maandag 13 augustus-2012
Nu we het toch over gokken hebben. Er hebben de laatste tijd heel wat lieden uit de top van het bestuurlijk apparaat in Washington DC voortijdig hun warme stoel verlaten. Niet vanwege een vlooienplaag of ander ongemak, maar meestal vanwege financiële perikelen.
Naar nu blijkt is een frisse combinatie van Fed- en OM-smurfen bezig met een onderzoek naar steekdollars, die de GRIEKSE firma Intralot zou hebben betaald aan bestuurders en ambtenaren van DC om voor een paar Amerikaanse dochters een contract van honderden meloenen binnen te slepen. En nu ze toch bezig zijn kijken ze ook meteen even naar ander vormen van corruptie binnen de hoofdstedelijke gokwereld. Zoals het afromen van winsten, vals spelen en het beïnvloeden van uitslagen. Sinds kort hebben wij een levendige belangstelling voor deze jolige praktijken. Ook al omdat Intralot sinds 2008 ook in Nederland opereert. Het regelt de hele operatie van de Lotto en … de Staatsloterij.
Nou is het Amerikaanse onderzoek nog niet zo lang onderweg, dus bewezen is er nog niks. Laat staan dat we hier al de vlag halfstok kunnen hangen. Maar we wachten wel met een groeiende nieuwsgierigheid op de reactie van de Staatsloterij op de vragen die een actieve lezer heeft gesteld naar aanleiding van ons gokalarm in de sage rond financieel jongleur Robert van de Rhee (1). Spannend? You bet.

(1) Zie de afleveringen 423, 424 en 425 van de serie Octopussy op onze Followupsite.

  • Datum: .

dinsdag 14 augustus-2012
Poe. Dat Intralot is geen droppie. Dat is een grote jongen met over de hele bingobol welvarende dochters. De baas van het gokspul is Socrates Kokkalis. Een Griekse zakenman die in 1939 het licht zag in het oostelijk deel van ongezond Duitsland. Na de oorlog groeide hij verder op in de ook al niet euforisch stemmende DDR en studeerde in Berlijn en Moskou. Daarna verhuisde hij naar Griekenland en ging in zaken.
So far, so bad. Maar begin 1963 werd het nog badder. Toen trad hij namelijk toe tot het snuffelcorps van de Stasi en kreeg de codenaam “Rocco”, zonder dat Anneke Grönloh daar weet van had. Nadat eind 1989 een begin werd gemaakt met de demontage van de Berlijnse Muur kwamen heel wat ellendige dossiers aan de oppervlakte. Ook dat van Socrates aka Rocco. Dat kwam hem op de nodige eilie te staan, maar die had uiteindelijk nauwelijks invloed op zijn verdere loopbaan. Socrates was namelijk al van eenvoudig IT-ondernemertje opgeklommen tot grootondernemer in de gokwereld. En in die hoedanigheid toegelaten tot de raad der Griekse zakengoden. Untouchable dus. Dat bleek bijvoorbeeld toen er deze eeuw berichten opdoken over corruptie en andere onwelvoeglijkheden.
Zo was het bijvoorbeeld opgevallen dat een stel kennissen van Kokkalis tussen 2000 en 2004 wel erg vaak forse prijzen in de wacht sleepte bij de door zijn Intralot facilitair verzorgde Staatsloterij. Een kwootje uit het dagvod Kathimerini:
“In die periode keerde de Staatsloterij een bedrag van in totaal 536 miljoen euro uit. Voor het merendeel aan een kleine categorie van redelijk bekende BG-ers (Bekende Grieken, red.), waaronder voetbalbonsjes en een paar scheidsrechters (1)... Nog erger was de beschuldiging dat de lijsten van Staatsloterijdeelnemers gebruikt werden om cocaineopbrengsten wit te wassen

