paar soorten kanker. Het pompte bloed uit je lijf waarvan de temperatuur vervolgens in een sidekick van dat apparaat zo'n tien graden omhoog werd gekrikt. Om de kleine boosdoeners te kelen. Daarna werd de temperatuur weer teruggebracht naar aanvaardbare hoogte en teruggepompt. Als we het goed begrepen hebben waren er wel wat aanloopprobleempjes in de vorm van verklevingen, waardoor een herhaalsessie er niet in zat. Wat de Don en zijn toen nog in hogere banksferen vertoevende gabber er niet van weerhield om wat poen in het avontuur te stoppen. Samen met ruim 40 andere imposante durvers. Zoals financieel bolleboos professor Dolf van den Brink (rip), oud-VNU baas en voormalig ABN AMRO-commissaris Rob van den Bergh (1), stenenstapelaar Harry Hilders (2), stenenschuiver John Groenewoud (3) en Willem C.B. van Wettum (4). Om er eens een paar op te noemen. Allemaal geen lichtzinnige lieden als het om poen gaat, maar zoals gezegd de Thermoballen hingen in één grote kerstboom, Leo's kerstboom. En hohohooooo toen de boom paulianeus omviel gingen alle ballen aan flenters. Volgende keer meer over deze narigheid. Eerst even ons bloed laten sudderen. Stay tuned.

(1) Net als Boele aandeelhouder bij L2BH.
(2) Zoon van zijn vader, die bij ons zo prominent figureert in aflevering 3 van de serie “Achterzijde van het beursschandaal dd. 24 april 1998. Harry jr. was een goeie gap van Will Frencken. Ooit hotemetoot bij Philips Pensioenfonds en een paar jaar geleden achter het streepjesbehang geplakt wegens zijn rol bij de criminele organisatie binnen dat fonds (vgl. ASR!!!).
(3) Zoon van good old Bill Groenewoud, die ooit zo close was met Don Leo en diens ex-gemalin Bernadette Vehmeijer. John was eveneens een goeie gap van Frencken.
(4) Willem is bef bij Baker & MacKenzie en zou een zoon zijn van Teunis (rip), die bij ons in aflevering 24 en 25 van de serie Shady voorbijkwam.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016
Don Leo op glad ijs