Skip to main content

Octopussy (411)

maandag 26 september-2011
Een maand geleden zette een tandem Kamerleden van de SP een vuilnisbakje vol vragen op de stoep van CDA-staatssecretaris Henk Bleker. Grosso modo wilden zij graag van hem weten of AVR Van Gansewinkel betrokken was bij de verbranding van Napolitaans afval. En wat voor gevolgen dat links en rechts had voor onze verbrandingscapaciteit en Van Gansewinkel zelf.
Op 9 september antwoordde Henkie dat hem niks bekend was over een officiƫle deal tussen het Eindhovense vullesbedrijf en de gemeente Napals. Dus in wezen kon de tandem het bos in.
Nou had het ons niks verbaasd als er een officieuze deal was, want Van Gansewinkel met bijrijder Wiegel (1) heeft jarenlang gehengeld naar de Napolitaanse shit. En dan gaat het niet alleen om de huis-, tuin- en keukenzak, maar ook over chemisch afval en ander zwaar ongerief.
Hetzelfde soort ongerief als waarmee bijvoorbeeld onze Rotterdamse vriend Theo Cranendonk zich bezighield (2). Samen met de Camorra, die in wezen bepaalt wat er met het afval in Napels en wijde omgeving gebeurt. Houdt dus wel in dat de Eindhovense onderneming jarenlang heeft onderhandeld met mafiosi cq. hun Pinokkio's om de order binnen te slepen. Merkwaardigerwijs of misschien ook niet sinds de beruchte Amerikaanse ondernemingen Carlyle en KKR zowel in Eindhoven als Rotterdam onze vuilverwerking hebben overgenomen.
Hoe intrigerend is dit allemaal als je weet dat ook een BN-er in deze gore Napolitaanse vijver zit te hengelen. En met een aanzienlijk zwaardere hengel. Dat is good old Willem Zegwaard. De vader van Arie (3). En wat vertelt Willem in verloren ogenblikken? Dat hij al een goudkarper heeft opgehaald. Oftewel, Willem heeft een vinger in de vuilnisberg van de stad die je gezien moet hebben voor je de verbrandingspijp uitgaat. Of wij ook een leuk land hebben. Stay tuned.

1. Wiegel is in Nederland zonder concurrentie op het gebied van bijrijden. Zie bijvoorbeeld de series "De Hospitaalridders", "Kafka in Zeist" en "Steentjes" (december 2009).
2. Zie voor Theo de serie "Ship Ahoy".
3. Zie Voor Willen en Arie de serie "Schimmen achter Pim".

Klik hier om uw reactie toe te voegen