Skip to main content

Zwart (001)

07 april 2017

donderdag 28 februari-2013
De beuk erin? Niet hier. Als wij al wild tegen de gevestigde orde aan willen pissen dan stemmen we op Henk Krol. En met alle respect voor Hendrik, maar hij is geen Beppe Grillo. En dat geldt ook voor onderbuikspecialist Bibi Wilders, die net zoveel emotie in zijn conferences legt als een ouwe kikker na een langdurig nachtconcert. Om over de inhoud verder maar te zwijgen. Nee, hier geen schandalen over hoge flikkers die hopsen met koters of zichzelf via Zwitserland een douceurtje bezorgen. En rellen al helemaal niet. Het moet vooral leuk blijven. Net als in het gezichtenboek. Dan kunnen Koning Sourcy en zijn Spa Reine strakjes vlak langs de oevers van Amsterdam-Noord tuffen om zich door een zootje opgedofte armoedzaaiers te laten toejuichen zonder bang te hoeven zijn voor een intifada. Na de vreselijkheden dan hop hop even een kijkje nemen in Argentina en bij een slokkie en een bittergarnituurtje even ouwenelen met nieuwe buurtjes daar als meneer Pon, meneer Brenninkmeijer en meneer Melchior. Om eens een doosje open te trekken.
Hoe anders gaat het er momenteel aan toe in de klassieke buitenwijk van Das Reich. Daar giert vrijwel dagelijks wel ergens een kratje molotov door de CO2 en wordt er openlijk gefoezeld over een staatsgreep. Werkelijkheid, flauwekul of ... de strategie van de spanning (1)? Het lijkt erg op het laatste. De Griekse spullenbazen hebben namelijk voor het bewaren van de orde en het beteugelen van de sociale onrust de hulp ingeroepen van Academi. Academi? Ja, Academi. Oftewel Blackwater. De beruchte Amerikaanse onrustbestrijder, die tot zijn baardgrens gevuld is met voormalige CIA-smurfen en militaire prijsvechters. Hun officiële taak in Athene is het aansturen van de helmen, schilden en stokken als een geheimzinnige linkse organisatie met gewelddadige acties en moordaanslagen de boel op scherp zet. Nou beschikken de Griekse geheimschrijvers over blauwdrukjes van vorige gelegenheden. Dus het is niet de vraag òf het gaat gebeuren, maar wanneer. De gladiolen zijn er klaar voor.
Willen wij dat ook allemaal? Nou, ach, laten we maar op Henk Krol gaan stemmen. Ook leuk.

(1) Over de strategie van de spanning hebben wij al heel wat info gedetoneerd. Ronk naar onze zoekmachine en als u van blijdschap niet begint te springen bent u een communist.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017