Skip to main content
  • Archivaris
  • 402

Habemus Papam (005)

Gezegend zijn we met een man als Ratzinger als paus. Zat bijvoorbeeld vanaf 1941 bij de Hitler Jugend en werd later in de oorlog bij een stuk afweergeschut gezet. Kon ie niks aan doen natuurlijk. Zijn vader was zelfs tegen Adolf. Het ouwe verhaal. Zoiets als Claus maar dan anders. Een dergelijke jeugd laat volgens mensen die daarvoor gestudeerd hebben een stevig stempel na voor de rest van je leven. En ze hebben gelijk. Zo was vriend Ratzinger het volledig eens met de politieke koers van zijn gezalfde Poolse voorganger.
* Geen enkel begrip voor de bevrijdingstheologie in Latijns-Amerikaanse landen. Hoe belazerd de situatie voor de bevolking daar ook was en is. En de binnen dat kader vermoorde paters en nonnen dan? Jammer, we zullen voor ze bidden, maar ze hadden beter naar Rome moeten luisteren. Aartsbisschop Romero heilig verklaren? Kan wel even wachten.
* Generaal Pinochet? Prima gozer.
* Je spijt betuigen over de ellendige houding van de kerk toen Franco Guernica plat liet gooien door de man van je Jugend? Ben je gek!
* De heiligverklaring van monseigneur Jozefmaria Escriva, de vriend van Franco en de stichter van de sinistere Opus Dei (zie www.odan.org)-secte? Fantastisch.
* Kapotjes? Om de dooie HIV-dood niet. Voor het zingen de kerk uit!
* Je rok optillen en koorknapen bespringen? Laten we dat co

Habemus Papam