Een beetje vaag misschien? Wat denkt u van deze? Komt ie:
“Een van de gelukkige winnaars was Stamatina Marmara. Een mevrouwtje dat tussen 2002 en 2004 via de Lotto 11 miljoen euro bijmekaar sprokkelde…….
Giorgos Salonikis (de echtgenoot van Stamatina, red.) onderhoudt een warme professionele band met Socrates Kokkalis, de president en grootste aandeelhouder van Intralot, die de Staatsloterij voorziet van software en daarnaast de Lotto runt. Salonikis is ook vice-voorzitter geweest bij de afdeling basketbal van Olympiakos en bestuurslid van de gelijknamige voetbalclub. Voorzitter van beide afdelingen was... Socrates Kokkalis. Salonikis heeft ooit ook een bestuursfunctie bekleed bij Intralot
”.
Zeker, allemaal circumstantial evidence. En Socrates en zijn rijke vrienden gingen vrijuit. Maar u begrijpt waar we heen willen. Naar Robert van de Rhee en zijn interessante connecties in de richting van onze eigen Staatsloterij en andere gokvehikels (1). Stay tuned.

(1) Zie de serie Octopussy op onze Followupsite

  • Datum: .

zaterdag 18 augustus-2012
12 juli, 2011. De jackpot van de Euromillions loterij is vol. De hoofdprijs moet dus vallen. Vijf cijfers worden getrokken, maar dan komt het pas. De laatste twee cijfers, de zogenaamde Lucky Stars, moeten de beslissing brengen. De 9 en de 10. Het Britse stel Chris en Colin Weir weet niet wat ze overkomt. Je vangt ook niet elke dag 161 meloen Pond.
13 september 2011. De jackpot van Euromillions zit weer barstensvol. De hoofdprijs moet weer vallen. Alle gokkers even de adem op zolder. En daar gaat ie. Vijf cijfers en dan... de Lucky Stars. Wat denk je? Jawel, de 9 en de 10. Een Franse winnaar die niet met zijn naam te koop wil lopen gaat naar huis met ruim 140 meloen Pond.
10 augustus 2012. Het Britse stel Adrian en Gillian Bayford gokken ruim 148 meloen Pond bij elkaar. Lucky Stars? 9 en 10. Je houdt het niet voor mogelijk.
Oh, en die 9 en 10 vielen ook nog op 1 en 12 juni en op 20 juli van dit jaar. Alleen ging het toen om relatieve fooien. Zelfs de organisatie achter al die Euromillions valt het op, dat die twee sterren wel erg vaak vallen. Maar zegt dat het toeval is. Ja leuk, maar toeval bestaat niet.
U weet inmiddels wat wij vermoeden. En al gaat het in dit geval niet om het Griekse Intralot dat aan de facilitaire kant actief is, wij geloven in de slogan: wie de software heeft, heeft de toekomst. Een rijke toekomst. Stay tuned.

  • Datum: .

Die Staatsloterij toch. Is het afgelopen jaar tegen een omzetdaling van tegen de 35 meloen euro aangeblunderd. Komt ervan als je in zee gaat met een louche onderneming als het Griekse Interlot voor het verzorgen van je software. Dan kan je de boot ingaan. Vooral als de msm een gat onder de waterlinie veroorzaakt. In dit geval De Volksfiets. Het dagvod meldde vorig jaar dat de Griekse boefjes in de gelegenheid waren geweest om de trekkingsuitslagen te beïnvloeden. Was dat nieuws? Voor Nederland wel. Voor Griekenland niet, zoals wij in augustus 2012 al op de site duwden (1). Uiteraard werd op onze berichtgeving niet gereageerd, maar een vehikel als De Volksfiets veroorzaakt nu eenmaal eerder krampen in de endeldarm dan een onbetrouwbare lawaaisite. Het is niet anders. Toch willen we haast tegen beter weten in nog even wijzen op de gewijde stilte die nog steeds heerst over onze licht amorfe gokrevelaties binnen de affaire rond zwendelaar Robert van de Rhee. Net als in Griekenland was er namelijk sprake van het stiekem uitdelen van prijzen aan een aantal Nederlandse ingewijden binnen het gokwereldje (2). Verder niks over gehoord. Misschien dat De Volksfiets over een paar jaar ineens over deze punaise heendendert en er een stukkie aan wijdt. En nog misschiener plotseling ook in de kieren krijgt dat Holland Casino een Trojaanse partner in crime naar binnen heeft gehaald: het Israëlische Playtech (3). Full house zogezeid. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 van dit vorstelijke serietje dd. 14 augustus 2012.
(2) Zie de afleveringen 423, 424 en 425 van de serie Octopussy.
(3) Zie aflevering 547 van de serie Octopussydd. 19 april 2015. 

