Skip to main content

donderdag 28 februari-2013
De beuk erin? Niet hier. Als wij al wild tegen de gevestigde orde aan willen pissen dan stemmen we op Henk Krol. En met alle respect voor Hendrik, maar hij is geen Beppe Grillo. En dat geldt ook voor onderbuikspecialist Bibi Wilders, die net zoveel emotie in zijn conferences legt als een ouwe kikker na een langdurig nachtconcert. Om over de inhoud verder maar te zwijgen. Nee, hier geen schandalen over hoge flikkers die hopsen met koters of zichzelf via Zwitserland een douceurtje bezorgen. En rellen al helemaal niet. Het moet vooral leuk blijven. Net als in het gezichtenboek. Dan kunnen Koning Sourcy en zijn Spa Reine strakjes vlak langs de oevers van Amsterdam-Noord tuffen om zich door een zootje opgedofte armoedzaaiers te laten toejuichen zonder bang te hoeven zijn voor een intifada. Na de vreselijkheden dan hop hop even een kijkje nemen in Argentina en bij een slokkie en een bittergarnituurtje even ouwenelen met nieuwe buurtjes daar als meneer Pon, meneer Brenninkmeijer en meneer Melchior. Om eens een doosje open te trekken.
Hoe anders gaat het er momenteel aan toe in de klassieke buitenwijk van Das Reich. Daar giert vrijwel dagelijks wel ergens een kratje molotov door de CO2 en wordt er openlijk gefoezeld over een staatsgreep. Werkelijkheid, flauwekul of... de strategie van de spanning (1)? Het lijkt erg op het laatste. De Griekse spullenbazen hebben namelijk voor het bewaren van de orde en het beteugelen van de sociale onrust de hulp ingeroepen van Academi. Academi? Ja, Academi. Oftewel Blackwater. De beruchte Amerikaanse onrustbestrijder, die tot zijn baardgrens gevuld is met voormalige CIA-smurfen en militaire prijsvechters. Hun officiële taak in Athene is het aansturen van de helmen, schilden en stokken als een geheimzinnige linkse organisatie met gewelddadige acties en moordaanslagen de boel op scherp zet. Nou beschikken de Griekse geheimschrijvers over blauwdrukjes van vorige gelegenheden. Dus het is niet de vraag òf het gaat gebeuren, maar wanneer. De gladiolen zijn er klaar voor.
Willen wij dat ook allemaal? Nou, ach, laten we maar op Henk Krol gaan stemmen. Ook leuk.

(1) Over de strategie van de spanning hebben wij al heel wat info gedetoneerd. Ronk naar onze zoekmachine en als u van blijdschap niet begint te springen bent u een communist.

  • Datum: .

donderdag 7 maart-2013
Een paar dagen geleden publiceerde een dagvod in Athene een mail die afkomstig leek te zijn van het Reichs Sicherheits Hauptamt in Brussel. Hij was gericht aan een gebaksdoos vol Europese laagwaardigheidsbekleders die deze maand lijfelijk hun neus in Griekenland gingen steken. De meisjes en jongens werd aangeraden de nodige voorzichtigheid te betrachten want smurfen van de lokale speurneusorganisaties voorzagen voor maart een hele reeks van bloedige ordeverstoringen.
Ook collega's van het Internationaal Molestair Fonds zouden inmiddels op de hoogte zijn gesteld van het dreigende gevaar. Het RSHA ontkende schielijk dat de mail uit Brussel kwam, maar wie gelooft nog wat daar uit het riool komt? Later gaf de Statthalter van de EU in Athene toe, dat de Brusselse kermisgasten wel vantevoren werden gebriefd over de gevaren die zich in de Griekse hoofdstad konden voordoen. Maar dat was standaard!
En wat gebeurde er binnen deze context een paar dagen later? Kreeg een ander dagvod een telefoontje dat op vier plekken in Athene bommen waren gedeponeerd. Bij een filiaal van Volkswagen, bij een belastingkantoor, bij een radiostation en bij een telecommunicatiebedrijf. Sterke smurfeneenheden compleet met hurt lockers en onder begeleiding van Academi- aka Black Water-experts (1) ijlden naar de aangewezen plekken en jawel, daar lagen inderdaad tassen met dynamiet. Zonder ontstekers, dat wel.
\Voelt u al wat strategische spanning in uw lijf? Ja, wij ook. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 28 februari jl.

  • Datum: .

vrijdag 22 november-2013
Binnenkort kunnen “buitenlandse staatsvertegenwoordigers die door hun optreden of het nalaten daarvan assistentie verlenen aan het onbestraft laten van mensen uit de drugshandel” een reisje naar Rusland schrappen. En luitjes die ervoor zorgen dat een veroordeelde onverlaat uit die sector vervroegd weer frisse lucht kan opsnorkelen kunnen het ook schudden. Die komen allemaal op een nieuwe zwarte lijst. Althans dat plan is door het Kremlin ter discussie gesteld. Maar je kan er een Stolisnayaatje op innemen dat die lijst er komt. Dat kan dus bijvoorbeeld aardige consequenties hebben voor landen die bijvoorbeeld gebruikmaken van kroongetuigen, boeven inzetten om boeven te vangen en pre-deals met ze sluiten. Maar waar vind je zulke dingen nog. Alleen misschien nog in bananenrepublieken cq. bananenkoninkrijken.

  • Datum: .