  • Datum: .

Wie denkt dat het woord algoritme iets van doen heeft met een dancevalley vol algen moeten we teleurstellen. Het is “een eindige reeks van instructies die vanuit een begintoestand naar een beoogd doel leiden”. Zo begint tenminste de uitleg bij Wikipedia en als dat bij u de onweerstaanbare drang oproept om meer over dit ritme achter in uw achterkwab op te slaan, dan weet u nu de weg. We komen op dit onderwerp omdat we vanuit het wufte Marbella aan de Spaanse zuidas een mailtje kregen over deze materie in connectie met de gokgelegenheid “Euromillions”. Kwootje is nooit weg. Komt ie:

In het lokale sufferdje stond een artikel waarin werd vermeld dat de Euromillions-organisatie na een meerderheidsbesluit binnen de internationale directie uit voorzorg wereldwijd zijn formulieren had gewijzigd, waardoor het niet meer mogelijk was om naast de vijf getallen en twee sterretjes ook nog op een joker (een eenmalig getal) te gokken. Alleen België en Griekenland vonden dat een gemis en dat is begrijpelijk als je weet, dat van de tien keer dat die prijs is gevallen (gemiddeld zo'n 5,9 miljoen euro) de betrokken mazzelaars vier keer over een Belgisch en vier keer over een Grieks paspoort bleken te beschikken. De nieuwe gokformulieren die in omloop zijn gebracht hebben een jokerspread per rijtje van een drievoudige letter- en een vijfvoudige cijfercombinatie. Ik ben lid van een groepje analoge logaritmeliefhebbers en wij denken te kunnen stellen dat het onmogelijk is om op reguliere wijze te winnen. Temeer daar een half jaar geleden het aantal sterretjes van 11 naar 12 is gegaan. Vandaar dat wij ons afvragen of er ooit wel reguliere winnaars zijn geweest en de volle mep is uitbetaald. Vooral nu we voor de volle honderd procent wetenschappelijk hebben vastgesteld, dat de laatste drie jaar de balletjes gestuurd werden door nano/temperatuur techniek. Alleen al in de laatste tien weken viel daardoor binnen de vijf cijferrijtjes al vijf keer de combinatie 40/41!! Hebben we hier soms te maken met een van de grootste witwas-hoaxes van de 20ste en 21ste eeuw? “.

Nou, op die laatste vraag hebben wij niet zo gauw een antwoord paraat. Wel willen we in dit verband graag nog even wijzen op aflevering 3 van deze serie dd. 18 augustus 2012. Ook toen ging het al om Euromillions en de tweearmige bandieten achter deze droomfabriek. Sweet dreams. Stay tuned.

  • Datum: .

Mocht u gisteren onverhoeds de weg zijn kwijtgeraakt, kijk, zo ziet zo'n nieuw gokformulier van Euromillions eruit. Een doolhof is er niks bij. Brengt ons op de story van een bobo uit de regio van Malaga. Die ging vorig jaar de zee op met nog een stel bestuurderen. Om eens met eigen ogen te zien hoe een schuit met vluchtelingen uit somber Afrika wordt gepraaid en binnengebracht. Moet je er natuurlijk wel eerst een zien te vinden, maar de vrolijk gespannen officials hadden mazzel. Een schuit aan bakboord. Niet veel later werden de schrobbers een voor een aan boord gehesen en humanistisch over de bol geaaid. Een paar van de nieuwkomers bleken tot de niet geringe verbazing van de Andalusische gezagsdragers over een survivalkit te beschikken. Met wat te drinken, een paar bananen, wat dadels en... een aantal euromillionsformulieren, die duidelijk door anderen waren ingevuld. Maanden later wisten Spaanse speurneuzen te achterhalen, dat de barre tocht van de betrokken Afrikaanse schrobbers onder auspiciën stond van een Sorosclub. Nou houden we niet van gokken, maar we hebben toch de sterke neiging om wat poen in te zetten op een connectie tussen Soros en Euromillions. Wat kan het je helemaal kosten? En wie weet hoeven wij u dan niet te vragen of u de survivalkit van Kleintje Muurkrant met wat euro's zou willen vullen. In verband met de toegenomen vaste lasten. Zou fijn zijn. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch